Spelarbetyg efter BK Häcken - AIK (4-1)

Det blixtrade kring Bravida Arena idag, både bokstavligt och bildligt. Efter en tung period studsar Häcken tillbaka med en 4-1-kross mot AIK i den sista matchen innan sommaruppehållet. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Andreas Linde - ++
Hann inte reagera vid gästernas mål, där bollen går mellan hans ben. Vore skönt för vår nya burväktare att hålla en nolla, men står för en stabil insats där han med enkelhet kunde avvärja det mesta som AIK hade att komma med.

Valgeir Fridriksson - ++++
Efter tre år av allsvenskt spel för Valgeir utan en enda notering i målprotokollet har islänningen nu nätat i två raka matcher. Utöver målet var det en väldigt bra och stabil insats från Valgeir som även noterades för en assist under eftermiddagen.

Even Hovland - +++
Oklanderlig insats från Hovland. Har blandat och givit under säsongsinledningen men idag var han så stabil, till och med bra, som han stundtals varit under säsongsinledningen. Jag älskar hans diagonala bollar över mot Adam Lundkvist, älskar hans brytsäkerhet och älskar hans kompromisslösa rensningar. Härligt från en av de få överlevarna från guldåret!

Marius Lode - ++
Det är ingen underdrift att säga att Lode har varit direkt dålig under de senaste veckorna. Även idag var det en skakig inledning för den nya norrmannen, men sen växte han in i matchen och gjorde allt sammanfattat en bra insats. Visade ett lugn och en brytsäkerhet, vilket är två saker som vi inte fått se under de senaste matcherna från Lode.

Adam Lundkvist (ut 75) - +++
Fortsätter att vara jämn och bra. Framför allt i den första halvleken fyllde han på sin vänsterkant på ett effektivt sätt. Insatsen kom av sig lite i den andra halvleken, men det är helt klart en bra insats.

Simon Gustafson - +++
Var kanske inte riktigt lika utslagsgivande som han stundtals visat sig vara under matchen idag, men en okej insats för Simon G är en bra insats för andra. Bra med bollen, bra utan bollen. Han har verkligen imponerat under vårsäsongen.

Romeo Amane - +++
Bra insats från Amane som efter en sämre säsongsinledning blivit alltmer målmedveten och framgångsrik, inte minst idag. Slet på tappert, drev fram ett gäng fina anfall och har äntligen blivit mer vägvisande i sitt passningsspel. Storförsäljningen av Amane kanske trots allt kan bli av!

Mikkel Rygaard (ut 67) - ++++
Idag var det en sån dag där Rygaard njöt av att spela fotboll. Ligger bakom två av målen i form av assister, och placerade elegant in 4-0 målet i Nordfeldts högra kryss. Byttes ut efter en befarad skada.

Amor Layouni (ut 67) - +++
Hade ett friläge i den första halvleken där han verkligen borde gjort mål. Kompenserade för sin miss i den andra halvleken när han gjorde ett klassiskt Layouni-mål efter ett klassavslut. Måste vara oerhört skönt för Layouni att näta igen efter en liten måltorka.

Edward Chilufya (ut 90) - ++
Fick fortsatt förtroende på topp efter Mjällby-matchen. Ingen bländande insats från ”Chili”, men han gjorde trots allt en stabil insats och var inblandad i en hel del farligheter. Paco tackade av Chilufya på presskonferensen, och allt tyder på att detta var hans sista match i gulsvart.

Zeidane Inoussa - +++
Inte påkopplad till en början men växte in i matchen och visade verkligen sina kvaliteter i den andra halvleken. Dribblingsskicklig och hal. Kombinera det med en bra beslutsfattningsförmåga så har du en rätt bra spelare, och det lär inte dröja alltför länge innan han blir utslagsgivande igen. Härlig insats.

Avbytare

Pontus Dahbo (in 67) - +++

Lysande inhopp från Dahbo som hotade med sin blotta närvaro. Har en härlig touch och en snabbhet som måste sägas vara underskattad. Det känns givet att det är han som ska ersätta Amane ifall han sticker i sommar.

Julius Lindberg (in 67) – ++
Bra inhopp även här. Lindberg, som i slutändan fick agera vänsterback, var svårfångad med bollen vid fötterna och hade även ett par bra lägen att utöka Häckens ledning i matchens slutskede. En mycket fin spelare att ha i sin trupp.