Operation utrensning
Det blev ett nattsvart 2022.

Operation utrensning

2022-års säsong är över och den går bara att sammanfatta på ett sätt: praktfiasko. Även vid ansträngning är det svårt att se någon som helst ljusglimt faktiskt. Det hela som började med en utskåpning i cupen mot Degerfors i februari och Linnér-gate blev succesivt bara värre.

Valet av tränarduo och USA-spåret fick inte önskad effekt och det är svårt att påminna sig om ett sämre GIF Sundsvall. Resultatraden 4 2 24 och -52 i målskillnad talar sitt tydliga språk. För närvarande står vi utan både en klubbchef och en sportchef samt en spelartrupp som lär byggas om rejält. I skrivande stund har Joe Corona och Peter Makrillos lämnat samt Pontus Silfwer som valt att avsluta sin spelarkarriär. Jag förutsätter att även Gabriel Castro, Forrest Lasso, Saku Ylätupa och Ronaldo Damus lämnar klubben. De två sistnämnda saknar knappast intressenter. Bland annat finns intresse från andra allsvenska klubbar för Ylätupa medan det finns utländskt intresse för Damus som ST-sporten tidigare skrivit om.

Utöver detta så har Gustav Molin uttryckt en önskan om att lämna klubben medan Andreas Andersson mest troligt inte får förlängt kontrakt. Jag sätter också ett stort frågetecken för Linus Hallenius som nu är 33 år gammal och har missat en hel säsong på grund av sin knäskada. Han sitter på ett utgående kontrakt och frågan är om han hittar tillbaka till formen igen. En frisk och motiverad Hallenius skulle onekligen behövas med tanke på hans spets och ledaregenskaper samt förmågan att göra sin omgivning bättre.

På pluskontot får vi tillbaka Niklas Dahlström (sitter på ett utgående avtal) som matchats i Jönköpings Södra samt Jesper Carström som fick förtroendet och hittade formen i Gefle. Totalt blev det 7 mål på 15 matcher i Ettan Norra för 20-åringen. Oavsett vad som kommer in till nästa säsong så vill jag se en centrallinje bestående av Teodor Stenshagen (född 2001), Ludvig Nåvik (född 2003) och Johan Bengtsson (född 2004) som dessutom samtliga är Sundsvallskillar.
 

Redaktionen2022-11-19 12:06:00
Author

Fler artiklar om Sundsvall