Bravida Arena, 2023-04-29 17:30

Häcken - IFK Värnamo

Inför: BK Häcken - IFK Värnamo

Inför: BK Häcken - IFK Värnamo

Häcken sätter siktet på att under lördagen besegra Värnamo, och därmed följa upp den imponerande 4-1-segern i Uppsala mot Sirius förra veckan. Nedan finner ni förutsättningarna inför lördagens hemmamatch!


BK Häcken

Efter den något chockartade förlusten hemma mot Kalmar FF i omgång tre så studsade Häcken tillbaka förra veckan när Sirius avfärdades med en komfortabel 4-1-vinst. Nu gäller det att man fortsätter på samma sätt när Värnamo kommer på besök till Hisingen. 

Lars Olden Larsen var den stora förgrundsfiguren i förra veckans kross, och norrmannen har vuxit ut till den viktigaste spelaren i frontlinjen i Sadiqs frånvaro. Jag vet fortfarande inte hur många assister han noterades för - det kan ha varit allt mellan noll och två - men klart är det i alla fall att han stängde matchen med sitt 3-0-mål, och stod för en mycket imponerande insats! Tremannamittfältet visade även dem att den bleka insatsen mot Kalmar var en engångsföreteelse, och i synnerhet Mikkel Rygaard visade sig från sin bästa sida mot Uppsala-laget. Dessutom stod bägge ytterbackarna för dominanta insatser. En komplett insats helt enkelt.

Häcken vann båda matcherna mot Värnamo i fjol. En 2-1-vinst på bortaplan följdes upp med en 4-1-seger hemma.

Ali Youssef, Tobias Sana, Filip Trpcevski och Blair Turgott är långtidsskadade. Franklin Tebo är fotskadad men i gång och tränar individuellt ute på plan. Han väntas vara tillbaka i juni. Momodou Sonko är i full träning efter sin muskelbristning i baksida lår men är ännu inte redo för match. Simon Gustafson har en muskelskada i höften. Han följer sin rehabträning och har börjat träna individuellt ute på planen. Ibrahim Sadiq är tillbaka i träning med laget efter sin muskelbristning i baksida lår men inte redo för match.
Rehabtiden för Johan Hammar, efter smällen mot knäet i hemmapremiären mot Hammarby, tar längre tid än först förväntat. Han beräknas vara spelklar om tre veckor. 

Truppen:
Peter Abrahamsson, Johan Brattberg; Charlie Axede, Simon Sandberg, Even Hovland, Kristoffer Lund, Tomas Totland, Valgeir Lunddal, Kadir Hodzic; Samuel Gustafson, Romeo Amane, Sigge Jansson, Mikkel Rygaard, Pontus Dahbo, William Nilsson, Ola Kamara, Benie Traore, Lars Olden Larsen, Anom Chidi, Oscar Uddenäs

Potentiell startelva (4-3-3):
Abrahamsson; Fridriksson, Sandberg, Hovland, Lund; Sa.Gustafson, Amane, Rygaard; Uddenäs, Traore, Olden Larsen

IFK Värnamo

Värnamos säsong har varit mycket upp och ner, trots att det endast har gått fyra omgångar. De följde upp den imponerande bortasegern mot IFK Göteborg med två förluster mot Mjällby respektive Norrköping, innan de studsade tillbaka och vann rättvist mot AIK i förra omgången. 

Det är viktigt att en stor målskytt uppenbarar sig snart för Värnamo. Att Marcus Antonsson skulle vara svår att ersätta visste man redan, men frågan är egentligen vem det är som ska steppa fram och göra målen? Efter fyra matcher har de endast gjort tre mål, två av dem dessutom självmål. Gustav Engvall har kommit in som Antonssons ersättare, och det är en spelare som har potential att växa ut till en riktigt bra allsvensk spelare, men än så länge har han inte hittat rätt, och står på noll mål in i omgång fem. 

Inte nog med att Värnamo besegrade AIK i den föregående omgången, de gjorde det dessutom med en Häcken-bekanting mellan stolparna. Jonathan Rasheed fick chansen från start efter en rad av tveksamma insatser av Värnamos belarusiska målvakt Pilip Vaitsiakhovich, och som han tog den. Trots att AIK:s anfall inte är det mest skräckinjagande för tillfället, så höll han nollan, och nu tyder allt på att han får fortsatt förtroende i matchen mot Häcken.

Truppen:
Ej offentliggjord ännu

Potentiell startelva (4-3-3):
Rasheed; Bergh, Grozdanovic, Eriksson, Larsson; Wenderson, Johansson, Näsström; Netinho, Zeljkovic, Bustos

Melvin Malmberg2023-04-28 21:38:00
Author

Fler artiklar om Häcken