SvenskaFans tippar – de lagen åker ur damallsvenskan: ”Hamnar i kris”

SvenskaFans tippar – de lagen åker ur damallsvenskan: ”Hamnar i kris”

Damallsvenskan kickar igång. SvenskaFans har samlat tre redaktörer för att förutspå vilka lag som åker ur serien.. Personerna ligger också bakom FUT FEM-podden.

Elias Johanson, FUT FEM-podden:
De åker ur: Trelleborgs FF och IF Brommapojkarna.
Motivering: Trelleborgs orutin i sammanhanget gör att det bara blir en säsong i högsta serien för den här gången. Håller dock tummarna för att det inte är ett nytt IFK Kalmar (tog endast 3 poäng i DA förra året) som vi kommer att få se. Med ner till Elitettan följer också BP, som två år i rad har klarat sig kvar i högsta serien via kval. I år kommer man dock inte ha de marginalerna på sin sida.

Lovina Stafhammar, FUT FEM-podden:
De åker ur: Trelleborg och AIK. 
Motivering: Trelleborg tror jag kan bli årets Kalmar, ett lag som kommer skaffa sig ett fåtal poäng och kommer drabbas av en del skador som för att ungdomar kallas in och klubben blir i kris. AIK är nykomligar och har värvat en hel del, frågan är om värvningarna verkligen fyller spelartappen och om kvaliteten finns. Jojjon AIK är förföljda av att gå upp och ner mellan elitettan och Allsvenskan och föreningens ursula satsning på damfotbollen kommer gör sig påmind ännu en gång. 

Mattias Eckerman, FUT FEM-podden:
De åker ur: Trelleborg och Djurgården.
Motivering: Stor spelaromsättning i Djurgården senaste tiden och för lite spets i laget. Efter flera år i bottenskiktet av tabellen tror jag att truppen är för tunn. Frågan är också var spelarnas lojalitet ligger. Har stormat sedan Marcelo Fernandez tog över som tränare. Trelleborg får det svårt att hålla sig kvar som nykomling. Tuff konkurrens i Skåne med Rosengård och ett Malmö som storsatsar, vilket gör att spelartruppen inte är tillräckligt slagkraftig för Damallsvenskan.

SvenskaFans.com2024-04-11 15:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans