Studenternas, 2022-10-24 19:00

Sirius - Kalmar FF
0 - 0

Iskallt Sirius fick med sig oavgjort mot Kalmar
Patrick Nwadike fanns med i startelvan för första gången efter korsbandsskadan.

Iskallt Sirius fick med sig oavgjort mot Kalmar

Det blev en viktig poäng för Sirius i måndagsmatchen mot Kalmar FF. Trotts att man var helt iskalla framåt så lyckades Sirius hålla emot och Hannes Sveijer fick hålla den tionde nollan för säsongen när Vaiho saknades.

I den 28:e omgången så var det dags för Kalmar att komma på besök. Ett Kalmar som drömmer om europaspel och Sirius som gör allt i sin makt för att undvika nedflyttningskval.

Daniel Bäckström rörde om lite i truppen inför matchen. Största utropstecknet var att målvakten Tommi Vaiho inte fanns med i matchtruppen. Under söndagsträningen så klev Tommi Vaiho av träningen tillsammans med naprapat Petter Isaksson och kom inte tillbaka till träningen. Det blev Hannes Sveijer som fick hoppa in från start samtidigt som Karim Fegrouch fick ta plats på bänken. Det blev en 3-4-3 med Nwadike tillbaka från start och Sugita som en falsk nia samtidigt som Kouakou petades och fick inleda matchen på bänken.

Matchen var lite som den mot Hammarby. Vi ska vara glada att vi går ifrån med ett poäng samtidigt som Kalmar nog är väldigt besvikna med att inte få alla tre poäng. Sirius är helt iskalla framför mål och den enda farliga chansen man fick är när före detta Siriusspelaren Johan Karlsson spelar hem till målvakten Friedrich som tar emot bollen där den sedan går i egna stolpen och ut igen. Sirius gör återigen en stabil defensiv insats och håller den tionde nollan för säsongen. Kalmar hade en riktigt farlig hörna där man fick till dubbla ribbträffar innan Sirius kunde rensa bort bollen. Känns som att det för en gångs skull är anfallet som är vårt stora problem då vi inte skapade någonting i matchen.

Stämningen på läktaren var väldigt bra. Västra Sidan hade fixat ett tifo då man firade 25 år av blåsvart stöd. Man hade även en ny växelramsa som verkligen fick hela ståplats att explodera. två bussar kommer även att skickas iväg till Sundsvall på Söndag och man kikar för möjligheter till en tredje buss.
 

Arvid Lundkvistarviddlundkvist2022-10-25 21:37:00
Author

Fler artiklar om Sirius