Södermalms IP, 2023-07-22 15:00

Skövde AIK - Örgryte

Måstematch mot Skövde

Måstematch mot Skövde

Efter några tuffa veckor är det ett sammanbitet och revanschlystet ÖIS som möter Skövde AIK på bortaplan under lördagen.

Den senaste tiden har varit tuff för Sällskapet. Man kommer från fyra raka förluster och orosmolnen om långa höstdagar präglade av överlevnad och bottenstrider börjar sakta tonas upp. Blickar man mot morgondagens bortamatch mot Skövde är känslan aningen hoppfull. Vi ställs mot en motståndare som haft en mycket tuff säsong hittils. En ödmjuk inställning, ett hårt slit och en stor vilja bör förhoppningsvis kunna bära ÖIS till en framgång.

Förra veckans match mot Helsingborg påminde om flera andra matcher där hoppfulla leenden övergick i besvikna miner. Inledningen var pigg och ÖIS tog en snabb ledning för att senare bli för defensivt lagda och därmed lägga matchen i händerna på motståndaren. Någonting som slutade med en bitter förlust. Att falla ner och bli för defensiva är ett risktagande som stått oss dyrt under första halvan av säsongen. Detta bör undvikas imorgon.

In till matchen mot Skövde saknar Sällskapet förra veckans målskytt, Hady Saleh Karim som är avstängd. Även Anton Andreasson och Hampus Dahlqvist saknas då båda drabbats av skadekänningar som håller dom borta från spel. Två som finns med i truppen till skillnad från senast är lagkapten Daniel Paulsson som är tillbaka efter en avstängning samt Sixten Mohlin.

Skövde AIK har haft en mycket tung säsong så här långt. I nuläget är dom klart akterseglade på sista plats i tabellen med 7 inspelade poäng på 14 matcher. Man har gjort minst mål i serien tillsammans med AFC Eskilstuna och man är ensamma om att ha släppt in flest mål. Laget som överraskade med en femteplats förra året har alltså inte alls lyckats upprepa bedriften från i fjol.
Tidigare under sommaren har också tongivande anfallare som Yoann Fellrath och Emil Bellander lämnat klubben. Förra veckan mötte man Östers IF på bortaplan och trots att det resulterade i en förlust noterade man en nivåhöjning i spelet. 

Det finns ett gäng kompetenta spelare man bör se upp med i Skövde AIK. En av dessa är anfallaren Mikael Mörk som gjort ett mål under säsongen och 4 i fjol. Mittbacken Filip Schyberg som spelat samtliga matcher bör nämnas då han kan bli tuff att komma förbi för Sällskapet. En annan som funnits med i alla matcher hittills under året och som kan bli ett hot är mittfältaren Elmar Abraham. Elmar är för övrigt bror till ÖIS anfallare Sargon Abraham

Det går inte att bortse från att morgondagens match gäller bottenstriden. Bara att skriva det känns jobbigt men det är ett faktum som man inte kan blunda för. Däremot upprepar Superettan sin historia där marginalerna är små. En seger imorgon ger ÖIS goda chanser att avancera i tabellen och på sikt blåsa bort orosmolnen. Så ta dig till Skövde imorgon så hejar vi fram Sällskapet och tar oss ur bottenstriden tillsammans!

Sören Pauli2023-07-21 15:36:00
Author

Fler artiklar om Örgryte

Det krävs trygghet för spelarna i ÖIS
Är ÖIS inte bättre än såhär?
Kvantresultat för ÖIS mot ÖFK