Marocko tar en historisk vinst

Det var tre stycken historiska saker som skedde när Marocko mötte Sydkorea.

Marocko tog sin första seger i VM.
Marocko gjorde sitt första mål.
Med Nouhaila Benzina så spelade den första spelaren med hijab i en VM-turnering.

Reynaud Pedros valde att vila Ayane satte in Nouhaila Benzina och Nesryne El Chad., Salma Amani ii mittfältet och Ibtissam Jraidi í anfallet. 4-4-1-1.
Sydkorea gick på 3-5-2 med ett nästan helt inhemskt lag. Brightons Geum-Min Lee enda utlandsproffset.

Matchen så.
Full fart från start med övertag för de vitklädda lejoninnorna från Atlas och efter att Sydkoreas Hong givit bort ett inkast kom målet. Inlägg från Hanane Ait El Haj och Jraidi nickade in 1-0 i bortre hörnet. History in the making.
Det var mycket Marocko mot ett väldigt yrt koreanskt försvar. Jraidi och Chebbak var väldigt rörliga och störde uppspel, pressande högt och skapade panik hos de rödklädda koreanskorna.
Sedan stabiliserades spelet centralt och det var mycket mera bollkontroll, men spelet var mest på mittfältet. Mot slutet tog Sydkorea över, men det var väldigt ofarligt. Något skott som studsade på en vit spelare och utanför.
Sydkorea ville mer i andra halvlek och via centralgestalten So Yun Ji så länkades spelet bättre. Hon rörde sig över stora ytor, men det var ett kompakt marockanskt försvar där Benzina och el Chad höll ihop det mycket bra.Ytterbacken Kim blev mer och mer aktiv i Sydkoreas uppbyggnadsspel och hennes inlägg skapade flera falrligheter framför Marockos mål. Men chanserna uteblev och den största chansen skulle komma på övertid då den 16åriga Casey Phair sköt strax utanför i sista minuten.