Tele2 Arena, 2024-04-28 16:30

Djurgården - GAIS
1 - 0

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - GAIS
Djurgården höll nollan när man besegrade GAIS med 1-0.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - GAIS

Djurgården tog en trepoängare och hakar på toppen i Allsvenskan. Forum 1891 har betygsatt samtliga spelare i Blåränderna.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 3
En fin prestation av JWZ som inte testades så flitigt av bortalagets offensiva pjäser. Bra med fötterna och skapade en trygghet bakom försvararna. 

Piotr Johansson (ut 58) - 3
Sedan Peter Therkildsen presenterades i vintras har Piotr Johansson växlat upp och stått för mycket bättre prestationer än vad DIF-publiken tidigare har skådat. Som alltid ruggigt stark defensivt och växer med tiden in i den offensiva rollen. Gjorde en fin prestation tills han blir utbytt, troligtvis för att vila benen till nästa veckas stora uppgift som kommer.

Miro Tenho - 3
Mittbacken hade en boll i mål efter en nick på en fast situation som dock blåstes av för offside efter en mycket tajt situation. Tog ett stort ansvar i backlinjen i Danielsons frånvaro och höll en jämn nivå matchen igenom.

Jacob Une Larsson - 2
Fick bilda mittlås tillsammans med Miro Tenho när Danielson vilades inför den kommande cupfinalen. Blandade och gav under matchen men en godkänd match på det stora hela. 

Samuel Dahl - 4
Redan från första minuten visade Dahl att han, precis som han brukar, skulle vara ett farligt offensivt hot på vänsterkanten. Korta djupledsbollar såväl som långa svepande bollar slogs mot ytterbackens sida i hopp om att det skulle leda till inlägg eller inspel. Utöver den offensiva förmågan så placerade han sig ofta rätt i sina defensiva aktioner samtidigt som han visade sig stark i en mot en-situationer. 

Albin Ekdal - 3
Ekdal axlade en mycket defensiv roll och var ett stabilt inslag i Djurgårdens försvarsspel. Gjorde en mycket fin prestation och hjälpte mittlåset att hålla undan GAIS offensiv. Tränare Kim och Tolle får ett svårt val tills på onsdag gällande om det blir Sabovic eller Ekdal på mittfältet. 

Samuel Leach Holm (ut 58) - 2
Som vanligt hämtade Leach Holm boll långt ner i banan för att sedermera slå längre bollar ut mot kantspelarna. Inledningsvis så imponerade han inte i den delen av sitt spel och resultatet blev flertalet bollförluster för Djurgårdens del. Hade ett bra skott på en frispark i andra halvlek som skapade problem för Sims i GAIS-målet. 

Magnus Eriksson (ut 58) - 2
Lagkaptenen var  i startelvan för första gången denna allsvenska säsong när Djurgården roterade friskt. Men det var mycket som inte stämde för honom denna eftermiddag. Kaptenen låg bakom Djurgårdens mål som signerades av Deniz Hümmet. Byttes rimligt ut efter cirka timmen spelad. 

Oskar Fallenius - 1
En mycket medioker insats från Fallenius som inte lyckades med sina offensiva aktioner. Ett par lovande insatser i inledningen av säsongen har minst sagt inte kunnat följas upp. En svag prestation från Fallenius i dag. 

Haris Radetinac (ut 58) - 2
Veteranen krigade på sin kant och försökte producera offensivt i samspel med Samuel Dahl. Syntes inte särskilt mycket under matchens första 45 minuter men stod för en mycket fin assist till Deniz Hümmets 1-0-mål. 

Deniz Hümmet (ut 80) - 3
Hade ett fint skott tidigt i matchen som testade bortakeepern. Gav Djurgården ledningen i 54:e minuten med ett klassavslut. Skapade inte så mycket mer innan han byttes ut men en trea är befogad efter ett matchavgörande mål. 

- - -

Gustav Wikheim (in 58) - 1
Norrmannen hoppade in till vänster men stod inte för ett bedårande inhopp. Tappade boll vid flera tillfällen vilket resulterade i defensiva omställningar. Inte så mycket positivt att ta med från matchen. 

Lucas Bergvall (in 58) - 2
Stjärnan vilades inför cupfinalen men byttes in med 30 minuter kvar att spela. Många djurgårdare satte nog hjärtat i halsgropen när Bergvall behövde läkarvård - ljumsken såg ut att ha fått en smäll. Men mittfältaren kunde fortsätta matchen och stod för ett par bra prestationer med bollen vid sina fötter, tappade också bollen vid flera tillfällen vilket drar ned betyget en aning. 

Besard Sabovic (in 58) - 2
Hoppade in i ett skede av matchen där Djurgården skulle försvara sin ledning. Det gjorde man men Besards insats var inte bländande. Var stabil i kortpassningsspelet men stod för en del bolltapp, något som Lagerlöf nämnde på presskonferensen efteråt att han var missnöjd med på lagnivå (alltså inte unikt för Sabovic i dag). Men Besard gjorde en godkänd prestation i övrigt. 

Peter Therkildsen (in 58) - 2
Syntes inte mycket denna eftermiddag. Intressant att få se honom på sin rätta position det vill säga högerback. Höll tätt defensivt och försökte utmana offensivt i banan men ledde inte till något. 

Musa Gurbanli (in 80) - 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

* * *

Vad tycker du om matchen? Håller du med skribenten i betygsättningen? Kommentera gärna men tänk på att hålla en god ton. 

Victor Tjärnsvedvictor.tjarnsved@gmail.comTwitter: Vtjarnsved2024-04-28 20:28:00
Author

Fler artiklar om Djurgården