Emirates Stadium, 2024-05-04 13:30

Arsenal - Bournemouth
3 - 0

Arsenal fortsatt i serieledning efter övertygande insats mot Bournemouth

Arsenal fortsatt i serieledning efter övertygande insats mot Bournemouth

Arsenal vägrar att ge sig i titelstriden. 3-0 och tre olika målskyttar ordnade segern som innebär att förstaplatsen hålls intakt inför de två sista omgångarna.

Jonas Olsson sade inför avspark i Viaplay-studion att han tror att den här matchen mot Bournemouth skulle bli den svåraste av de tre resterande omgångarna för Arsenal. Inledningen av matchen talade för någonting annat…

Arsenal klev ut och svarade för en av de bästa match-inledningarna på säsongen när det var spel mot mer eller mindre ett mål under de första 20 minutrarna. Med matchbilden i åtanke var det nästan chockerande att det skulle dröja 45 minuter innan nollan skulle spräckas på straff av Bukayo Saka. 1-0 i halvtid kunde ha varit fyra, men vi alla pustade nog ut efter halvleken som såg ut att sluta mållös. 

Bournemouth började i den andra halvleken att äta sig in i matchen men Arsenal fortsatte att avfyra skott mot Travers i Bournemouth-målet. Trots att bortalaget spelade upp sig var ändå känslan att det bara var en tidsfråga innan Arsenal skulle utöka sin ledning, och det gjorde man. 

I den 70:e minuten kunde Trossard på ett tillslag skjuta in dagens andra mål innan Declan Rice fastställde resultatet 3-0 på stopptid. Däremellan hade Bournemouth en boll i mål men som efter VAR-check dömdes bort efter att Raya blivit knuffad i uppbyggnaden till målet. 

Vad som hade kunnat bli en jämn och nervös historia efter mängder av missade möjligheter blev i slutändan istället en komfortabel seger. Arsenal fortsätter att kontrollera förstaplatsen inför söndagens måstematch mot Manchester United. Hur förutsättningarna ser ut inför den matchen får vi se efter Manchester Citys matcher mot Wolverhampton respektive Fulham nästa lördag. 

Än så länge lever hoppet om titeln!
 

Jacob Olin Karlsson2024-05-04 16:30:00
Author

Fler artiklar om Arsenal