Akademi: Ny blunder av Karl Hein gav bara kryss i PL Trophy

Akademi: Ny blunder av Karl Hein gav bara kryss i PL Trophy

Arsenals akademi stretar vidare. Efter två segrar i Premier League 2, så startade English Football League Trophy- dvs deras egen FA-cup liknande tävling och Gunners åkte de tio milen västerut till den lilla trevliga staden Swindon. Jo, det är faktiskt en rätt trevlig stad, om man tar sig in till själva centrum vilket kan vara enormt svårt för mitt i staden finns Magic Roundabout-sju rondeller i en rondell. Som tur är så är det inga refuger utan bara ritade rondeller, så kommer man sent på kvällen, vilket jag gjort så tittar man höger och vänster och kör rakt igenom den , korsar alla linjer som finns och sedan pustar ut. '
Nåväl, Arsenal åkte till Swindon för att möta vad som är Swindons A-lag i den turnering som kallas English Football League Trophy. Den samlar lag från de lägre divisionerna och Premier Leagues U21-lag. 

Mehmet Alis lag skulle ha vunnit denna match klart. De spelade ut Swindon rejält men lyckades schabbla bort en klar seger. Reuell Walters gjorde olyckligt självmål i början av matchen, men Lino Sousas grymma nick satte igång matchen. Sedan var det Karl Hein Show igen. Estländaren går från klarhet till klarhet. Under försäsongen gav han bort ett mål mot Nürnberg och nu skall han spela bollen ut från backlinjen, blir stressad, snubblar på bollen och Swindons spelare är helt ren och lägger in bollen. Han stärker inte sina aktier direkt. Jimi Gower kvitterade strax före slutet men innan dess hade Charles Sagoe Jr ett skott som bara måste gå in i mål och Nathan Butler-Oyedeyis skott likaså. De har tid och kan sikta in sig, men likväl.. inget mål. 
Det gick till straffar och här revanscherade sig Karl Hein med att ta en av straffarna och Gunners kunde ta den extra poängen i det gruppspel som är. 

Magnus Falk2023-08-23 22:04:19
Author

Fler artiklar om Arsenal