Gamla Ullevi, 2024-05-13 19:10

IFK Göteborg - Malmö FF

Inför IFK Göteborg – Malmö FF: Klassikermöte

Inför IFK Göteborg – Malmö FF: Klassikermöte

Ett revanschsuget MFF åker imorgon upp till gamla Ullevi för att möta ett minst lika revanschsuget IFK Göteborg.

Himmelsblå mot Blåvitt. Två klassikerlag med historia och rika med framgångar. Idag går det dock inte och påstå något annat än att MFF har sprungit ifrån IFK Göteborg rejält i näringskedjan. Det betyder däremot inte att vi bara kan komma och ställa ut dobbskorna imorgon. Blåvitt har stått för ännu en hädisk inledning på den allsvenska kampanjen där man har skrapat ihop 7 poäng på de 7 inledande matcherna. Senast kommer man dessutom från en derbyförlust mot GAIS som numera ligger en bra bit framför dem i tabellen. Därmed är det ett blåvitt som är pressat att vinna. Inte minst hemma på gamla Ullevi där man inte har vunnit en allsvensk match sedan BP i september förra året.

Efter en snudd på fläckfri inledning de 6 första matcherna så åkte MFF på en rejäl pyspunka uppe i Borås i söndags. Återigen gick man i Jimmy Thelins ”omställnings-fälla”. MFF har förlorat 4 av de 5 senaste mötena på Borås Arena och Elfsborg börjar nästan växa fram som lite av ett ”bogeylag” för de himmelsblåa pågarna. Förr eller senare skulle ju dock en förlust komma och det var säkerligen bra att vi fick oss en väckarklocka. Den väckarklockan vill man dock se tecken av under morgondagens match. Blåvitt är inte direkt kända för att ha särskilt mycket slutprodukt, men om det är något de är kända för så är det att spela med en jäkla energi. Den energin måste vi matcha. Något vi inte gjorde senast mot Elfsborg.

Status i Göteborgslägret
Likt MFF har IFK Göteborg också haft mycket skadefrånvaro under inledningen på den allsvenska säsongen. Ordinarie målvakten Pontus Dahlberg drog på sig en korsbandsskada innan premiären och blir sannolikt borta hela säsongen. Till följd av det så värvade man under ”deadline day” en ny målvakt vid namn Anders Kristansen, men bara två veckor in på allsvenskan drog Kristansen också på sig en skada som håller honom borta ett bra tag till.

De meriterade ytterbackarna Oscar Wendt och Emil Salomonsson återhämtar sig även dem från långtidsskador som håller dem borta hela vårsäsongen.

Nyförvärvet Laurs Skjellereup har också haft en trasslig försäsong med diverse skador som har hållit honom borta till och från. Senast i derbyt mot GAIS var det tänkt att Skjellerup skulle ha startat, men han bedömdes inte vara fysiskt redo och fick förpassas till bänken. Imorgon lär vi dock hitta honom i startelvan. Senast han startade mot BP för två omgångar sedan så nätade han. Ett anfallshot att hålla reda på för Cornelius och Jansson.

Senast startade man också mittbacken Sebastian Hausner som högerback. Något jag inte tror man kommer göra imorgon. Troligen blir det istället Sebastian Ohlsson som startar. Han är också i grunden mer av en högerback. Däremot blir nog Hausner inte petad då han fortfarande har presterat betydligt bättre än sin mittbackskollega Adam Carlén.

Förra årets succéman Arbnor Mucolli har haft en tung start på säsongen och var egentligen petad ur startelvan senast mot GAIS innan han fick ersätta just Skjellerup. Han startar sannolikt på bänken den här gången då nyförvärvet Paulos Abraham har presterat betydligt bättre och går för tillfället före i hierarkin.

Min gissning på blåvitts elva (4-3-3): Bishesari/Trondsen-Hausner-Svensson-Ohlsson/Thordason-Yalcouye-Pyndt/Abraham-Skjellerup-Santos.

MFF:s startelva
Senast var det ett decimerat MFF som tog sig an IF Elfsborg. Man gjorde 5 förändringar i startelvan på grund av slitna kroppar efter tätt matchande. Lasse Berg Johnsen och Jens Stryger saknades helt och hållet efter småskavanker. Enligt rapporter här i veckan så ska båda dock vara tillgängliga inför imorgon vilket skulle vara väldigt positivt.

Elison Makolli har fått två raka starter men det stannar nog också vid två när generalen Derek Cornelius är tillbaka i fräscht skick. En annan riktig lågoddsare är ju även att vi säkerligen lär hitta Sören Rieks i elvan mot sitt gamla lag där de flesta banden är klippta.

Nu har jag ju aldrig lyckats gissa en hel elva rätt hittills i år, men någon gång måste bli den första! Återigen sätter jag på mig Rydströms glasögon och formerar följande elva (4-4-2): Dahlin/Busanello-Cornelius-Jansson-Stryger/Nanasi-Berg Johnsen-Pena-Rieks/Kiese Thelin-Botheim. Vad tror ni/vad vill ni se för startelva? Kommentera nedan!

 

Jens Ljunggren2024-05-12 21:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????