Barnsley föll tungt hemma mot Peterborough
Barry Cotter gjorde Barnsleys mål.

Inget snack, Peterborough var det klart bättre laget. Barnsleys manager Niell Collins har en del att fundera på efter denna matchen. Det var mycket som inte stämde.

Ursäkta utrycket, men igår var ju en riktig skitdag när det kommer till fotboll. Först förlorade Sveriges damer VM-semifinalen på förmiddagen. SvenskaFans har skribenter som bevakar det mästerskapet så jag ska inte ge mig in djupare på det än att jag är grymt imponerad över hur de har presterat och hoppas verkligen att de kan vinna på lördag så att de i alla fall får åka hem med en medalj runt halsen.
Hoppades efter den matchen att Barnsley i alla fall kunde erbjuda lite tröst senare på kvällen, men icke.

Det var högt tempo direkt ifrån start och målchanser saknades definitivt inte under den första halvleken. Båda lagen borde ha kunnat peta in någon boll, framförallt Peterborough.
Redan i matchens 3:e minuten så fick de en bra dubbelchans, Mason-Clark fick iväg ett avslut inifrån straffområdet som Roberts tvingades släppa retur på. Via omvägar så hamnade bollen hos Clarke-Harris vid straffpunkten, men han fick inte på någon riktig träff, det gjorde att Roberts enkelt kunde fånga in bollen.

Barnsley hade i alla fall två embryon till chanser under matchens inledande 10 minuter.
Cole var lyckosam i sitt presspel precis utanför Peterboroughs straffområde, vann bollen och hittade in till Watters framför mål som bara fick iväg en strumprullare som gick metern utanför den vänstra stolpen.
Minuten senare kom Styles loss rättvänd och serverade Devante Cole i djupled med en fantastisk lobbpass. Cole fick med sig bollen i ett riktigt bra läge men halkade innan han fick iväg något avslut.

Avslut fick däremot Russell iväg i den 14:e minuten efter en Barnsley hörna. Men Bilokapic i Peterboroughs mål stod för en fin räddning på Russels låga volleyskott från straffområdeslinjen.

I den 16:e minuten så borde Peterborough tagit ledningen men Mason-Clark fick ingen riktig träff på sin nick, obevakad, 2 meter från mål styrdes bollen istället rakt i Liam Roberts famn.

Barnsley stack upp med en dubbelchans i den 23:e minuten. Barry Cotter tog sig runt fint på högerkanten och slog in bollen hårt framför mål. Via försvarsben hamnade bollen perfekt hos Nicky Cadden vid straffbunkten som drog på för kung och fosterland. Bilokapic hann reflexmässigt få upp sin vänstra hand och det räckte för att styra bollen precis utanför sin vänstra stolpe. Men Bilokapic hade inte briljerat färdigt än, för på den efterföljande hörnan så fick han sträcka ut ordentligt för att styra Russells nick utanför den främre stolpen.

Peterborough skapade ytterligare två lägen som jag menar borde ha varit mål innan den första halvleken är slut. Först nickade Paku utanför i ett jätteläge och bara ett par minuter senare så spelade Kyprianou fram Randall till ett friläge. Randalls avslutade i ärlighetens namn ganska bra men Liam Roberts räddning var ännu vassare.

6-7 i avslut och 43-57 i bollinnehav i Peterboroughs favör, och chanserna som de skapade under den första halvleken borde också gjort att de suttit i förarsätet även när det kom till mål.

Halvtid 0-0

Barnsley inledde den andra halvleken bättre, redan i den 50:e minuten tryckte Liam Kitching in 1-0 efter en frispark. Målet blev dock bortdömt för offside, lite tveksamt.
Men bara minuten senare så skulle Barnsley få utdelning. Barry Cotter tog skott från dålig vinkel. Man kan säga att det absolut inte var otagbart, men Bilokapic blev sannolikt överraskad och bollen gick via hans axel in i mål.

Barnsley blev alldeles för låga efter ledningsmålet. Liam Roberts och oskärpa i avsluten var de enda orsakerna till att Barnsley lyckades behålla sin ledning i 20 minuter.
Roberts stod först för en fin räddning på Randalls volleyskott i den 58:e minuten. Bara två minuter senare så fick en hårt pressad Poku mer eller mindre öppet mål. Om det är så att Lopata kanske är på bollen också? Men avslutet gick parallellt med mållinjen istället för mot det tomma målet och hamnade rakt i famnen hos en förvånad Roberts.
Hade Roberts tur där så berodde nästa räddning definitivt inte på tur. Peterboroughs målkung Clarke-Harris fick iväg en stenhård nick i den 63:e minuten på Pokus inlägg. Roberts stod för en fantastisk räddning vid sitt högra kryss.

Det var nästan så att man där och då kände att det spelar ingen roll hur många chanser de får, ikväll tar Roberts allt.
Tyvärr blev så inte fallet, Barnsley blev ännu mer passivt och i den 74:e minuten så var till och med Roberts chanslös när Kypianou rullade in kvitteringen på Kiosos inspel.
Och som ett brev på posten så tryckte Clarke-Harris också in 1-2 i öppet mål, endast två minuter senare. Fint framspelad av Poku.

Barnsley flyttade fram sina positioner igen och närmast kvittering kom Cadden i den 79:e minuten. Fint framspelad av Herbie Kane så fick Cadden iväg ett bra avslut som Bilokapic fick anstränga sig på för att styra ut till hörna.
Närmare än så kom inte Barnsley, istället stod den normalt stabila Liam Kitching för en riktig bjudning i den 85:e minuten. Han tappade bollen i eget straffområde, Poku tackade och tog emot innan han skickade in 1-3 helt otagbart i Roberts högra kryss.

Peterborough är ett riktigt bra lag och det är acceptabelt att man kan förlora mot dem trots hemmaplan. Det som oroar är ju att vi släpper till så sjukt många chanser. Hade Roberts haft en lite sämre dag och Posh spelarna haft lite mer skärpa så hade denna matchen mycket väl kunnat sluta både 1-5 eller 1-6.
Och det är inte de tre killarna längst bak som jag lägger det stora ansvaret på. Visst Kitching bjöd på ett igår men Lopata var helt ok, och Williams kan jag till och med sträcka mig till att ge bra i omdöme.
Försvarsspelet börjar på motståndarnas planhalva, att vi ofta lyckades vinna bollen högt upp var en stor anledning till att vi var så bra förra säsongen.
Presspelet sitter inte alls så bra hitintills under denna. Collins har ändrat lite på mittfältets balans, det bidrar till viss del att vi inte hamnar riktigt rätt.
Sedan så saknas James Norwood, han var mästare på att sätta press, och hans energi smittade av sig till övriga spelare. James ersättare Max Watters bidrar inte alls på det viset, ja eller egentligen inte på något vis alls som läget är nu. Jag vet att han har mer i sig men under de inledande tre matcherna så har han varit extremt osynlig. Blir förvånad om han får starta igen på lördag.
Sedan så saknas också Luca Connell på det centrala mittfältet otroligt mycket. Russell är ingen dålig spelare men kan inte mäta sig med Connell. Hoppas verkligen att han blir frisk snart för vi behöver honom på planen

Barnsley-Peterborough 1-3