Trögstartat Spanien vände och vann

Trögstartat Spanien vände och vann

Spanien gjorde jobbet mot Georgien och är vidare till kvartsfinal. Där väntar hemmafavoriten Tyskland i vad som väntas bli en rysare.

Spanien är utan tvekan det lag av förhandsfavoriterna som har sett bäst ut i turneringen hittills. Och då var det inte många som tippade Spanien som en av de fyra semifinalisterna. Där är vi heller inte än men på god väg.

Även om Georgien tog ledningen via ett självmål var en Spanienseger aldrig hotad. Luis de la Fuentes gäng lade helt enkelt in en andra växel i andra halvlek och gjorde lite vad man ville. De vitröda hade inte ett enda skott på mål och Unai Simon blev således aldrig testad. Fyra avslut fick de dock iväg, inget på mål.

Nej det här var Spaniens match full ut och de unga Spanien spelar verkligen för varandra. Nico Williams pratade i intervjun efter matchen om hur bra kollektivet är och att känslan i laget är på topp. Det kändes nytt och fräscht på något sätt. Och det speglar genomgående det nya roliga spanska landslaget. Om man hade några frågetecken kring ”nya” tränaren De la Fuente har de rätats ut nu.

– Till slut var väldigt nöjda och väldigt glada. Vi måste fortsätta jobba på detta sätt. Vi har ett fantastiskt lag, välstrukturerat, säger Nico Williams.

Williams är även segerviss inför Tyskland även om han medger att det blir en tuff nöt att knäcka. 

– Om vi spelar på den här nivån kommer vi att vinna, säger han.

GeorgienMatchen då. Jo, lite samma som ovan. Spanien skapade chans efter chans och hade hela 35 avslut, 13 av dessa på mål. Fyra mål av fyra olika spelare. Rodri, Fabián, Nico Williams och Dani Olmo hittade nätmaskerna. Men som i de tidigare handlade även mycket om turneringens yngsta spelare, Lamine Yamal. Vilken talang han är vilket inte kan undgå någon som sett några minuter av Spanien i EM. Han ser verkligen ut att ha hittat sin roll i landslaget där han blommar ut fullständigt.

Spanien ställde upp enligt sitt 4-3-3.
Unai Simon
Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella
Gonzales, Rodri, Fabian Ruiz
Yamal, Morata, Williams

Jens Kassnert@JensKassnert2024-07-01 14:37:08
Author

Fler artiklar om Spanien