fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 67315 | Medlemmar: 180182

Kom ihåg mig
2017-12-30 14:00
Nitro/Nora - Örebro
3-3


Örebro tappade ledning - Oavgjort mot Nitro/Nora i årets sista
Johan Svensson (mitten) gjorde mål i matchen mot Nitro/Nora.

Örebro tappade ledning - Oavgjort mot Nitro/Nora i årets sista

Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Nitro/Nora. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton och Johan Svensson.

                              I matchminut '4 tilldelades Örebro en hörna vilken Johan Svensson gjorde mål på. Fyra minuter senare fick Nitro/Nora anfall som kulminerade i ett skott på mål som tvingade Johan Blom i mål att tippa till hörna. Den hörnan slogs på Gulsvarts rus. Örebro sökte uppspel och längre fram i banan fiskade anfallarna lyror och långbollar. I '14 fick Örebro ännu en hörna som dock blev resultatlös. I efterföljande matchminut fick Nitro/Nora hörna vilken Blom räddade. I '19 fick Nitro/Nora ett gratisläge efter slarv i Örebros försvar, vilket tvingade Blom att rädda ännu en gång till hörna. Den skulle sedermera slås utanför mål. I '22 fick Nitro/Nora ytterligare en hörna, vilken också den slogs utanför. 

                              Gulsvart utökade sin ledning till 2-0, också det efter hörna - en variant laborerades fram och Sebastian Brandt lade in bollen i mål. I '25 fick Örebro frislag, och i '26 hörna vilken slogs utanför mål. I '27 hade Örebro skott mot mål, men det blockerades av en rödvit spelare. I '29 hade Gulsvart embryot till en potent målchans, men uppspelet blåstes av för offside. I '29 passade Brandt bollen i djupled och i nästa ögonblick visades Victor Janérs ut. I '31 hade Örebro skott på mål vilket räddades till hörna och den slogs i stolpen. I '33 räddade Blom skott på mål till hörna. Hörnan skulle ge upphov till tre konsekutiva skott mot mål vilka det gulsvarta försvaret och Blom alla tre fredade sig emot. I '36 fick Nitro/Nora frislag vilket slogs på Örebros mur, och i '38 var det Gulsvarts som istället fick frislag. Det frislaget kulminerade i ett skott på mål, vilket räddades till hörna. Hörnan slogs på Dynamo Noras rus. I '40 var det Noras tur att få hörna vilken slogs, via ruset, utanför mål. I '42 tog Tomas Knutson tag i taktpinnen och dribblade bort ett flertal spelare innan han till slut kunde neutraliseras av det gulsvarta försvaret. I '43 avfyrade Knutson ett skott utanför mål. I '44 kom parhästen Jesper Bryngelsson till skottläge men kunde oskaddliggöras innan han hann avsluta: "2-0 efter första halvlek, två hörnmål" (Wirström, Nerikes Allehanda). 

                                Lars Wirström summerar första halvlek: 
 
I övrigt en tämligen tillknäppt och händelsefattig första halva.... Första halvlek var ordentligt tillknäppt, två lag som inte fick fram med särskilt mycket folk utan satte defensiven först och ville gå på kontring. Hemmalaget hade mest boll, men hittade få eller inga vägar genom det täta gulsvarta försvaret (Nerikes Allehanda). 

                               Tre minuter in i den andra halvleken reducerade Dynamo Nora och Bryngelsson till 1-2: "Efter paus hände betydligt mer" (Wirström). I '52 visades samme spelare ut. I '53 hade Örebro skott på mål, och i nästa ögonblick tildelades Örebro straff sedan domaren blåst för "hög klubba". Johannes Camilton förvaltade den till 3-1 för Örebro. Två minuter senare reducerade Dynamo Nora ännu en gång via Knutson och en soloraid som räckte ända till mål, 2-3: "... efter en del trassel i ÖSK-försvaret" (Wirström). 

                               Sedan skulle hemmalaget tilldelas både fri- och hörnslag innan Jacob Edström, tidigare i Örebro, kunde kvittera till 3-3 i ett anfall som hade sin begynnelse i ett frislag på offensiv planhalva: "Passning vid alla tre Nora-målen från Andreas Ingemarsson" (Wirström). I '61 fick Örebro istället frislag vilket gav Joonas Peuhkuri tillfälle att testa skott utanför mål. I '62 kom Alexander Strand igenom på ena kanten men fälldes snart. I '68 sköt Bryngelsson över mål, och tre minuter fick Gulsvart hörna vilket gav Janérs tillfälle att testa skott på rus. I '74 hade Nitro/Nora skott utanför innan Johan Malmqvist visades ut i '75. I '77 fick Nitro/Nora frislag och i '79 fick Örebro istället frislag innan Nitro/Nora fick hörna i '81 vilket slutade med att Knutson sköt på mål. I '82 fick Dynamo Nora ännu en hörna vilken sköts över mål. I '84 hade Nitro/Nora en målchans innan spelet vände snabbt och Janérs blev bollförande och nådde ett genombrott i mitten av banan - han fälldes av Andreas Ingemarsson, tidigare i Örebro, och frislaget omvandlades till hörnslag innan det begärdes timeout. 

                              På övertid testade Örebro skott till hörna och Gulsvart hade både hörna och en serie frislag innan matchen rundades av med att Gulsvart hade skott utanför i yttre burgavel. 

                              Max Eriksson mediterar:

Just nu känns det bara tomt, men kanske jag kan vara lite gladare åt poängen imorgon.... Vår första halvlek är riktigt bra. Taktiskt gör vi det helt rätt då, täppte till defensivt på ett sätt som vi inte gjort tidigare men pratat mycket om. Det handlar mycket om det, att försvara oss som lag. Vi vet att vi kommer att göra mål, de kvaliteterna finns.... Vi har bestämt oss att prioritera defensiven. Spela lite enklare än tidigare. I andra halvlek tycker jag att Nora gör det bättre, ungefär på samma sätt som vi. Spelar enklare och lyfter in mot vårt straffområde. Och så får dom ett par slumpmål som tar dom in i matchen. De är bra på det spelet.... Just nu är det bara tomt. Men jag tror att det kan kännas annorlunda imorgon [(som svar på frågan "En poäng, kan du vara nöjd med den?")].... Ja, då kändes det viktigt för oss att ta tillbaka taktpinnen. Men de får 3-2 rätt snart, och så kommer kvitteringen också. Det var inte många minuter emellan där [(som svar på frågan om Johannes Camiltons 3-1 kändes som ett viktigt mål)].... Jag tycker att vi spelat upp oss. Vi hade i bölrjan av säsonjgen många med väldigt bra form, och då fick det lite av sig självt. Vi har många offensivt skickliga spelare. Sedan när formen sviktat lite så har vi blivit straffade. Kanske har vi varit lite naiva ibland.... Ja, plusstatistik är ju bra. Jämför med förra säsongen så är det ju en klar förbättring, så någonstans får vi kanske vara lite nöjda ändå. Vi har haft det jobbigt här uppe varje gång, och det är vi inte ensamma om. Nitro/Nora är svåra på hemmaplan, det är ett bra lag som är jobbigt att möta [(som svar på frågan "Tre poäng av fyra i de prestigeladdade derbymatcherna?")] ... (Wirström, Nerikes Allehanda). 

                               I Gulsvart saknades Daniel Rönning, avstängd. 

                                        Källförteckning

Wirström, Lars. "Äldst-och Bäst- På Banan." Nerikes Allehanda [Örebro] 31 Dec. 2017, Sporten sec.: 18. Print.
Wirström, Lars. "Max Missnöjd - Trots ÖSK-poäng I Nora." Nerikes Allehanda [Örebro] 31 Dec. 2017, Sporten sec.: 8. Print.

Nitro/NoraÖrebro
Nitro/Nora-Örebro
1. M Berggren
33. R Andersson
6. M Jansson
28. S Isaksson
27. A Ingemarsson
71. J Malmqvist
22. T Ahlström
9. V Erlandsson
21. J Bryngelsson
24. M Söderman
90. T Knutson

Avbytare
50. R Berg
15. V Sjölander
38. J Edström
23. J Freberg
17. M Andersson
11. J Blom
13. T Hedlund
37. J Jeschinsky
4. N Larsson
5. V Janérs
90. J Svensson
6. M Eriksson
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
19. J Camilton
21. T Määttälä

Avbytare
50. J Westberg
20. O Tolumäki
29. A Adeheimer
16. A Strand
66. M Brolin-Munther
0 KOMMENTARER      1021 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2017-12-31 21:30:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Trots tidigt underläge - En poäng i Nässjö
Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 5-5, mot Nässjö. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Victor Janérs och Johan Svensson.
2018-01-14 07:59:00

Inför Nässjö-Örebro
Örebro Det är dags för en tête á tête med Nässjö.
2018-01-13 08:05:00

Gulsvart kryssade igen - Oavgjort mot "Fläkten"
Örebro Örebro spelade 5-5 mot Västanfors. Gulsvarts mål gjordes av Johannes Camilton, Tomas Hedlund, Victor Janérs och Johan Svensson. Fyra av målen kom till via hörna.
2018-01-10 23:59:00

Gulsvart spelade återigen oavgjort - En poäng på Tunets IP
Örebro Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Johannes Camilton och Tero Määttälä.
2018-01-05 15:00:00

Örebro tappade ledning - Oavgjort mot Nitro/Nora i årets sista
Örebro Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Nitro/Nora. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton och Johan Svensson.
2017-12-31 21:30:00

Inför Nitro/Nora-Örebro
Örebro Örebro konfronterar lokalrivalen Nitro/Nora ännu en gång.
2017-12-30 09:55:00

Trots utvisning - Derbyseger mot Dynamo Nora
Örebro Örebro vann derbyt mot Nitro/Nora med 7-3 (4-2). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton, Jimmy Jeschinsky, Tero Määttälä, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
2017-12-28 20:50:00

Trots tidig ledning - Gulsvart förlust i Ljusdal
Örebro Gulsvart förlorade mot Ljusdal med 3-8 (2-6). Örebros mål gjordes av Johannes Camilton och Daniel Rönning.
2017-12-27 19:45:00

Inför Örebro-Nitro/Nora
Örebro På Annandagen tar Gulsvart emot lokalrivalerna Nitro/Nora.
2017-12-26 13:25:00

Inför Ljusdal-Örebro
Örebro Gulsvart åker till Hälsingland och konfronterar Ljusdal.
2017-12-22 13:15:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

ANNONS:
"Den nya bandyallsvenskan är ett steg i rätt håll" - Lars Wirström

Parentes #320 - Krönika

ÖREBRO, 16 DECEMBER 2017 Lars Wirström skriver:

Det jag minns starkast är dom där första skären. När allt gnistrar, sotad kork under ögonen mot allt det blanka. Det krasslande ljudet under skenorna som gör fina linjer i den väldiga isspegeln, och det kalla friska som landar i lungorna och kmommer tillbaka ut som ångande fukt. Inte mycket kunde stå emot den känslan. Det som var bandy och en stor del av livet. Det var innan taken och väggarna, det var innan solen försvann och tog med sig vinden. Det är aldrig motvind och snöslask i i minnet, alltid minus fem och ljusblått om inte stjärnklart.

I några år nästan bodde vi på Vinterstadion. Ibland klättrade vi över muren mitt i natten med fullmånen som enda belysning och skar genom skuggorna på en dovt glansig rektangel, en berusande känsla av tonårig frihet. Sedan bli vi vuxnare, och några av oss ganska bra på det där spelet. Upp i det gulsvarta A-laget och ett allvar som tog sig in i leken, men det är faktiskt inte sånt som minnet väljer. Det är inte hundra år sedan, men det var en annan tid, och jag känner fortfarande suget varje gång jag kliver in i Behrn arenas bandyhall. Det är definitivt inte bättre förr, men annorlunda. ÖSK var ett namn i bandylandet, jag hör ekot av tusentals mullrande lovikahänder en söndag strax efter 13.15. Snarare borde det vara bättre nu. Och i många stycken är det så. Tak och väggar har fört med sig möjligheten att träna mer och bättre, att förfina ett spel som när alla detaljer kuggar ibjuder fart, skönet och komplexitet som få andra lagsporter.

I Örebro kämpar den ärevördiga sportklubben sedan många år i någon slags motvind, som består av nästan inga pengar och klent intresse, i skuggan av hockey och fotboll och innebandy och modern bekvämlighet, med en dröm om att någon gång återvinna och orka bära en tradition som gav ett antal SM-guld på 1950- och 1960-talen och som fortfarande i någon mån levde fram till att klubben 1989 för första gången åkte ur högsta serien efter 60 raka säsonger. Sedan dess har klubben förvisso fostrat ett antal väldigt skickliga spelare - Erik Säfström, Jesper Eriksson, Robin Sundin, Simon Folkesson, Robin Folkesson, bröderna Robin och Jesper Öhrlund, Tomas Knutson är bara några - men det har varit en sådd som i huvudsak andra klubbar skördat frukterna av. ÖSK har helt enkelt inte ägt en organisation eller ekonomi som haft förmågan att ha hand och behålla en enorm samling talang. Den nya bandyallsvenskan är ett steg åt rätt håll. Inte bara för ÖSK, men för bandyns utveckling under Elitserien. ÖSK har en bättre trupp än på flera år, men framför allt en idé om ett utförande som går att förstå och känna någon form av tillförsikt inför. Att skära ner två serien till en var en sportslig nödvändighet. Nu är det tävling på riktigt i varje match, även om resultaten ändå rusar iväg ibland. Lagen slår varandra, ingen går säker. Det är utvecklande för spelare och lag. Och betydligt roligare att titta på.

Frågan är vad det på sikt gör med klubbarnas ekonomier. Sammantaget kom 287 åskådare till Behrn Arena för att se två matcher i helgen [(2-3 december)]. De är inte många, men högljudda och trogna bortom ytterlighet - de gulsvarta supportrarna. All respekt till dem, men de behöver bli fler om gulsvart någon gång ska kunna göra mer än att drömma sig tillbaka. Alternativet är såklart att nöja sig, att gilla läget och trivas med nivån. Det måste inte vara fel. Kultur och tradition är bra och fina saker, men går varken att äta eller betala ut i lön. Hur högt man än siktar (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Wirström, Lars. “Kultur Går Inte Att Äta - Eller Betala Ut i Lön För Den Delen.” Nerikes Allehanda, 5 Dec. 2017, pp. 12–12.
SERIETABELLEN
1Frillesås1512213126
2Falu BS1511132923
3Gripen1610243022
4Lidköpings AIK1510142221
5Peace & Love City Bandy16844-1120
6Nässjö159151419
7Ljusdal167271316
8Örebro165471014
9Boltic15456413
10UNIK16457-313
11Västanfors IF/BK16538-1413
12Åby/Tjureda16448-212
13Tranås BoIS15528-1512
14Nitro/Nora165110-2211
15Kungälv164210-2110
16Gustavsberg161312-655
>> Visa hela tabellen
"Jag blir förbannad, inte en enda utvisning var rätt" - Lars Carlsson, Ordförande Svampen

Parentes #312 - Veckans citat

VÄSTANFORS IP, 11 NOVEMBER 2017
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
Osasuna ägde bollen – men föll ändå
Dragkamp i Manchester – ”Auba” till Arsenal trots allt?
”Husqvarna means business”
Fagerström tar plats i Olssons VM-lag
Nytt kontrakt för Jon Merrill
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies