Bravida Arena, 2023-04-15 17:30

Häcken - Kalmar FF
1 - 3

Inför: BK Häcken - Kalmar FF

Inför: BK Häcken - Kalmar FF

Obesegrade Häcken ska möta Kalmar i en klurig och halvsvår hemmamatch. Nedan har ni förutsättningarna för matchen.

Häcken
Häcken vann komfortabelt mot Hammarby med 3-1 i hemmapremiären, detta trots en halvdan insats från Häcken. Hammarby gjorde även de en halvdan insats så det är svårt att bedöma hur bra Häcken egentligen var. Det som är betryggande är att försvarsspelet sitter riktigt bra och Häcken har lärt sig att stänga matcher effektivt.

Mot Hammarby skadades Ibrahim Sadiq och Johan Hammar. Den förstnämnde missar matchen mot Kalmar och den sistnämnde är med i truppen och kan kanske även spela från start. Sedan tidigare finns bland annat Simon Gustafson på skadelistan. Oscar Uddenäs, som byttes in när Sadiq skadades, är sjuk och är inte med i truppen.

Startelvan är svårsiad på grund av skadeläget. Målvakt, backlinje och mittfält kommer förmodligen se ut som de två tidigare matcherna förutsatt att Hammar är redo för spel. Lars Olden Larsen kommer att spela till vänster i anfallet, där han gjort det bra tillsammans med sin lekkamrat ytterbacken Kristoffer Lund Hansen hittills i år. Nu blir det rena spekulationer om de två sista startplatserna. Benie Traore kommer att få spela, men kommer han få spela till höger eller centralt? Många hävdar att man inte kan flytta på Benie på grund av att han gjorde tre mål senast mot Hammarby och dessutom gjorde ett mål mot Elfsborg som felaktigt dömdes bort. Det ska dock nämnas att Benie, precis som den av allmänheten hyllade Sadiq, blandar helt briljanta aktioner med riktigt obegåvade. Om Benie får en jämnhet i sitt spel då kommer han inte att kunna flyttas på. Min gissning är att nyförvärvet Ola Kamara får starta till höger, alternativt centralt om nu Benié flyttas till höger. Kamara har kanske inte 90 minuter i sig men ska enligt dem som sett honom spela fotboll tidigare vara riktigt vass. Om Kamara byts ut kommer förmodligen en junior bytas in. Personligen hoppas jag att Anom Chidi får spela av den enkla anledningen att jag inte vet något om honom mer än att han enligt egen utsago på Häckens hemsida är en snabb spelare.

Startelvan blir då som följer: Abrahamsson; Lunddal, Hovland, Hammar, Lund; Rygaard, Sa.Gustafson, Amane; Kamara, Traore, Olden Larsen
 
Kalmar
Jag gillar Kalmar skarpt. De har ett sexigt osexigt lag med många fina spelare som inte riktigt får den cred som de förtjänar. Målvakten Ricardo Friedrich är riktigt bra, både på att hindra bollar från att gå i mål och på att spela med fötterna. Friedrich var tillsammans med Malmös Hugo Larsson de enda som fick utmärkelser på Allsvenskans stora pris förra säsongen som inte var Häckenspelare. Jag gillar även mittbacken Lars Saetra som med sina 195 cm brukar vara riktigt farlig på fasta situationer. Kalmars mål ska i år göras av nyförvärvet Mileta Rajovic, som redan gjort några mål i Svenska Cupen och fick en del rubriker för det. Jag har dock inte imponerats av det jag sett av honom hittills i Allsvenskan då han sett långsam ut både i ben och i tanke.

Kalmar vann senast mot IFK Göteborg med 2-0. Senast Häcken mötte ett lag som kom från en klar vinst mot Göteborg var i Svenska Cupen då Norrköping veckan innan förnedrat Göteborg med 4-0. Häcken vann mot Norrköping med 3-0.

Kalmar tappade efter fjolårssäsongen succetränaren Henrik Rydström till Malmö och tränas nu av dansken Henrik Jensen. Kalmar har även tappat Oliver Berg till Djurgården. Oliver Berg är utan tvekan en av Allsvenskans bästa spelare och därmed är det ett stort tapp. Det är därför svårt att veta var Kalmar står och hur bra de är, trots att de har kvar stommen i laget. Det säger nästintill ingenting om Kalmars form när de förlorat borta mot Malmö och vunnit hemma mot IFK Göteborg. Det skulle förmodligen merparten av de allsvenska lagen göra, alltså vinna mot Blåvitt hemma och förlora mot Malmö borta. Man glömmer lätt att Kalmar välförtjänt kom på en fjärde plats i Allsvenskan i fjol och trots att Rydström och Berg inte är kvar så är Kalmar ett sjuhelsikes bra fotbollslag.


Oddsmässigt är Häcken stora favoriter men jag tror att Kalmar kommer att vara svårspelade på ett äckligt sätt. Det gäller för Häcken att ha tålamod och tro på sitt spel även om Kalmar tar ledningen eller om det står 0-0 långt in i andra halvlek. Mitt tips är 1-0 till Häcken.

Sven Nöjd2023-04-14 23:33:00
Author

Fler artiklar om Häcken