Silly Season Allsvenskan: ”Väntar på den obligatoriska bomben”

Silly Season Allsvenskan: ”Väntar på den obligatoriska bomben”

Allsvenska premiären ligger - nästan - runt hörnet och det har blivit dags att stämma av läget i klubbarna. Vad behöver AIK hitta på? Vi hörde med Gnagarforums Johan Westin.

- Beskriv er Silly Season hittills med några meningar.

Inga överraskningar hittills. De som anslutit är bosmanfall som blev klara redan under fjolårets säsong. Väntar fortfarande på den obligatoriska "bomben".

- Vilka spelare har ni värvat?

Vi har värvat två spelare för att förstärka offensiven, duktige Nabil Bahoui som hade en kanonsäsong i BP i Superettan förra säsongen och den lite mer kontroversiella värvningen av Djurgårdens Kennedy Igboananike, som vi hoppas kunna tina upp från sin tidigare klubbs frysbox.

- Vilka spelare har lämnat?

Den enda spelaren som lämnat hittills är Gabriel Özkan som värvades till AIK 2006 som ett stort framtidslöfte. Har dock dragits med overkliga skadebekymmer och jag tittade häromdagen hur många minuter per säsong han spelat sedan han kom till AIK, och det är skrattretande. Tråkigt, men helt rätt av AIK att släppa honom till BP och vi önskar honom all lycka och att han lagt de värsta skadebekymmerna bakom sig!

- Vad tycker du behöver hända i er klubb?

Vi behöver definitivt värva alternativ på ytterbackspositionerna, att Nils-Eric Johansson och Martin Lorentzson spelar helt utan konkurrens är varken bra för dem eller AIK. Sedan en yttermittfältare, om tanken nu inte är att Nabil ska vara tillgänglig även där. Och en ny Bangura, förstås. Annars litar jag på att truppen är stark nog och att spelare som Quaison och Karikari kommer ta ytterligare kliv så att vi återigen kan utmana i kampen om guldet.

- Vad tror du kommer hända för er del fram till fönstret stänger framåt våren?

 Det är mycket snack om att vi kommer förlora någon av våra fyra högklassiga mittbackar, men jag har en känsla av att en sådan försäljning inte kommer ske förrän i sommar. Annars verkar det inte vara något jättehett intresse runt någon spelare, och det är förstås skönt. Däremot tror jag att det kommer hända en del saker in i klubben, men då inga jättedyra prestigevärvningar utan snarare noga scoutade framtidsnamn.

Ulf Nilsson2013-01-22 16:00:00

Fler artiklar om Svensk Fotboll