Spelarbetyg efter Västerås

Spelarbetyg efter Västerås

Visst, insatserna i årets träningsmatcher har lämnat en hel del i övrigt att önska och visst, efter Västerås övertygande försäsong var vi varnade, men att det skulle se så tafatt och viljelöst ut och att vi inte kommit längre än såhär med vårt nya spelsystem är illavarslande. Vi skall inte skjuta hela säsongen i sank efter bara en tävlingsmatch, men förväntningarna bör sänkas till rimliga nivåer.

Oliver Dovin – 2
Återigen sätter man i vrångstrupen varenda gång som det skall köras smånätt kvadratenspel i eget straffområde, och det hade kunnat sluta illa vid åtminstone två tillfällen. Men det löste sig ändå. Den här gången. Oliver stod för ett par halvsvettiga räddningar och varken kan eller skall lastas för eftermiddagens debacle. Chanslös på baklängesmålen eftersom han lämnades övergiven.

Simon Strand – 1.5
Hade behövt visa mer pådrivande glöd, men var märkligt anonym. Det höga presspelet gjorde att han hamnade rejält i bakvatten mer än en gång, vilket hade kunnat sluta illa.

Mads Fenger – 2
Stabil, den ende i backlinjen som kommer undan med godkänt, inte mer än så. Det är smärtsamt tydligt att försvarsspelet inte har satt sig än – vilket alltså inte enbart har med backarna att göra – och med tanke på Edvin Kurtulus efterhängsna skada, som lär innebära att det dröjer innan han kommer i slag, och att han dessutom omges av flyttrykten vill det till att styra upp här.

Pavle Vagic´ - 1
Har stundtals stått upp riktigt bra i träningsmatcherna, vilket lovat gott, men här var det mestadels mörker. Får definitivt ta på sig 1-2-målet, även om han inte var ensam att hamna på efterkälken där.

Shaquille Pinas – 1
Var rejält utsatt på sin vänsterkant, vilket VSK inte var sena att uppmärksamma, och blev tyvärr duktigt bortspelad vid ett par tillfällen. Hade en bra chans offensivt efter ett fint anfall i minut 25, men kom ur vinkel. Bytte position till mittlåset i andra halvlek, vilket varken gjorde till eller från.

Nahir Besara – 1.5
Att det fortfarande finns frågetecken, stora sådana, kring Nahirs nya lägre position är oroväckande. Hamnar ofta på efterkälken, blir märkligt bolltittande och deltar inte fullt ut i den offensiva pressen, vilket skapar stress för medspelarna. Här var han till exempel passiv vid VSK:s kvittering. Hans kvaliteter är skyhöga, vilket syntes ibland – inte minst var han dirigenten bakom vårt ledningsmål, men detta hörde knappast till karriärens höjdpunkter.

Tesfaldet Tekie – 1
I sin riktiga återkomst efter sejouren på soliga Cypern hade man önskat sig ett mer lyckosamt resultat. Tesfaldet vill oerhört mycket, rör sig över stora ytor och sliter för att vara delaktig, men det vill sig inte utan blir mest smånätt och slarvigt. Flera misslyckade uppspel och en i raden som den här gången ställde till det för hela laget.

August Mikkelsen – 3
Som man har längtat efter att det skall lossna för August och att hans kvaliteter kommer till sin rätt efter Marti Cifuentes brutala felanvändning av honom ifjol. Och hur glad blir man inte å hans och Hammarbys vägnar när det nu visar sig gå åt rätt håll. Tveklöst vår bästa spelare i dag, och inte bara för sitt ledningsmål efter mönsteranfallet. Mer osynlig efter halvtidsvilan, men det hindrar inte att jag får lite Charlie Davies-vibbar. Det enda som kan hindra honom från att gå en riktigt stark säsong till mötes är att medspelarna underpresterar.

Oscar Johansson Schellhas – 1.5
Ytterst delaktig i 1-0-målet med en snygg framspelning till August, men efter det rätt osynlig. Mot ett storväxt och fysiskt lag som VSK hade det varit önskvärt att han markerade sin närvaro på ett tydligare sätt.

Jusef Erabi – 1
Bortsett från en halvfarlig ni efter dryga halvtimmen blev Jusef lika enkelt som effektivt bortplockad av VSK:s försvar. Skapade över huvud taget ingenting på egen hand och har en rejäl bit kvar till normal nivå efter skadeperioden. Synligt besviken, med närmast tom blick, när han byttes ut drygt tio minuter in i andra.

Viktor Djukanovic´ - 1
Han vill och vill och vill, den gode Viktor, och vi känner ju väl till hans målfarlighet, men med det bollkladdande, de felbeslut och synbarligt egotrippade agerande som uppvisades i den här matchen – till exempelvis vid den ypperliga kvitteringschansen i slutskedet - så lär knappast hans marknadsvärde stigit.

Abdelrahman Boudah och Marc Llinares – 1
In för Erabi och Fenger. Osynliga. Ingen av dem lyckades bidra till någon förväntad desperat forcering i jakt på åtminstone en kvittering.

Fredrik Hammar – 1.5
In för Tekie. Jag hade gärna sett ett tidigare inhopp för Fredrik, varför inte redan i halvtid, för att kunna sätta sin prägel på ett tydligare sätt med tacklingar och attityd. Nu hamnade han i stället i ett otacksamt läge och kunde inte göra sig själv riktigt rättvisa.

Markus Karlsson och Dennis Gül – 1.5
In för Strand och Mikkelsen. Lika otacksamt för dessa två, men de gjorde på intet vis bort sig. Kvalitetsstämpel på båda och jag hade inte haft något alls emot att ha Dennis från start i anfallet redan mot GIF Sundsvall om nio dagar.


 

Per Planhammar2024-02-17 19:35:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Derbyt mellan Hammarby & Djurgården - Början på svensk fotbolls död?
Barcelona var starkare - Reflektioner efter nederlaget mot Barcelona