Spelarbetyg efter matchen Skövde - Öster 1-2 26/5.

Betyg ges till de som spelat minst 30 min.

UNDERKÄNDA:

Thórri Mar Thórrison (ut 40´): Svag prestation av Thorri som varken stod upp bra offensivt som defensivt där inläggen blir för dåliga. Fick dessvärre utgå på grund av skada och vi hoppas den inte blir långvarig.

GODKÄNDA:

Alibek Aliev: Fick ett läge i första halvlek efter passning av Vladimir Rodic som han inte lyckades förvalta. Förutom det kom han inte till många lägen i matchen. Höjdpunkten blev hans straffmål som han placerade säkert.

Lukas Bergqvist: Kombinerade fint med Adam Bergmark Wiberg och gjorde det bra defensivt på sin kant. Stängde till fint och gjorde det svårt för motståndarna att komma igenom honom.

Niklas Söderberg (ut 46´): Hade några fina offensiva aktioner under första halvlek men fick inte slutprodukten att stämma. Utgick i halvtid och vi har sett bättre prestationer av Niklas än detta.

Vladimir Rodic (ut 90+4´): Gjorde en okej match där han kombinerade bra på höger och vänsterkanten men fick inga bra avslutslägen i första halvlek. Blev mer anonym i andra där han inte kom upp i sin nivå.

Tatu Varmanen (in 40´): Kom in mot Thórri Mar Thórrison och stod för goda defensiva insatser. Han stängde sin kant bra och hade ett skott mot mål i minut 90+4 som räddades på mållinjen.

VÄL GODKÄNDA:

Mattis Adolfsson: Mattis gjorde en bra brytning i min 23 där han stoppade ett farligt läge för Skövde att göra mål på. Stod för en svag aktion när han trillade med Stefan Ljubcic precis innan Skövdes mål. I sin helhet stod Mattis upp bra defensivt med goda passningar. Är avstängd mot Brage.

Adam Bergmark Wiberg: Adam var pigg offensivt där han bidrog med löpningar med boll och ville hitta goda inläggslägen. Missade två bra målchanser innan han satte 1-1 målet i minut 62.

Adam Herdonsson (ut 87´): Var delaktig i offensiven och var trygg med bollen. Slog en passning i andra halvlek till Adam Bergmark Wiberg som sköt högt över. Utöver detta tog han sig förbi motståndarna flera gånger men fick inga bra avslut.

Ivan Kricak: Gjorde bort sig Skövdes 1-0 mål där han bara skulle rensat undan bollen men den kom till Mamundo Moro som placerade in deras ledningsmål. Förutom det gjorde han en sålid insats defensivt där han var stark bakåt.

Manasse Kusu: Väldigt bra prestation av Manasse som var stabil på sin position där han hade god bollkontroll och slog fina passningar framåt. Det är svårt för motståndarna att ta bollen från honom och det ger en trygghet. Kommer vara avstängd mot Brage.

Albin Mörfelt (in 46´): Kom in i halvtid mot Niklas Söderberg och gjorde många saker bra. Skruvade upp tempot, hittade passningsvägar och gick på egna avslut. Hans viktigaste aktion blev assisten till Adam Bergmark Wibergs 1-1 mål.

Robin Wallinder: Robin tog de bollar han skulle ta och räddar Öster från att släppa in fler mål. Oklart huruvida han kunde gjort bättre på Skövdes mål.