Borås Arena, 2023-08-20 17:30

Elfsborg - Mjällby
2 - 0

Elfsborg håller i serieledningen efter stabil vinst mot Mjällby

Både nygamla och nya ansikten syntes på Borås Arena idag, när Elfsborg presenterade Simon Hedlund innan matchstart. Därefter fick Andri Baldursson göra debut från start och var starkt bidragande till Elfsborgs seger med 2-0 över Mjällby.

Det var en relativt ny startelva som Elfsborg valde och mönstra mot Mjällby under söndagen. I backlinjen var Ibrahim Buhari tillbaka i mittlåset med Sebastian Holmén, och för första gången i en Elfsborgströja fick islänningen Andri Baldursson starta, tillsammans i en sittande roll med Noah Söderberg. Två nya konstellationer som skulle visa sig vara väldigt lyckade.

Inledningen av matchen var trög, och Elfsborg hade svårt att få till passningarna inom laget. Mjällby var till en början kompakta och gav inte Elfsborg mycket ytor på offensiv planhalva för att skapa målchanser.

Det skulle dröja tills närmare 25 minuter spelade förrän Elfsborg vaknade till. Sebastian Holmén tog sig framåt till offensiv planhalva där från distans avlossade ett stenhårt skott som träffade ribban och ut. Men aktionen fick inte bara Elfsborg att vakna utan även publiken på Borås Arena.

Elfsborg fick fart på spelet, och man kom in i matchen allt mer. I den 37:e minuten skulle även ledningsmålet komma. Genom väl genomfört presspel vann man bollen högt och i straffområdet hittade Michael Baidoo med bollen till Sveinn Gudjohnsen, som i en pressad situation lyckades skjuta in 1-0 med vänsterfoten.

Och bara tre minuter senare skulle även det andra målet komma för Elfsborgs del. Hakon Valdimarsson greppade bollen och fattade snabbt beslutet att kasta ut den till en framrusande Jeppe Okkels. Dansken sprintade från egen planhalva och upp till straffområdet där han serverade bollen till Michael Baidoo som kunde skjuta in 2-0 till Elfsborg.

Första halvlek var sammanfattningsvis en relativt svag insats av di gule trots en tvåmålsledning, men en ljusglimt var Andri Baldursson, som visade på en imponerande standard och blick för spelet, med flera perfekta och välavvägda passningar.

Ut till andra halvlek var det ett Elfsborg som tag i spelet, men likt inledningen i den första var det inga större chanser som man lyckades att skapa. Den allra hetaste kom efter drygt tio minuter när Michael Baidoo i eget straffområde försökte på sig en cykelspark som Noel Törnqvist i Mjällbys mål enkelt kunde rädda.

Elfsborg radade precis inte upp målchanser under andra halvlek, trots att Per Frick och Ahmed Qasem fått komma in istället för Sveinn Gudjohnsen och Jeppe Okkels. Det var istället ett Mjällby som försökte att trycka på, men Elfsborgs försvarslinje stod sig stark och Hakon Valdimarsson stod för flera stabila ingripanden.

Efter 97 minuter spelade kunde Elfsborg andas ut och inkassera tre poäng efter en viss tids svagare form. Men från matchen mot Mjällby kan man ta med flera positiva ljusglimtar med Simon Hedlund, Andri Baldursson och att Ibrahim Buhari är tillbaka efter att Gustaf Lagerbielke nu lämnat laget.

20 omgångar in och Elfsborg är i fortsatt serieledning, och med flera starka nyförvärv kan detta bli en minst sagt trivsam höst som Elfsborgare.