Spelarbetyg efter BK Häcken - Kalmar FF (3-1)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Kalmar FF (3-1)

Vilken fantastisk fotbollsdag! Häcken hakar med i toppen efter att ha kommit ut starkt i den andra halvleken. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Andreas Linde - +++

Gör flera fina räddningar och känns som säkerheten själv när det kommer till att rädda skott. Däremot rätt dålig precision i många av utsparkarna mot Hrstic, där bollen ofta gick över. Allt sammanlagt en bra insats.

Julius Lindberg (ut 86) - ++
Lite av en reality-check för Lindberg, som stundtals visade defensiv orutin. Idag var han inte heller lika lyckad i offensiven även om han inte gjorde bort sig. Spelade som vänsterytter i matchens slutskede när Valgeir byttes in, ett tecken på att det är islänningen de vill satsa på?

Marius Lode - ++
Kanske inte Lodes bästa match i gulsvart, trots att han för det mesta gjorde det stabilt. Kommer på mellanhand vid gästernas öppningsmål, där han feltajmar Kalmar-anfallarens löpning helt. Men som sagt, stabil.

Even Hovland - +++
Hovlands inledning på den allsvenska säsongen har varit helt oklanderlig, och idag var inget undantag. Oftast stabil i passningsspelet och alltid säker när det kommer till att bryta. En osannolik framgångssaga efter en svag försäsong.

Adam Lundkvist (ut 86) - ++++
Snudd på femma här. Otroligt resolut i sitt försvarsspel och återigen utslagsgivande i offensiven. Det känns som att Adam Lundkvist bara växer för varje match och har verkligen axlat rollen som Kristoffer Lunds ersättare.

Simon Gustafson - ++++
Fortstätter gå från klarhet till klarhet. Har blivit otroligt mogen i det defensiva spelet och tar mycket färre risker än vad han gjorde för ett par månader sedan. Efter åtta omgångar är känslan är att Samuel inte hade kunnat ersättas på ett bättre sätt.

Romeo Amane - ++
Ganska anonym insats från Amane som jobbar på i det tysta. En stabil och godkänd insats.

Mikkel Rygaard (ut 75) - +++
Danskens första halvlek var minst sagt bekymrande. Det var enkla bolltapp, det var slarviga passningar och det var ingen vidare frejdighet i offensiven. Men sen hände det någonting. I andra halvleken fick vi se vintage Rygaard. Äntligen började han skjuta. Två skott, det ena i ribban där Hrstic kunde stöta dit returen, och det andra välplacerat nere i målvaktens högra hörn. Oerhört trist att han sedan gick sönder när han väl kommit igång, och det är bara att hoppas på att det inte är något allvarligt.

Amor Layouni - ++
Layouni var i vanlig ordning frejdig i anfallsspelet och slitstark i pressen. Blev int utslagsgivande idag men gör trots det ett gott intryck och en stabil insats.

Srdjan Hrstic (ut 75) - ++++
Serben har exploderat! Hrstic var oerhört otamjad till en början där han blev avblåst för offside tre gånger innan det gått 20 minuter. Sen smällde det. En välskarvad nick innebar att serben nu gjort mål i tre matcher i rad. Påpassligt kunde han även stöta dit ledningsmålet i andra halvlek. Äntligen känns det som att Hrstic är på rätt ställe vid rätt tidpunkt, och känslan av att äntligen ha en anfallare som levererar igen är fantastisk!

Ali Youssef (ut 65) - +++
Det var en förstahalvlek där Youssef ville väldigt mycket. Många avslut och egna initiativ, inte så mycket egna kombinationsspel. Som vanligt helt enkeltI den andra halvleken fick vi se en sida av Youssef som jag inte vet ifall vi fått se tidigare. Han visade ett mer moget spel, passade i lägen han vanligtvis brukar skjuta i, och noterades för en assist. Mycket glädjande att se!

Avbytare

Valgeir Lunddal (in 65) - ++

Äntligen comeback för publikfavoriten Valgeir. Han kommer in och bidrar med defensiv robusthet och räds inte för att kliva framåt i banan. Väldigt kul att se honom igen!

Pontus Dahbo (in 75)
Spelade för kort tid för att bedömas

Edward Chilufya (in 75)
Spelade för kort tid för att bedömas

Johan Hammar (in 86)
Spelade för kort tid för att bedömas

Jacob Barrett (in 86)
Spelade för kort tid för att bedömas

Melvin Malmberg2024-05-12 17:37:00
Author

Fler artiklar om Häcken