Akademi: Arsenal släpper ett gäng spelare

Jag inledde denna exodus-beskrivning med att berätta att Kaleel Green lämnar för Colchester United. Han blir inte den ende som klubben släpper iväg då det idag annonserades att Arsenal låter ytterligare åtta juniorer lämna klubben. Jag tar mig igenom dessa nedan. 

Zach Awe - född 2004 och när kontraktet går ut så tar mittbacken från U21 och U18 sina skor och ger sig ut på friarstråt. Framtidsutsikterna för Awe i Arsenal är inte så starka, så det tar sin kraft att slå sig fram som mittback i Arsenal och med denna tanke så glider Awe iväg. 
Joel Ideho -född 2003 och holländare. En ytter med bra fötter, som tyvärr fått sin speltid rätt begränsad och nu får se sig om efter nya möjligheter. 
George Lewis - född 2000 och en av de mera underliga värvningarna de senaste åren. Norrman med rötter i Rwanda och en spelare som knappt tog plats i U21 och som inte gjorde något som helst avtryck i klubben. Nu lämnar även han klubben.
Matt Smith - född 2000 och mittfältare som varit i klubben en längre tid. Jag ämnar ge denne gosse en alldeles egen artikel. 
Tom Smith - född 2002 och målvakt. Han har haft en del låneavtal under åren och var så sent som i våras i just Colchester, där han fick en fem-sex matcher. Nu lämnar även han Arsenal. 
Alexandar Kovacevic född 2005 och även han målvakt. Han ligger rätt långt ned i Gunners målvaktshierarki och speltiden blir rätt begränsad. Han lämnar även han. 
Tino Quamina - född 2004 och försvarare. Han har gjort ett dussintal matcher för U21 i år ich varit rätt habil, men även här ser man att det finns rätt många före honom som ses som större talanger. 
Mathaeus Roberts - född 2004 och mittfältare.. Roberts kom fram ur Hale End och sågs som 16-åring som en av de större talangerna i sin årskull. Han lyckades inte ta steget som man trott och nu lämnar walesaren klubben. 

Ett stort tack för era insatser. 

Magnus Falk2023-06-16 22:58:00
Author

Fler artiklar om Arsenal