Barnsley är vidare i FA-cupen

Trots bra publikstöd så räckte inte Horsham till.

Ja, Barnsley är vidare i FA-cupen, men det utan att glänsa. Fyra spelare saknades då de är iväg på landslagsuppdrag. Styles för Ungern, Jalo för Portugal, samt Russell och Cole för Jamaica.
Att så många saknas gör för övrigt att helgens match mot Carlisle flyttas fram.
Men igår så öppnade det upp för att andra spelare fick chansen att visa upp sig. Luca Connell fick till exempel starta sin första match sedan playoff-finalen, och han gjorde det bra.
Williams fick äntligen spela som högerytter, de Gevigney flyttades ut som högerback medan Jack Shepherd fick chansen centralt i backlinjen.
Aiden Marsh, som varit utlånad under hösten, gick rakt in i startelvan som anfallare. I övrigt så matchade Collins ett ganska ordinarie lag.

Camping World Community Stadium var helt utsåld, 3000 åskådare. Men utan att vara respektlös så kändes nog Horsehams hemmaplan mer som en idrottsplats än stadium.
Oavsett så var det kul att lokalsamhället verkligen slöt upp och Horshams supporterklubb Lardy Army hördes hela matchen. Lardy Army ska tydligen vara kända för sin kärlek till lageröl samt det mesta annat som klassas som onyttigt.

Barnsley fick en riktig drömstart när Horshams målvakt Carey misslyckades med att stöta bort ett inlägg från Adam Phillips. Bollen hamnade istället hos Nicky Cadden som kunde stöta in 0-1 redan efter 3 minuter.
Barnsley var det klart bättre laget i inledningen, men det tack vare mycket bollrull på mittplan.
Dock så var man väldigt effektiva de få gångerna som man lyckades ta sig in i Horshams straffområde.
I den 9:e minuten lyfte Marsh in ett inlägg från vänsterkanten, McAtee mötte med en volley vid den bortre stolpen, och så ledde Barnsley med två bollar.
Men McAtee var inte färdig för kvällen, i matchens 27:e minut så stod han för kvällens vackraste mål. Williams lyfte fram en långboll som McAtee dämpade ner, innan han fräckt lobbchippade in 0-3 över Carey.

I slutet av halvleken så spelade Horsham upp sig, dock utan att skapa något riktigt farligt.
Men verkligen, all respekt åt laget. De spelar fem divisioner under Barnsley, och spelar endast fotboll på sin fritid, men jäklar vad de kämpade och sprang.
Dessutom så hade de två riktigt vassa spelare som oroade Barnsley försvaret några gånger. Brassen Lucas Rodrigues och den speediga anfallaren Daniel Ajakaiye.
Men det var Barnsley dominans i den första halvleken, bollinnehavet stannade på 63-37, och även när det gällde skott på mål så satt Yorkshireklubben i förarsätet, 3-0.

Halvtid 0-3

I den andra halvleken tycker jag att rollerna var ombytta. Om det berodde på att Barnsley möjligen slog av lite på takten, eller att Horsham gick upp och spelade ett betydligt aggressivare försvarsspel?
Sannolikt en kombination av de bägge, men Horsham höjde i alla fall sig rejält och skapade också ett par fina chanser.
I den 50:e minuten så tryckte Rodrigues iväg lagets första skott på mål. Dock gick det lite för rakt på Killip för att bli riktigt farligt.
Farligare blev det i den 63:e minuten när Ajakaiye var riktigt nära att styra in ett inlägg från högerkanten.
Barnsleys farligaste målchans i den andra halvleken hade Adam Phillips, men hans avslut styrdes av Carey i ribbans ovankant, och ut.
Den andra halvleken förblev mållös, Horshams FA-cup äventyr var därmed över för denna gången.
Vilka som väntar för Barnsley i den andra omgången återstår att se. Nästa match som laget spelar är i alla fall på tisdag, när sista omgången i League Trophys gruppspel spelas. Barnsley är redan vidare men vill man vara säkra på att vinna gruppen så bör Bradford då besegras.

Horsham-Barnsley 0-3