Krönika: IK Brage - IK Sirius 2025-02-25

Krönika: IK Brage - IK Sirius 2025-02-25

Noll - noll och missad straff, vad mer kan man säga än en blek tillställning i ett blekt Borlänge.

Helt höga av segervindar och miljonvärvningen av en ny dansk anfallare, samlades ett gäng blåsvarta supportrar för att åka på säsongens första riktiga bortaresa i fotbollen, stämningen var på topp. Högbergs bussar rullade på mot den fulaste byn som Dalälven rinner igenom (jo, till och med Avesta).
Motståndet för dagen, IK Brage, hade kryssat borta mot IFK Norrköping och satt oss i en bra situation med vår vinst mot Utsikten i bagaget.
Men det svänger snabbt i Cupen.

Hur som helst så rullade ett gäng blåsvarta in i Borlänge för att ta del av matchen, vädret hade precis börjat gå från ljust grått till lite mörkare grått.
Uppställningen var liknande den mot Utsikten förutom att Jakob Voelkerling Persson var tillbaka på högerbackspositionen, och såg i den här skribentens otränade öga ut att göra det bra. Även om jag skulle vilja att vi förstärkte ytterbackspositionerna lite mer. Efter en dryg halvtimme spelad såg det rätt uppenbart ut att vi inte är färdiga i vår ”process”. Taffligt och fegt spelande, avsaknaden av en riktig anfallare nu när Yousef Salech inte var spelklar var tydlig, men konstigt nog valde Kitten inte att köra med August Ljungberg på topp som mot Utsikten utan valde att ha nyförvärvet Marcus Lindberg på den positionen, det såg inte bra ut. Men i ärlighetens namn så såg hela laget rätt blekt ut, vet inte om det var det faktum att de spelade match i Borlänge i februari eller om man inte riktigt tar cupen på allvar. Visst att vi tappat mycket offensiv spets när Wessam och Tash försvann men det var väldigt tydligt att vi saknade Joeri de Kamps och framför allt Daniel Stensson igår. Jag hade gärna offrat en eller två värvningar den här sillyn för att betala de Kamps summa, hur stor den nu än var, i alla fall en säsong.

Matchen fortsatte rulla på utan att vi kom till några riktiga farliga chanser och Brage kunde äta sig in mer och mer i matchen, jag hade tänkt skriva en införrapport men hann inte, jag såg lite klipp och läste lite rapporter från deras match mot Peking, där de lyckades frustrera motståndarna likt de gjorde mot oss, samtidigt som deras främsta hot, Emil Tot Wikström (nr 7) kunde utmana rätt ofta. De lyckades med sin gameplan mot oss också. Utöver Tot Wikström var inhoppande Samouil Izountuemoi också farlig när han kom in.

Likt sin bror hade Jacob Stensson också förmågan att jaga upp en motståndarklack, jävlar vad arg man blev mot slutminuterna, frustrationen över hur dåliga vi ser ut och hur Brage maskade (snyggt gjort såklart men konstigt då de också behövde vinna?)
Jag är av tanken att maskning inte är så farligt, men man får också ta konsekvenserna för det, likt Degerfors gjorde mot oss i den redan mytomspunna matchen i höstas, och man får såklart tåla allt hat som kommer.

Straffen då? Ja, runt minut 58 får vi en straff tilldelad, korrekt given, dåligt slagen. Ska i all ärlighetens namn säga att jag faktiskt inte såg den slås, är sådan som kollar bort när vi har straff med eller mot oss, något i mig som inte orkar se, av allt att döma så var den inte särskilt hårt slagen och rakt in i målvakten Bernardinis hand, han tog även en straff i förra matchen mot IFK Norrköping, vet inte hur bra han är i övrigt, men straffar verkar han vara bra på.
Finns inte så mycket mer än att säga, efter straffen slogs är det bara en röra av ilska och frustration, Herman Sjögrell byts in, gör lite nytta, gör illa sig och blir utbytt igen. Jag minns knappt resten.
Färden hem är mörk i dubbel bemärkelse. Men fylla och bortaresa gör sitt för oss trogna ståplatssupportrar, vi hade kul ändå.

Nu väntar en riktig gruppfinalmatch mot IFK Norrköping hemma på Studan. Båda lagen ligger på 4 poäng men för dom räcker det med kryss om inte Brage gör massa mål på Utsikten, det finns ingenting annat än vinst och jag vill se ett mycket piggare och hungrigare lag än det som gick ut på plan igår. Och jag vill framför allt se en piggare publik, det märktes att många var lite ringrostiga på Arkens Gärde senaste hemmamatchen och bortastå igår. Vakna Uppsalabor! Ert lag behöver er.

Framåt blåsvart, krossa Peking!

Ernesto M2024-02-26 14:49:48
Author

Fler artiklar om Sirius