Henrik Castegren: ”Vi måste vinna och inte bara spela bra fotboll”
Henrik Castegren är taggad på att få debutera. På bilden syns Castegren i norrköpings färger i matchen mot Sirius 2020 Foto: Bildbyrån / Krister Arvidsson

Henrik Castegren: ”Vi måste vinna och inte bara spela bra fotboll”

I matchen mot Hammarby så kommer nyförvärvet Henrik Castegren att debutera. Siriusredaktionen har pratat med Henrik om hur han ser på matchen och vad man kan förvänta sig av Sirius.

Hur känner du inför att möta Hammarby på söndag?
— Det känns jättebra. Det ska bli jätteroligt att få komma ut här och spela. Hoppas att vi kan få en fin eftermiddag tillsammmans och 3 poäng.

Några kommentarer om matchen mot malmö? 
— Vi har bra delar i det. Sen gäller det som jag har sagt i tidigare forum att veta när vi ska göra vad, få ut det mesta av vår kvalitet under 90 minuter och vad som behövs för att vinna matchen. Hoppas att vi kan ta med oss det som var bra men också det som var dåligt så att vi kan komma ut bättre och ta tre poäng.

Hur ser du på Sirius vårsäsong som har varit?
— Väldigt hög kvalitet mellan straffområdena. Det finns en otrolig potential att utveckla i straffområdena också. En ung och väldigt driven trupp med hög potential som kan få ut väldigt mycket mer än vad de har fått i resultat. De tre senaste matcherna innan uppehållet så ser man hur bra de kan spela.

Vad ska man förvänta sig av Sirius nu? 
— Vi har en hög kvalitet och vi ska försöka få ut det så mycket som möjligt. Vi måste bli lite mer cyniska i att vinna matchen och att inte bara spela bra fotboll. Jag hoppas att vi kan få ett bra flow här med en ny matta på arenan och bra stöd här hemma så att vi kan ta så mycket poäng som det bara går?

Hur har första tiden i Sirius varit?
— Den har varit jättebra och jag är taggad på att få sätta igång nu.

Har du och familjen löst något boende i Uppsala än? 
— Nej än har vi inte fixat det. Vi håller på att titta för fullt här, så om det någon som har någonting så är det bara att hojta. Det ska förhoppningsvis lösa sig snart så att det är ingen stress.

Vi tackar Henrik Castegren och önskar honom lycka till och välkommen till Sirius.

Arvid Lundkvistarviddlundkvist2023-07-09 09:00:00
Author

Fler artiklar om Sirius