Inför MFF-Djurgården
Taha Alis härliga form får mer än gärna hålla i sig.

Inför MFF-Djurgården

Hemmamatch och det är dags för MFF att studsa tillbaks efter den frustrerande förlusten sedan mot Mjällby. Även motståndarna Djurgården förlorade sin senaste match, kanske ännu mer överraskande, mot IFK Göteborg som ju huserar i botten av tabellen. Det lär alltså vara två revanschsugna lag som kommer till match. 

Skadelistan för MFF ser ut som senast - Otto Rosengren är ännu inte redo för spel, Tinnerholm är ju nyopererad och AC som bekant borta resten av säsongen. Även Gudjohnsen är borta med ryggproblem och Siby med sjukdom, ingen av dem hade dock troligen varit aktuella för en startelva. Dahlin och Moisander har varit borta på ett par av veckans träningar på grund av sjukdomar men de var båda tillbaks fullt ut på sista träningen. Vecchia, som ju kom tillbaks senast efter lång tid sjukdom lär fortfarande inte vara aktuell att starta men bör tåla mer än de 15 minuter han fick senast. 

Mot Mjällby dominerade MFF, skapade en hel del chanser men kunde inte förvalta lägena. Vi var också fortsatt enormt "vänstertunga", det är inte jättesvårt för motståndarna att gissa sig till var den stora majoriteten av våra anfall ska komma. Att vi ändå lyckas skapa så pass mycket som vi gör är tack vare Taha Alis goda form. Mot Mjällby saknade jag dock lite av det härliga samspelet med Nanasi. Jag blir inte klok på Ceesay, känslan är att han har kapaciteten men inte får ut den fullt ut och att han ibland inte taggar till fullt ut. Han behöver lyfta sig om vi ska bli farliga på båda kanter. Något som inte heller var särskilt lyckat senast var våra fasta situationer. Tydligen hade Fedel gett spelarna en rejäl utskällning på en träning under veckan när man tränade fasta, Jag hade också hoppats lite mer på Jörgensen, jag trodde att de ska lossnat för hon efter hans mål och målpass i senaste hemmamatchen men det går fortfarande lite långsamt när han får bollen. 

Enligt vad jag sett i träningsrapporter från veckan så verkar det som att MFF kan komma att ställa upp med samma startelva det vill säga: Dahlin – Ceesay, Jansson, Cornelius, Busanello – Berg Johnsen, Peña – Jörgensen, Nanasi, Ali – Kiese Thelin.

Det är utsålt på Eleda Stadion och med tanke på att skolan börjat och de stora semesterperioderna är över så bör inte frånfallet vara så stort som i de båda senaste hemmamatcherna. Jag hoppas att det gör att vi kan skapa ett ordentligt tryck på läktaren och bidra till att ta hem de tre poängen mot Djurgården. 

 

Åsa Flykt2023-08-19 18:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????