fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 3670 | Medlemmar: 182871

Kom ihåg mig
Var befinner sig Kamratgården?
Dags att fylla Gamla Ullevi, gång efter gång.

Var befinner sig Kamratgården?

Gästsignaturen Kamraten bidrar med en krönika.

Det är några få dagar kvar till årets första riktiga tävlingsmatch. Biljettförsäljningen går sakta men säkert framåt, men kanske inte alls i den takt man hade hoppats på. Min fråga är dock, var befinner sig egentligen Kamratgården just nu? Ja detta är alltså inte fråga om en vägbeskrivning till vår träningsanläggning, inte en oro över att IFK Göteborgs faciliteter plötsligt försvunnit spårlöst utan mer vad som faktiskt händer innanför väggarna på Kamratgården. Hur resonerar man själva kring årskort- och biljettförsäljningen? Hur arbetar man med omvärldsbevakning? Hur ser nulägesanalysen ut kring vår klubb, varumärke och position?

Detta är frågor som har dykt upp allt mer i mitt huvud den senaste tiden, och där jag blir både fundersam men även lite oroad. Jag har på senare tid hört historier från flera olika aktörer (oberoende av varandra) som har varit i kontakt med IFK Göteborg av olika anledningar. Aktörer som arbetar med några utav Sveriges och Europas största klubbar och som vill se över möjligheten att bli leverantör till IFK Göteborg har erbjuds biljetter till en hemmamatch i utbyte?!
Jag förstår att man under glada 80-talet erbjöd sig att måla om Kamratgården gratis eller fixade lunch till ett evenemang i utbyte mot att Glenn kom och tjötade lite i butiken. Men nu är det 2018, och vi borde väl förvänta oss lite professionalism från Sverige största klubb? Även om kanske pengarna inte finns nu, så skadar ett sådant här agerande möjligheter till relationer på sikt, seriositet och rykte.

Ett annat exempel är en aktör som arbetar med bl.a. erbjudanden till evenemang som erbjöd en kampanj inför Blåvitts hemmamatcher där publiken inte strömmar in naturligt. Där blev svaret att "IFK Göteborg är för stora för det här, det är Göteborgs starkaste varumärke och vi behöver inte detta etc etc". Detta stämmer ju förstås att vi är ett utav Göteborgs starkaste varumärken men enda gången man faktiskt kan använda detta argument ÄR när man har över 14 000 pers på läktaren mot Gefle eller Mjällby hemma. Frölunda HC tackade däremot ja till samma erbjudande (hatar att jämföra med hockeyn) av den enkla anledning att man har en ambition att fylla arenan varenda j*vla match. Denna ambition måste ju IFK Göteborg också ha utan att det ska handla om prestige bara för att vi egentligen borde fylla Gamla Ullevi utan att ens behöva göra ett evenemang på Facebook. Jag skiter i om man säljer biljetter 2 för 1, eller för 100 kr st till ungdomslag eller om det är årskortsinnehavare,engångsbesökare, medgångssupportrar eller vad man nu vill kalla det. Gamla Ullevi SKA fyllas, inte bara mot Mordor, Jurgårn, Leksand eller Sarfos gäng, utan alltid!

Detta var ett par av de exempel jag hört bara den senaste tiden och det kan självklart finnas andra omständigheter som gjort att man inte har nappat på just dessa erbjudanden. Det som dock oroar mig alla de andra gånger då vi tackat nej till samarbeten, erbjudanden eller dylikt med samma argument. Vi har en oerhört stark ställning i Göteborg. Vi är ett starkt varumärke lokalt, nationellt och internationellt men ingenting är gratis längre och det får inte bli vårt fall. Alternativen, utbudet och konkurrensen är helt annorlunda nu än vad det var för 20-30 år sedan vad gäller exponering, tv-utbud etc och vi behöver därför se över vår position utan att "fel aktörer" kapitaliserar på vårt varumärke. Vi bör också göra både vår omvärldsbevakning och nulägesanalys samt hitta goda exempel på andra lag som har lyckats med affärsmodeller, fyllda arenor med mera. Vi behöver också se var vi faktiskt befinner oss nu trots vårt starka varumärke. Vi hamnade på 10e plats i Allsvenskan förra året, vi har en relativt oerfaren trupp (även om det känns både rätt och spännande), vi har tagit 1 guld på drygt 20 år, i nuläget har vi inget Europaspel 2018 och årskortspriserna har höjts igen. Även om årskortsförsäljningen går ok så räcker det inte att anspela på om man är en "äkta kamrat" eller ej.

MEN...Jag ska sluta gnälla/spela orolig nu och istället försöka bli lite konstruktiv. Jag ser med stor förhoppning fram emot säsongen 2018. Det ska bli intressant att se vad Poya kan åstadkomma med sin trupp. Vill också förtydliga att det görs mycket bra innanför väggarna på Kamratgården men som alltid finns det förbättringsområden.

- Folk drar folk. Så är det och så kommer det alltid att vara. Men "vi" folk måste dra "annat" folk lite oftare bara. I skrivande stund har 333 personer tackat ja till matchen hemma mot Varberg. Jag vet att det inte är talande för hur många som faktiskt kommer att närvara, men när det det kommer till Allsvensk start så är det vår förbannade skyldighet att gå in och bjuda in varenda Ängel. Ett exempel på hur man skapar bra hype kring något är säsongsstarten mot Malmö förra året. Då är Facebook, Instagram, Snapchat, Tinder och Youtube fantastiska kanaler för att få Änglar att vakna till.

- Kör Young Fellows goes big 5 gånger per år och bjud in alla ungdomslag i Göteborgsområdet. Det kommer att skapa intresse och engagemang kring klubben, generera fler sålda biljetter och årskort på sikt samt bra en härlig atmosfär på GU.

- Börja arbeta mer med själva matcharrangemanget (och då menar jag inte Kiss-cam, hamburgejakt i pausen eller en hoppborg för vuxna). Gör det roligt att gå på fotboll! Servera bra mat och öl i anslutning till arenan där änglar samlas på ett och samma ställe. Där vår känsla av sammanhållning och kamratskap stärks ytterligare. Svensk fotboll är fantastisk på så många sätt och vi är på många sätt unika och så ska det fortsätta att vara. Låt fotbollen få vara fotboll, låt känslorna och passionen för idrotten och klubben få leva, men ta också vara på detta och gör varje match till en fest. En AW med fotboll tillsammans med kollegorna, familj eller vänner hade gjort det väldigt mycket lättare att få med ytterligare folk till matcherna och på så sätt skapa intresse kring IFK Göteborg.

- HItta en ordentlig hashtag om kan faktiskt kan användas. Inte #Kombara eller #Enäktakamrat. Den sistnämnda gjorde att jag för första gången på 10 år inte tänkte köpa årskort Den bygger mer på något samvetskval än att jag faktiskt vill visa min lojalitet och kärlek till klubben. #Visafärg var en fantastisk satsning som accepterades i supporterleden och som kunde användas över tid.

- Evenemangsansvarig på IFK Göteborg har EN, EN enda uppgift och det är att fylla Gamla Ullevi. Jag struntar fullständigt i HUR det görs eller i vilken form. det viktiga är ATT det görs. Inom fotbollen finns det ibland ett antingen/eller, att det är svart eller vitt. Jag tror att vi måste sänka den tröskeln in i vår gemenskap. Börjar man med ett par matcher per år och gillar det så kommer man sannolikt att besöka Gamla Ullevi fler gånger framöver.

På lördag är det äntligen dags! Då börjar återigen en säsong, en säsong som vi har längtat efter länge! Jag hoppas att Kamratgården vet var de befinner sig, jag hoppas att både du och jag vet var vi befinner oss! Det är dags att göra IFK Göteborg till folkets lag igen och det ska synas på läktaren! Men då krävs det även insatser från oss alla! Vi är i nuläget drygt 4000 årskortsinnehavare och jag hoppas att den siffran kan dubblas för att trygga den ansträngda ekonomin lite, för att skapa intresse kring IFK Göteborg och för att skapa ett jädra liv på Gamla Ullevi! Det är dags att visa färg!


0 KOMMENTARER      6468 VISNINGAR
KAMRATEN
2018-02-15 17:00:00


ANNONS:

Fler artiklar om IFK Göteborg

Veckan som gått – Delar av helheten del 2: Pålitlighet
IFK Göteborg I förra veckan som gått höll jag en lång utläggning om hur en flygolycka gått till, och hur det krävdes att flera system skulle kollapsa för att olyckan skulle ske. Jämförelsen till Blåvitt och matchen mot Elfsborg var att det var flera spelare som gjorde misstag i samma situation som ledde fram till Elfsborgs båda mål. Idag är tanken att vi ska utveckla den liknelsen och även försöka svara på frågan om det går att skylla det ofärdiga pusslet som är Blåvitt på någon.
2018-09-25 07:30:00

Sju tankar efter BK Häcken - IFK Göteborg 4-1 "Déjà vu"
IFK Göteborg Blåvitt besökte Rambergsvallen i ett Göteborgsderby där Häcken gick hem som klara segrare.
2018-09-24 22:48:26

Spelarbetyg BK Häcken - IFK Göteborg "En katastrofal defensiv"
IFK Göteborg 7 – Landslagsklass 6 – Mycket bra 5 – Bra 4 – Godkänd 3 – Underkänd 2 – Dålig 1 – Usel
2018-09-24 21:25:02

Inför IFK Göteborg vs. BK Häcken - Ett tufft derby väntar Blåvitt på Hisingen.
IFK Göteborg IFK Göteborg åker till Hisingen för att försöka utmanövrera ett formstarkt Häcken som har siktet på Europaplatser. Häcken är inne i en formstark period och har gjort 17 mål på de senaste Allsvenska matcherna och tagit 12 poäng. Blåvitt har under den tiden endast lyckats ta fem poäng och vart tvungen att jaga underlägen mot bottenlagen Dalkurd & Elfsborg. Här kommer förutsättningarna till den svåra bortamatchen mot Häcken.
2018-09-23 18:52:00

Veckan som gått – Delar av helheten
IFK Göteborg Inför säsongen grymtades det lite från vissa håll om att målsättningen inför 2018 var för låg. Att Blåvitt ändå är Blåvitt, och en klubb som Blåvitt ska alltid slåss i toppen. Mellanår är för lag som Djurgården och Hammarby, inte för Sveriges populäraste och mest framgångsrika fotbollsklubb. Och den kritiken kom när Mats Gren sa att en sjätteplats var rimligt.
2018-09-17 07:00:00

Spelarbetyg IFK Göteborg - IF Elfsborg 2-2: Ångesten var tydlig
IFK Göteborg IFK Göteborg hämtade upp 0-2 till 2-2 hemma mot Elfsborg i en hetsig match mellan två ångestdrabbade lag.
2018-09-16 21:34:55

Ödmjuk Robin Söder efter första målet: ''Starfelt gjorde det mesta''
IFK Göteborg Trots upphämtning och mål av Robin Söder var han inte helt nöjd med 2-2 hemma mot Elfsborg. – Surt att vi hamnade i den situationen i första halvlek, säger Söder efter matchen.
2018-09-16 21:00:10

Sju tankar efter IFK Göteborg - Elfsborg 2-2 ”Hur väl utvecklad är spelidén egentligen?”
IFK Göteborg Blåvitt tog emot bottenlaget Elfsborg på Gamla Ullevi i en match som på förhand såg rejält ångestladdad ut.
2018-09-16 20:55:00

Inför IFK Göteborg - IF Elfsborg. `Ett ångestladdat bästkust-derby
IFK Göteborg Efter ett två veckor långt allsvenskt uppehåll skall två lag som letar efter medvind stångas om tre poäng på Gamla Ullevi. IFK Göteborg tar emot IF Elfsborg där båda lager behöver ta hem vinsten för att skapa andrum till kvalstrecket. Här kommer förutsättningarna.
2018-09-15 14:58:44

Veckan som gått plus tillägg - Tobias Hysén tackar för sig & Blåvitt tar in externt kapital.
IFK Göteborg En vecka präglad av landslagsuppehåll & tristess. En blåvit ikon som skall ta farväl. Och ett lag som tar in externt kapital.
2018-09-12 22:57:58

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM IFK GÖTEBORG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Ett oväntat toppmöte i Bremen
Talangen tillbaka till Djurgården
”Ferguson ska hålla sig borta”
”Allt annat än ett långt slutspel är ett gigantiskt misslyckande”
Calcio TV inför omgång sex
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies