Fem snabba efter Mjällby - MFF 1-0
Samma dystra miner borta som hemma.

Total dominans - Noll poäng. Ofattbart uselt.

Defensiva fasta
I hemmamatchen mot Mjällby bjöd Ceesay på det första målet med undermålig markering och sen bjöd Martin Olsson på nästa efter att han tagit en genomkorkad frispark. Ceesay lyckades i samma moment göra båda sakerna i dag när Mjällby satte 1-0 efter en dryg halvtimme. Skänkte bort en frispark och sen bjöd han på pojklagsmarkering och så var det ledning för hemmalaget av mannen som Ceesay stod precis bredvid.
Igen bjuder vi alltså på chanser på defensiva fasta. Det är ett otroligt problem.
Och jag brukar verkligen inte vara så kritisk mot spelare i MFF, men Ceesay kostar oss massor med poäng. Jag tycker verkligen vi måste söka en ny högerback.
Jag stör mig framförallt på att han inte verkar bry sig. Han brinner inte för det.

Total kontroll i första halvlek
I övrigt hade vi total kontroll på den första halvleken. Vi hade 73 %:s bollinnehav och 9 skott - Mjällby hade två. Det är helt ofattbart att man lyckas skapa sig en situation där vi ligger under då, men det visar också vikten på att faktiskt vara noggranna åt båda håll. Det är ingen tillfällighet att vi släpper till så mycket chanser på defensiva fasta. Arbetet görs inte ordentligt. Så trots total kontroll hamnar vi i underläge och Mjällby får matchen dit de vill.

Därför blir andra halvlek som den blir. Vi äger matchbilden totalt men är inte tillräckligt skarpa i läget mot ett Mjällby som får matchen dit de vill och kan ställa bussen. Mycket boll men väldigt få chanser av riktigt hög kvalitet och när chanserna väl dök upp så var vi inte tillräckligt bra helt enkelt.
Ett totalt bollinnehav på drygt 75 % och ett xG på runt 2 (beroende på vilken sida man använder). Det är klart att det inte ska sluta med förlust. Men det gör det.

Missad chans
Så vi tar noll poäng mot Mjällby i år. Från två matcher vi dominerar i princip totalt.
Men det handlar om att göra mål och inte försöka ge bort mål. Mjällby har varit bättre än oss på att göra mål. Svårare är det inte. Tyvärr.
Missad chans att gå upp i serieledning igen. Mög.