Malmö FF vann derbyt efter ett avgörande på övertid.

Bortsett Adi Nalic och Oscar Lewicki sas det att Milos hade hela manskapet till sitt förfogande. Det var nog lite av en skarvning av sanningen så Anders Christiansen till sist satt på läktaren och exempelvis Sergio Pena började på bänken. Noterbart i startelvan var Hugo Larsson och Niklas Moisander som var tillbaka.

Rakip, Larsson
Berget, Toivonen, Birmancevic
Kiese Thelin

Och Malmö började piggt och kopplade greppet spelmässigt, men tidigt började man ana att passningsspelet inte satt fullt ut efter semestern. Man gjorde en hel del farliga passningar som Helsingborg gärna ställde om på. Benjamin Acquah på Helsingborgs innermittfält var riktigt bra i omställningarna och vred in och ut på MFF:s innermittfält gång på gång när de ställde om. Även Taha Ali var i vanlig ordning pigg och svår att hantera när gästerna ställde om.

Men HIFs omställningar ledde sällan till något av värde och faktum var att Malmö trots allt skapade mest. Veljko Birmancevic blandade och gav friskt ute på kanten men när han lyckades blev det ofta farligt. Som när han spelade in bollen till Berget i den tionde minuten då JIB, från nära håll, stötte bollen i ribban. Kiese Thelin hade tio minuter senare ett bra läge när Berget slog ett ypperligt inlägg, men nicken gick över.

Mitt i halvleken kom emellertid 1-0. Hörna från Birmancevic perfekt till IKT som nickade snyggt in bollen vid den bortre stolpen. Lämnar man en spelare som IKT så obevakad blir man straffad. Jag känner inte riktigt till HIF:s försvarsarbete på fasta, men det såg ut som om den annars pigge Acquah var närmste man.

Halvleken såg ut att gå mot sitt slut med ledning för di blåe, men så var det ju med de där slarviga uppspelen... Hugo Larsson, som inte hade en bra afton, slog en fullständig indianare framför det egna straffområdet till Dennis Olsson som avancerade några meter innan han sköt in kvitteringen med ett skott som gick i mål via Moisander.

1-1 i paus. Malmö hade kanske något fler chanser, men Helsingborgs omställningar kändes jobbiga hela tiden. Relativt högt tempo, men miserabla avslut och ett passningsspel plockat rakt från division 5 - På det hela taget en ganska sevärd match men riktigt dålig kvalitativt sett.

Milos såg såklart också att det inte var speciellt bra. Innermittfältet med Rakip, Larsson och Toivonen fungerade direkt uselt och han valde att plocka ut både Hugo och Ola i förmån för Pena och Dennis. Systemförändring till 3-5-2.

Direkt i början av andra halvlek såg det om möjligt ännu sämre ut men snart började Malmö ta över matchen spelmässigt och chansmässigt. Främste regisör var inbytte Pena som styrde spelet och gav vårt passningsspel ett lugn det helt hade saknat i första halvlek.

Malmö, utan att hitta några extrema höjder i spelel, började skapa chanser. Lasse Nielsen hade en fin chans från när han sånära stötte bollen i mål från nära håll. Birmancevic hade ett bra skott efter fint förarbete. Inbytte Abubakari fick något läge. Beijmo sköt över från nära håll efter inlägg från vänster. För att nämna några. Få riktigt heta chanser, men många halvchanser som kunde och kanske borde förvaltats bättre.

Men tiden såg ut att rinna ut. Rakip, som var bättre i andra halvlek men blandade fina prestationer med märkliga beslut, byttes ut med några minuter kvar och Patriot Sejdiu fick chanser på slutet. Det skulle visa sig vara ett fenomenalt byte av Milos. Isaac Kiese Thelin lyfte in bollen i straffområdet när matchklockan nästan tickat över 90 minuter. Bollen hamnade hos Sejdiu som tog emot bollen drev den några meter innan han tryckte dit den lågt vid sidan av målvakten. 2-1 i det absoluta slutskedet. Vilket avslut.

Malmö vinner rättvist men det var ju själve f-n vad det satt långt inne. Nåja. Tre poäng. Gott så.

----------------
Mål på övertid. Sicken grej ändå!

Ny varning vid målfirande alltså. Sejdiu är alltså 22 år och får begränsat med speltid. Avgör ett derby på övertid. Men nej - Helst ska man inte visa några känslor när man avgör. Knyta näven i fickan är förbundets melodi.

Med det sagt. Jag tycker ändå domaren gör en bra match i dag. Håller en ganska hög nivå som gör att matchen inte blåses sönder.
Däremot borde såklart Ravy Tsouka ha blivit utvisad för sin vanvettiga tackling på Abubakari.

Nej. Ingen speciellt bra match av Malmö. Framförallt första halvleken var för dålig. Men nu lärde vi oss det. Ett innermittfält med Hugo, Rakip och Ola håller inte riktigt.

Så. Startelvan var inte klockren från Milos. Men det var bytena. Fem +.

Med det sagt. Pena spelar en halvlek och gör det riktigt bra. Men han hade vad som såg ut att vara problem med kramp på slutet - Nog rimligt att han inte startade.

Bäst i dag? IKT! Dels ett jättefint mål och dels i det närmaste perfekt i sitt targetspel. En oerhörd tillgång. Ren klass.

Så. Nu är vi på gång igen. Tre poäng bakom - Åtminstone tillfälligt.