fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 111625 | Medlemmar: 183076

Kom ihåg mig
2017-12-30 14:00
Nitro/Nora - Örebro
3-3


Örebro tappade ledning - Oavgjort mot Nitro/Nora i årets sista
Johan Svensson (mitten) gjorde mål i matchen mot Nitro/Nora.

Örebro tappade ledning - Oavgjort mot Nitro/Nora i årets sista

Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Nitro/Nora. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton och Johan Svensson.

                              I matchminut '4 tilldelades Örebro en hörna vilken Johan Svensson gjorde mål på. Fyra minuter senare fick Nitro/Nora anfall som kulminerade i ett skott på mål som tvingade Johan Blom i mål att tippa till hörna. Den hörnan slogs på Gulsvarts rus. Örebro sökte uppspel och längre fram i banan fiskade anfallarna lyror och långbollar. I '14 fick Örebro ännu en hörna som dock blev resultatlös. I efterföljande matchminut fick Nitro/Nora hörna vilken Blom räddade. I '19 fick Nitro/Nora ett gratisläge efter slarv i Örebros försvar, vilket tvingade Blom att rädda ännu en gång till hörna. Den skulle sedermera slås utanför mål. I '22 fick Nitro/Nora ytterligare en hörna, vilken också den slogs utanför. 

                              Gulsvart utökade sin ledning till 2-0, också det efter hörna - en variant laborerades fram och Sebastian Brandt lade in bollen i mål. I '25 fick Örebro frislag, och i '26 hörna vilken slogs utanför mål. I '27 hade Örebro skott mot mål, men det blockerades av en rödvit spelare. I '29 hade Gulsvart embryot till en potent målchans, men uppspelet blåstes av för offside. I '29 passade Brandt bollen i djupled och i nästa ögonblick visades Victor Janérs ut. I '31 hade Örebro skott på mål vilket räddades till hörna och den slogs i stolpen. I '33 räddade Blom skott på mål till hörna. Hörnan skulle ge upphov till tre konsekutiva skott mot mål vilka det gulsvarta försvaret och Blom alla tre fredade sig emot. I '36 fick Nitro/Nora frislag vilket slogs på Örebros mur, och i '38 var det Gulsvarts som istället fick frislag. Det frislaget kulminerade i ett skott på mål, vilket räddades till hörna. Hörnan slogs på Dynamo Noras rus. I '40 var det Noras tur att få hörna vilken slogs, via ruset, utanför mål. I '42 tog Tomas Knutson tag i taktpinnen och dribblade bort ett flertal spelare innan han till slut kunde neutraliseras av det gulsvarta försvaret. I '43 avfyrade Knutson ett skott utanför mål. I '44 kom parhästen Jesper Bryngelsson till skottläge men kunde oskaddliggöras innan han hann avsluta: "2-0 efter första halvlek, två hörnmål" (Wirström, Nerikes Allehanda). 

                                Lars Wirström summerar första halvlek: 
 
I övrigt en tämligen tillknäppt och händelsefattig första halva.... Första halvlek var ordentligt tillknäppt, två lag som inte fick fram med särskilt mycket folk utan satte defensiven först och ville gå på kontring. Hemmalaget hade mest boll, men hittade få eller inga vägar genom det täta gulsvarta försvaret (Nerikes Allehanda). 

                               Tre minuter in i den andra halvleken reducerade Dynamo Nora och Bryngelsson till 1-2: "Efter paus hände betydligt mer" (Wirström). I '52 visades samme spelare ut. I '53 hade Örebro skott på mål, och i nästa ögonblick tildelades Örebro straff sedan domaren blåst för "hög klubba". Johannes Camilton förvaltade den till 3-1 för Örebro. Två minuter senare reducerade Dynamo Nora ännu en gång via Knutson och en soloraid som räckte ända till mål, 2-3: "... efter en del trassel i ÖSK-försvaret" (Wirström). 

                               Sedan skulle hemmalaget tilldelas både fri- och hörnslag innan Jacob Edström, tidigare i Örebro, kunde kvittera till 3-3 i ett anfall som hade sin begynnelse i ett frislag på offensiv planhalva: "Passning vid alla tre Nora-målen från Andreas Ingemarsson" (Wirström). I '61 fick Örebro istället frislag vilket gav Joonas Peuhkuri tillfälle att testa skott utanför mål. I '62 kom Alexander Strand igenom på ena kanten men fälldes snart. I '68 sköt Bryngelsson över mål, och tre minuter fick Gulsvart hörna vilket gav Janérs tillfälle att testa skott på rus. I '74 hade Nitro/Nora skott utanför innan Johan Malmqvist visades ut i '75. I '77 fick Nitro/Nora frislag och i '79 fick Örebro istället frislag innan Nitro/Nora fick hörna i '81 vilket slutade med att Knutson sköt på mål. I '82 fick Dynamo Nora ännu en hörna vilken sköts över mål. I '84 hade Nitro/Nora en målchans innan spelet vände snabbt och Janérs blev bollförande och nådde ett genombrott i mitten av banan - han fälldes av Andreas Ingemarsson, tidigare i Örebro, och frislaget omvandlades till hörnslag innan det begärdes timeout. 

                              På övertid testade Örebro skott till hörna och Gulsvart hade både hörna och en serie frislag innan matchen rundades av med att Gulsvart hade skott utanför i yttre burgavel. 

                              Max Eriksson mediterar:

Just nu känns det bara tomt, men kanske jag kan vara lite gladare åt poängen imorgon.... Vår första halvlek är riktigt bra. Taktiskt gör vi det helt rätt då, täppte till defensivt på ett sätt som vi inte gjort tidigare men pratat mycket om. Det handlar mycket om det, att försvara oss som lag. Vi vet att vi kommer att göra mål, de kvaliteterna finns.... Vi har bestämt oss att prioritera defensiven. Spela lite enklare än tidigare. I andra halvlek tycker jag att Nora gör det bättre, ungefär på samma sätt som vi. Spelar enklare och lyfter in mot vårt straffområde. Och så får dom ett par slumpmål som tar dom in i matchen. De är bra på det spelet.... Just nu är det bara tomt. Men jag tror att det kan kännas annorlunda imorgon [(som svar på frågan "En poäng, kan du vara nöjd med den?")].... Ja, då kändes det viktigt för oss att ta tillbaka taktpinnen. Men de får 3-2 rätt snart, och så kommer kvitteringen också. Det var inte många minuter emellan där [(som svar på frågan om Johannes Camiltons 3-1 kändes som ett viktigt mål)].... Jag tycker att vi spelat upp oss. Vi hade i bölrjan av säsonjgen många med väldigt bra form, och då fick det lite av sig självt. Vi har många offensivt skickliga spelare. Sedan när formen sviktat lite så har vi blivit straffade. Kanske har vi varit lite naiva ibland.... Ja, plusstatistik är ju bra. Jämför med förra säsongen så är det ju en klar förbättring, så någonstans får vi kanske vara lite nöjda ändå. Vi har haft det jobbigt här uppe varje gång, och det är vi inte ensamma om. Nitro/Nora är svåra på hemmaplan, det är ett bra lag som är jobbigt att möta [(som svar på frågan "Tre poäng av fyra i de prestigeladdade derbymatcherna?")] ... (Wirström, Nerikes Allehanda). 

                               I Gulsvart saknades Daniel Rönning, avstängd. 

                                        Källförteckning

Wirström, Lars. "Äldst-och Bäst- På Banan." Nerikes Allehanda [Örebro] 31 Dec. 2017, Sporten sec.: 18. Print.
Wirström, Lars. "Max Missnöjd - Trots ÖSK-poäng I Nora." Nerikes Allehanda [Örebro] 31 Dec. 2017, Sporten sec.: 8. Print.

Nitro/NoraÖrebro
Nitro/Nora-Örebro
1. M Berggren
33. R Andersson
6. M Jansson
28. S Isaksson
27. A Ingemarsson
71. J Malmqvist
22. T Ahlström
9. V Erlandsson
21. J Bryngelsson
24. M Söderman
90. T Knutson

Avbytare
50. R Berg
17. M Andersson
38. J Edström
23. J Freberg
15, V Sjölander
11. J Blom
13. T Hedlund
37. J Jeschinsky
4. N Larsson
5. V Janérs
90. J Svensson
6. M Eriksson
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
19. J Camilton
21. T Määttälä

Avbytare
50. J Westberg
O Tulomäki
16. A Strand
66. M Brolin-Munther
0 KOMMENTARER      1876 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2017-12-31 21:30:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Efter tidigt underläge - Förlust mot Tranås
Örebro Gulsvart tog emot Tranås och förlorade med 3-8 (2-4). Örebros mål gjordes av Victor Janérs, Nico Nevalainen och Joonas Peuhkuri.
2018-10-21 23:59:00

Decimerat Gulsvart nollat av ryska Start - Comeback av Max Eriksson (uppdaterad)
Örebro Ett sjukdomsdrabbat Örebro tog emot ryska Start som ett förskalv till ryssarnas deltagande i World Cup. Matchen slutade 0-4 (0-2) till ryssarnas favör. Örebros utsatta situation innebar inhopp av tränaren Max Eriksson.
2018-10-15 02:59:00

Gulsvart seger i derbyt mot Nitro/Nora - Örebro drog ifrån i andra halvlek
Örebro Örebro vann derbyt mot Nitro/Nora med 9-3 (3-2). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Filip Bergman, Sebastian Eriksson, Victor Janérs, Nico Nevalainen och Joonas Peuhkuri.
2018-10-07 18:59:00

Supercupen: Nederlag mot Kungälv och Gulsvart ute
Örebro Gulsvart förlorade mot Kungälv med 5-2. Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson och Daniel Rönning.
2018-10-03 13:03:00

Supercupen: Vinst mot Boltic efter straffar
Örebro Gulsvart fick sista ordet mot Boltic och kunde vända underläge med två mål till oavgjort efter full tid och vinst efter en rafflande straffläggning. Örebros mål gjordes av Sebastian Brandt, Victor Janérs, Alexander Strand och Johan Svensson (ex. straffläggning). Slutresultat skrevs till 4-4 och 8-5 till Gulsvart efter straffar.
2018-10-02 03:56:00

Supercupen: Inledande förlust mot Gripen
Örebro Örebro förlorade mot Gripen med 2-4 (0-2). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer och Hugo Sundberg.
2018-09-25 06:11:00

Örebro SK värvar Joakim Bergqvist
Örebro Gulsvarts trupp fullbordad inför den kommande säsongen...
2018-08-13 06:20:00

Örebro SK värvar Elias Sandholm
Örebro Gulsvart noterar ännu ett nyförvärv...
2018-06-08 10:59:00

Örebro SK värvar Viktor Mardakin
Örebro Gulsvart värvar från Elitserien...
2018-06-08 10:55:00

Örebro SK värvar Filip Bergman
Örebro Gulsvart inkasserar ytterligare personal...
2018-06-08 10:00:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

ANNONS:
SERIETABELLEN
1AIK Bandy000000
2Gripen000000
3Boltic000000
4Kungälv000000
5Rättvik000000
6Kalix000000
7Katrineholm 000000
8Lidköpings AIK000000
9Ljusdal000000
10Nässjö000000
11Peace & Love City Bandy000000
12Tillberga000000
13Tranås BoIS000000
14Västanfors IF/BK000000
15Åby/Tjureda000000
16Örebro000000
>> Visa hela tabellen

Parentes #331 - Nostalgi

ÖREBRO, 8 MARS 2018 Henrik Brändh skriver:

Det fanns en tid för länge sedan när ÖSK var en stormakt i svensk bandy och blev svenska mästare fem gånger.... På morgontimmarna den 18 mars 1973 klev förväntansfulla supportrar på tåget på centralstationen i Örebro. Målet var Söderstadion i Stockholm där gultröjorna senare samma dag skulle spela klubbens tionde SM-final. För motståndet stod Västerås SK som vunnit södergruppens grundserie på samma poäng som tvåan ÖSK. Ett reportageteam från NA följde supportrarnas uppladdning på tåget och kunde snabbt konstatera att det tullades friskt från de medhavda bandyportföljerna. "Om det inte varit för dagen kunde man ta dem för riksdagsmän en måndagsmorgon, på väg till viktiga beslut i huvudstaden för de såg lika bestämda ut", beskrev reportern Tomas Lundemark som tyckte att det var en behaglig resa. "Inte särskilt mycket gick sönder. Några vattenkaraffer, någon lämnade den gångna nattens skördar på ett säte, lite inventarier kastades ut genom fönstret. Det var nästan som förr om åren", skildrade Lundemark.

Gunnar Lindholm, 75 år, skulle uppleva sin tredje bandyfinal. Han satt i en vagn och höll för öronen. Intill honom skrålade en entusiastisk ÖSK-supporter. "Jag har varnat honom. Han kommer att somna under matchen", sade Gunnar. Somliga gladde sig över SJ:s förmåga att planera tågförbindelser. Andra förargade sig över att tåget inte gick över Västerås. Det hade kunnat bli en intressant förmatch annars. I Stockholm väntade en stor välkomstkommitté i form av en polisstyrka vars uppgift var att lotsa supportrarna från de båda lagen till Söderstadion. Lite förvirrade stannade stockholmarna till och undrade vad som skulle ske. Men inga vilsekomna bandyentusiaster hamnade i finkan på vägen till söder. 15670 åskådare slöt upp, den bästa noteringen sedan 1961. Stämningen var på topp och för säkerhets skull hade man särat på ÖSK och VSK:s supportrar som satt på olika håll. Endast vid köerna vid toaletterna möttes man, men det gick ganska bra. Några drack mellanöl och då och då under matchen kom vaktmästare och polis och hjälpte några åskådare från stadion. Då buade andra ur publiken. Före matchen utväxlade lagen traditionsenligt gåvor till varandra. Västeråsarna överlämnade en stekpanna, gurka och kaffe till ÖSK-spelarna som i sin tur bjöd på ost och kex. Förstås.

ÖSK inledde piggast och NA:s sportchef tyckte i sin krönika att örebroarna borde ha avgjort matchen redan under matchens första 20 minuter då anfallarna Sören Andersson och Johnny Petherson skapade två upplagda lägen som båda sumpades av Andersson. I stället gick Västerås på knock med två mål inom loppet av två minuter. Jan Hedvall satte 1-0 i den 21:a minuten, en hård pärla från liten vinkel och från rätt långt håll, och strax senare tvekade ÖSK:s VM-målvakt Jan Ivar-Ekberg varpå Stig "Rulle" Johansson satte 2-0. "Före 2-0 såg jag inte hur fort bollen kom emot mig och därför tvekade jag vid utåkningen. Jag bestämde mig för sent och får ta på mig målet, det är sådant som händer", sade en deppig Ekberg i omklädningsrummet efteråt. 2-0 var också ställningen i paus och uppförsbacken blev ännu brantare när Raoul Johnson ökade på till 3-0 i 53:e minuten. Claes-Göran Jansson spräckte ÖSK-nollan i den 70:e minuten, reducerade till 1-3, men känslan var att VSK: s seger aldrig var i fara. Slutresultatet fastställdes när "Rulle" Johansson satte 4-1 när fem minuter återstod. Redan då gick ÖSK-båsen Stig Bergström över till västeråsarnas bänk och kramade om sin gamle vän, VSK-tränaren Henry Ohlsson. "Vi borde haft ledningen med 2-0 efter 25 minuter, i stället låg vi under med samma siffror. Inte så konstigt om vi knäcktes då", analyserade Bergström. VSK-målvakten Dan Fredell, teskedsgubbe i formatet, formligen slets ur omklädningsrummet efteråt och fick barfota finna sig att hissas av segerrusiga VSK-supportrar. "Västerås vann på sin målvakt. Fredell räddade VSK första kvarten", erkände motståndarkollegan Jan-Ivar Ekberg.

Ekberg var en av flera ÖSK-stjärnor som inte hade någon av sina bättre dagar, liksom skarpskytten Hasse Nordin och vindsnabbe yttern Bosse Andersson. NA:s pris som bäste ÖSK-are i finalen, en teaterresa till Stockholm för två personer, fick till vänsterbacken Ola Ljungberg trots att han drog på sig två utvisningar i andra halvleken. En tröst i bedrövelsen var att ÖSK-kassören RUne Nordström räknade med att finalen för ÖSK:s del skulle ge en vinst på 25 000 kronor och att säsongen för första gången gav ett överskott - 10 000 kronor netto. Hemresan till Örebro var betydligt mer stillsam för ÖSK-supportrarna än den i andra riktningen. De spända förväntningarna hade ebbat ut och nederlagets kalk tömts. Och 44 år senare väntar alla ÖSK-supportar fortfarande på klubbens nästa SM-final (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Brändh, Henrik. “När ÖSK-Supportrarna Tog Tåget till SM-Finalen.” Nerikes Allehanda, 16 Dec. 2017, pp. 8–8.
"Du gnällige man [(...)], så tråkigt ditt liv måste vara. Fotbollen sviker dig, bandyn sviker dig och även hockeyn för att inte tala om sponsorer och företagsledare som sviker lagen" - "Pigg och förväntansfull" [(svar till "Trött och besviken")]

Parentes #330 - Veckans citat

ÖREBRO, 8 MARS 2018
"Nu snart dags för ÖSK fotboll men tyvärr det känns inget lockande.... Blir väl på sikt som bandyn, de rasar ur" - "Trött o Besviken"

Parentes #327 - Veckans citat

ÖREBRO, 27 FEBRUARI 2018
Parentes #326 - Crime Report III
"... det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen..." - Göran Liljegren, ordförande

Parentes #326 - Crime Report III

ÖREBRO, 2 FEBRUARI 2018 Matchen mellan Örebro och Boltic präglades av spänning och hotfullhet och blev en cause célèbre i lokalmedia:

Ett bråk bröt ut i publiken under bandymatchen mellan ÖSK Bandy och IF Boltic på lördagen. Polisen fick ingripa för att stoppa tumultet på läktaren.... Polisen var alltså beredd på bråk. Det visade sig behövas. NA:s sportreporter som var på plats för att rapportera från matchen, berättar att supportrar från de båda lagen ruschade mot varandra. Polis och ordningsvakter fick gå emellan för att dra isär de båda grupperna.... ÖSK Bandy låg under med 2-5 i den 87:e minuten mot Boltic på hemmaplan då det blev livat på läktaren. Redan innan matchen fanns polis, supporterpolis och ordningsvakter på plats utanför och inne i Behrn Arena för att kunna skilja de två klackarna åt. Men trots att säkerhetsåtgärder gjorts började ett 20-tal supportrar från ÖSK Bandys hemmaklack rusa mot Boltics fans som stod bakom staket.... En person omhändertogs också före matchen i närheten av arenan. Efter matchen ställde poliserna upp sig på rad utanför arenan för att hålla isär de olika supportergrupperna. Vid klockan 16:30 hade polisen avslutat sin insats vid bandymatchen (Levin och Berglund, Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda).

Göran Liljegren, ordförande, kommenterar:

De som kom hit ville mest ha utlopp för sin aggressivitet.... Vi tycker naturligtvis att det är trist att det blev såhär. Och det är trist att en klick som annars inte går på bandy, utan som går dit just i akt och mening för att bråka. Just de som började bråka har vi aldrig sett förut och de skulle nog möjligen vara fotbollssupportrar från Örebro, men vi vet inte säkert. Men det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen för de som står i Svampen kände inte heller igen dem.... Jag ser det som ett samhällsproblem och inte ett idrottsproblem.... Jag ser inte alls det här som ett allvarligt problem inom vår klubb, att det blir bråk alltså. Men Boltic har ju varit det lag som haft sådana supportrar som det hänt en del saker kring. För något år [(sedan)] attackerade de Svamparnas buss utanför Tingvalla när de skulle åka därifrån. De kastade sten och försökte mucka gräl. Men inget sånt har hänt i år.... Domarna kommer skriva en rapport och vi kommer kanske få böter. Och det får vi eftersom vi ansvarar för de supportrar som är på plats, vare sig om vi tycker de tillhör oss eller ej. Och jag vet inte vad det kommer kosta, men det kommer helt klart svida i vår lilla kassa.... De örebroare som gjort detta har förstört för ÖSK Bandy. De var inte alls där för att stötta oss alls. Utan de villa skapa bråk. Det känns väldigt orättvist för vi kan inte vara säkra på att de kommer komma tillbaka, eftersom vi inte med säkerhet vet vilka de är. Men vi ska hitta dem för polisen känner kanske igen dem. Annars kommer vi behöva hjälp med identifiering om vi inte kommer någonstans... (Ljung-Nielsen).

Källförteckning

Berglund, Johanna, and Anna Levin. "Polis Stoppade Bråk På Läktare." Nerikes Allehanda [Örebro] 21 Jan. 2018, Sporten sec.: 6. Print.
Nielsen, Veronika Ljung. "Polisen Fick Avbryta Läktarbråket." Nerikes Allehanda [Örebro] 22 Jan. 2018, Sporten sec.: 8-9. Print.
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Brassar, pusselbitar och demokrati
Racing måste fokusera på försvaret
”Kom undan med hedern i behåll”
Ingen kan stoppa Todd Gurley
Colorado har imponerat rejält
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies