Träningsrapport 18/4
Träningsrapport från dagens träning på Nya Ullevi

Träningsrapport 18/4

Jesper Lindgren skriver en kort rapport från dagens träning på Nya Ullevi. Detta är ett koncept som kommer att bli återkommande hos oss på Alltid Blåvitt.

En skönt solig dag, torsdag av alla dagar och min arbetstid och plats blev förlagd på Nya Ullevi. Insläppet var designat av Got Event så dörrarna var självklart låsta och vi, ett glatt litet gäng, fick jaga ner en stackars gubbe som öppnade.

På en nästan vindstilla grönyta sprang en oväntat stor grupp spelare med tanke på att 10 personer är borta och jag hade räknat med en mycket mindre samling. Men otroligt roligt att få sätta sig och läsa in ansikten från våra olika u-trupper framöver.

För att inte svamla bort ert eventuella intresse direkt så var det 2 distinkt skilda grupper som tränade. Startelvan var för sig med vår nya ass Tjemeland medan Edlund och Askou tog hand om den andra gruppen.
Startelvan: Elis: Seb O-Hausner-Gurra-Trondsen: Malick-Thordarsson-Pyndt: Abraham-Mucolli-Santos.

Lag B var värre dock, många ansikten jag inte känner igen men de som var där helt säkert var Benediktsson, Carlén, Nåfors Dahlin , Norlin, Pettersson, Carlstrand och Brantlind.(Minst 4 som jag inte kunde sätta ett namn på just nu, bättring utlovas dock.)

De flesta övningarna gick ut på att hitta vinklar och skapa ytor åt varandra genom rörelse, här blev jag imponerad över Edlund och hans driv att skapa tempo och förklara för spelare hur och var de skall röra sig för att dra till sig uppmärksamhet. Rörelse skapar en passning, inte tvärtom.

En hel del mjuka fina fötter från våra junisar, de som la riktigt usla cross och genomskärare var Carlén och Norlin. Det saknas en hel del där och jag har svårt att se hur dessa två kommer att vara kvar i IFK Göteborg 2025. 

Efter en kort paus blev det elva mot elva och nu börjar det nästan bli pinsamt hur stor skillnad det är på A-och B-uppställning. Vår topptrio gör i princip vad de vill med B-lagets backlinje och Carlén shoppar en hel bricka med korv under den här delen av träningen. Tyvärr visar det sig att när vi fått in lite mer kvalité så är han hopplöst distanserad av de övriga. 

Abraham visar sig hela tiden, snabb som en vessla och i paritet med Santos med boll och inte långt efter utan. Vi kommer ha mängder av glada dagar med denna pojk och jag hoppas av hela mitt hjärta att vi signar honom snarast. 

På tal om att signa, under matchspelet poppar Ola Larsson fram som gubben ur lådan och kallar ner en ” Robban” för samtal. Efter lite samtal med Googles hjälp landar jag i att det var Robert B Bärkroth. Robban är tydligen med i Nordic Sky , en agentur med ett flertal spelare såsom Wendt, Carlstrand, Kåhed, Island och Pyndt. Ola tog med sig Robban bakom en liten skåpbil utom hörhåll för ” alla öron” och stod över 20 minuter och pratade medan tvåmålsspelet höll på. Vad som avhandlades hörde jag tyvärr inte men min gissning är att om det varit ett säljprat hade väl agenten hört av sig till Ola och inte tvärtom. Vem det handlar om i så fall får man väl gissa sig till.

Nya taktiska varianter visades upp och jag såg ganska tydligt 4-2-2-2- i speluppbyggnad från Elis med Pyndt-Thordarsson som 6:or, Malick & Mucolli som 8:or och Santos-Abraham som löpare framåt. Smarta trianglar och skarvövningar gjorde att jag kunde urskönja en inverterad glasstrut med spetsen mot mål och raka korridorlöpningar mellan ytter- och innerback. Förklaring på det kostar en valfri öl, för i skrift kommer det ta en timme innan det blir förståeligt. 

Allt som allt, en intensiv bra träning med en hel del plus till Edlund, topptrion, våra ytterbackar och Mucolli. Malick såg lite seg ut med jacka och långbrallor. I lag 2 försökte Oscar Pettersson saker men kvaliteten hos hans kamrater var bedrövlig i många fall. Carlstrand är helt under isen, hans kroppsspråk och loja inställning fick hans kamrater vid flera tillfällen att skrika. Axlar ner och spatserande kommer inte ge honom en startplats.

That's all for tonight!

Jesper Lindgrennils.arvid.larsson@gmail.comlarsson_19042024-04-18 17:29:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg