fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | VM 2018 | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | BETTING
Medlem
Besökare: 47640 | Medlemmar: 181916

Kom ihåg mig
Var befinner sig Kamratgården?
Dags att fylla Gamla Ullevi, gång efter gång.

Var befinner sig Kamratgården?

Gästsignaturen Kamraten bidrar med en krönika.

Det är några få dagar kvar till årets första riktiga tävlingsmatch. Biljettförsäljningen går sakta men säkert framåt, men kanske inte alls i den takt man hade hoppats på. Min fråga är dock, var befinner sig egentligen Kamratgården just nu? Ja detta är alltså inte fråga om en vägbeskrivning till vår träningsanläggning, inte en oro över att IFK Göteborgs faciliteter plötsligt försvunnit spårlöst utan mer vad som faktiskt händer innanför väggarna på Kamratgården. Hur resonerar man själva kring årskort- och biljettförsäljningen? Hur arbetar man med omvärldsbevakning? Hur ser nulägesanalysen ut kring vår klubb, varumärke och position?

Detta är frågor som har dykt upp allt mer i mitt huvud den senaste tiden, och där jag blir både fundersam men även lite oroad. Jag har på senare tid hört historier från flera olika aktörer (oberoende av varandra) som har varit i kontakt med IFK Göteborg av olika anledningar. Aktörer som arbetar med några utav Sveriges och Europas största klubbar och som vill se över möjligheten att bli leverantör till IFK Göteborg har erbjuds biljetter till en hemmamatch i utbyte?!
Jag förstår att man under glada 80-talet erbjöd sig att måla om Kamratgården gratis eller fixade lunch till ett evenemang i utbyte mot att Glenn kom och tjötade lite i butiken. Men nu är det 2018, och vi borde väl förvänta oss lite professionalism från Sverige största klubb? Även om kanske pengarna inte finns nu, så skadar ett sådant här agerande möjligheter till relationer på sikt, seriositet och rykte.

Ett annat exempel är en aktör som arbetar med bl.a. erbjudanden till evenemang som erbjöd en kampanj inför Blåvitts hemmamatcher där publiken inte strömmar in naturligt. Där blev svaret att "IFK Göteborg är för stora för det här, det är Göteborgs starkaste varumärke och vi behöver inte detta etc etc". Detta stämmer ju förstås att vi är ett utav Göteborgs starkaste varumärken men enda gången man faktiskt kan använda detta argument ÄR när man har över 14 000 pers på läktaren mot Gefle eller Mjällby hemma. Frölunda HC tackade däremot ja till samma erbjudande (hatar att jämföra med hockeyn) av den enkla anledning att man har en ambition att fylla arenan varenda j*vla match. Denna ambition måste ju IFK Göteborg också ha utan att det ska handla om prestige bara för att vi egentligen borde fylla Gamla Ullevi utan att ens behöva göra ett evenemang på Facebook. Jag skiter i om man säljer biljetter 2 för 1, eller för 100 kr st till ungdomslag eller om det är årskortsinnehavare,engångsbesökare, medgångssupportrar eller vad man nu vill kalla det. Gamla Ullevi SKA fyllas, inte bara mot Mordor, Jurgårn, Leksand eller Sarfos gäng, utan alltid!

Detta var ett par av de exempel jag hört bara den senaste tiden och det kan självklart finnas andra omständigheter som gjort att man inte har nappat på just dessa erbjudanden. Det som dock oroar mig alla de andra gånger då vi tackat nej till samarbeten, erbjudanden eller dylikt med samma argument. Vi har en oerhört stark ställning i Göteborg. Vi är ett starkt varumärke lokalt, nationellt och internationellt men ingenting är gratis längre och det får inte bli vårt fall. Alternativen, utbudet och konkurrensen är helt annorlunda nu än vad det var för 20-30 år sedan vad gäller exponering, tv-utbud etc och vi behöver därför se över vår position utan att "fel aktörer" kapitaliserar på vårt varumärke. Vi bör också göra både vår omvärldsbevakning och nulägesanalys samt hitta goda exempel på andra lag som har lyckats med affärsmodeller, fyllda arenor med mera. Vi behöver också se var vi faktiskt befinner oss nu trots vårt starka varumärke. Vi hamnade på 10e plats i Allsvenskan förra året, vi har en relativt oerfaren trupp (även om det känns både rätt och spännande), vi har tagit 1 guld på drygt 20 år, i nuläget har vi inget Europaspel 2018 och årskortspriserna har höjts igen. Även om årskortsförsäljningen går ok så räcker det inte att anspela på om man är en "äkta kamrat" eller ej.

MEN...Jag ska sluta gnälla/spela orolig nu och istället försöka bli lite konstruktiv. Jag ser med stor förhoppning fram emot säsongen 2018. Det ska bli intressant att se vad Poya kan åstadkomma med sin trupp. Vill också förtydliga att det görs mycket bra innanför väggarna på Kamratgården men som alltid finns det förbättringsområden.

- Folk drar folk. Så är det och så kommer det alltid att vara. Men "vi" folk måste dra "annat" folk lite oftare bara. I skrivande stund har 333 personer tackat ja till matchen hemma mot Varberg. Jag vet att det inte är talande för hur många som faktiskt kommer att närvara, men när det det kommer till Allsvensk start så är det vår förbannade skyldighet att gå in och bjuda in varenda Ängel. Ett exempel på hur man skapar bra hype kring något är säsongsstarten mot Malmö förra året. Då är Facebook, Instagram, Snapchat, Tinder och Youtube fantastiska kanaler för att få Änglar att vakna till.

- Kör Young Fellows goes big 5 gånger per år och bjud in alla ungdomslag i Göteborgsområdet. Det kommer att skapa intresse och engagemang kring klubben, generera fler sålda biljetter och årskort på sikt samt bra en härlig atmosfär på GU.

- Börja arbeta mer med själva matcharrangemanget (och då menar jag inte Kiss-cam, hamburgejakt i pausen eller en hoppborg för vuxna). Gör det roligt att gå på fotboll! Servera bra mat och öl i anslutning till arenan där änglar samlas på ett och samma ställe. Där vår känsla av sammanhållning och kamratskap stärks ytterligare. Svensk fotboll är fantastisk på så många sätt och vi är på många sätt unika och så ska det fortsätta att vara. Låt fotbollen få vara fotboll, låt känslorna och passionen för idrotten och klubben få leva, men ta också vara på detta och gör varje match till en fest. En AW med fotboll tillsammans med kollegorna, familj eller vänner hade gjort det väldigt mycket lättare att få med ytterligare folk till matcherna och på så sätt skapa intresse kring IFK Göteborg.

- HItta en ordentlig hashtag om kan faktiskt kan användas. Inte #Kombara eller #Enäktakamrat. Den sistnämnda gjorde att jag för första gången på 10 år inte tänkte köpa årskort Den bygger mer på något samvetskval än att jag faktiskt vill visa min lojalitet och kärlek till klubben. #Visafärg var en fantastisk satsning som accepterades i supporterleden och som kunde användas över tid.

- Evenemangsansvarig på IFK Göteborg har EN, EN enda uppgift och det är att fylla Gamla Ullevi. Jag struntar fullständigt i HUR det görs eller i vilken form. det viktiga är ATT det görs. Inom fotbollen finns det ibland ett antingen/eller, att det är svart eller vitt. Jag tror att vi måste sänka den tröskeln in i vår gemenskap. Börjar man med ett par matcher per år och gillar det så kommer man sannolikt att besöka Gamla Ullevi fler gånger framöver.

På lördag är det äntligen dags! Då börjar återigen en säsong, en säsong som vi har längtat efter länge! Jag hoppas att Kamratgården vet var de befinner sig, jag hoppas att både du och jag vet var vi befinner oss! Det är dags att göra IFK Göteborg till folkets lag igen och det ska synas på läktaren! Men då krävs det även insatser från oss alla! Vi är i nuläget drygt 4000 årskortsinnehavare och jag hoppas att den siffran kan dubblas för att trygga den ansträngda ekonomin lite, för att skapa intresse kring IFK Göteborg och för att skapa ett jädra liv på Gamla Ullevi! Det är dags att visa färg!


0 KOMMENTARER      6019 VISNINGAR
KAMRATEN
2018-02-15 17:00:00


ANNONS:

Fler artiklar om IFK Göteborg

Vårsäsongen som gått – Precis som förväntat, besvikelse och glädje
IFK Göteborg Allsvenskan går in i ett sommar och VM uppehåll och efter att Blåvitt spelat en tredjedel av säsongen kan vi konstatera att säsongen sett ut ungefär som väntat. Ändå är det en enorm besvikelse som konstant sätter vårt tålamod på prov.
2018-05-28 07:00:00

Sju tankar efter 0-2 mot Sundsvall: "Ovärdigt avslut för Dahlberg"
IFK Göteborg IFK Göteborg förlorade med 2-0 efter att bland annat Pontus Dahlberg avslutat sin tid i klubben med ett taffligt ingripande.
2018-05-27 17:19:59

Spelarbetyg: GIF Sundsvall - IFK Göteborg 2-0 (1-0)
IFK Göteborg Det var en kollektivt svag försvarsinsats kombinerat med ineffektivitet i anfallsspelet som straffade IFK Göteborg mot i vårsäsongens sista match. Det finns onekligen en del för Poya Asbaghi att fundera på under uppehållet.
2018-05-27 17:13:32

"Han förtjänar att bli bedömd på samma sätt som andra"
IFK Göteborg Gästskribenten Magnus Thorn bidrar med en krönika om kritiken mot Blåvitts lagkapten Sebastian Eriksson.
2018-05-27 09:00:00

Inför GIF Sundsvall - IFK Göteborg: Sista matchen före VM
IFK Göteborg Med en dalande formkurva kommer VM-uppehållet lägligt för IFK Göteborg efter söndagens match mot GIF Sundsvall.
2018-05-26 17:00:37

Sju tankar efter IFK Göteborg - Djurgården: "De individuella misstagen är avgörande"
IFK Göteborg Det blev en tredje match i rad med poängtapp mot Djurgården, som onekligen mått bra av att få tillbaka Kerim Mrabti från sjukstugan. Trots flera besvikelser och ett 3-1 resultat till stockholmarnas fördel fanns det dock några ljusglimtar i Blåvitt.
2018-05-24 22:59:57

Spelarbetyg IFK Göteborg - Djurgårdens IF 1-3: "Under all kritik"
IFK Göteborg IFK Göteborg åkte på en riktig stjärnsmäll mot Djurgården efter ett par försvarstabbar.
2018-05-24 22:09:00

Inför IFK Göteborg - Djurgårdens IF: Två lag som siktar högre
IFK Göteborg Det är inte långt kvar till VM-uppehållet och just nu är det tätt mellan matcherna. Redan på torsdag är det dags igen när Blåvitt tar emot Djurgården på Gamla Ullevi.
2018-05-23 13:37:00

Veckan som gått – Bäst lag spelar…?
IFK Göteborg Hur ser rollfördelningen i ett fotbollslag ut? Spelare pratar ofta om att ta en match i taget, men ska tränare fokusera på det sättet? Kan sportchefer ta en säsong i taget? Hur lång horisont ska vi egentligen blicka mot?
2018-05-22 07:00:00

Spelarbetyg: Elfsborg - IFK Göteborg 1-1 (0-0)
IFK Göteborg Det blev bara en poäng borta mot Elfsborg efter en sen kvittering på tilläggstid.
2018-05-21 21:21:02

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM IFK GÖTEBORG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | VM 2018 | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | BETTING
Helsingborg fixade en poäng
”Bättre lag spelare för spelare”
”Jag är detaljnörd själv”
”Jag måste rannsaka mig själv”
”Hans poängstatistik är exceptionell”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies