Midtjylland om Kristoffer Olssons tillstånd: ”Stabilt”

Midtjylland om Kristoffer Olssons tillstånd: ”Stabilt”

Landslagsspelaren Kristoffer Olsson vårdas fortfarande på sjukhus i Danmark. Läkarna har nu fastslagit en diagnos, meddelar Midtjylland på sin hemsida.

Det har nu gått drygt en vecka sedan beskedet om Kristoffer Olssons akuta sjukdom blev officiell. Sedan dess har mycket kring stjärnans tillstånd varit oklart. Nu har hans danska klubb Midtjylland kommit med nya besked kring landslagsspelarens tillstånd.

I ett meddelande på sin hemsida skriver klubben under torsdagen att läkarna efter omfattande undersökningar nu kommit fram till att Olsson drabbats av flera små blodproppar på båda sidorna av hjärnan. Detta till följd av ett extremt sällsynt inflammatoriskt tillstånd i hjärnans kärl. 

”Utifrån de senaste veckornas omfattande undersökningar, skanningar och tester kan läkarna nu konstatera att Kristoffer är drabbad av flera små blodproppar på båda sidor av hjärnan, till följd av ett extremt sällsynt inflammatoriskt tillstånd i hjärnans kärl. Diagnosen stämmer överens med den uppsats som läkarspecialisterna hittills arbetat och behandlat Kristoffer med”, skriver Midtjylland i ett pressmeddelande.

Olsson vårdas fortfarande i respirator, men läget sägs vara stabilt.

SvenskaFans.com2024-03-07 13:54:22
Author

Fler artiklar om SvenskaFans