Oakwell, 2024-01-01 16:00

Barnsley - Wigan
1 - 1

Barnsley och Wigan spelade 1-1

Barnsley och Wigan spelade 1-1

Wigan kvitterade sent, men var sedan laget som var närmast att plocka 3 poäng.

Niell Collins gjorde inga stora förändringar i dagens startelva. Från fredagens match mot Peterborough så skilde det sig bara på två positioner. Cadden in i stället för Styles på vänsterkanten, och McCart gick in backlinjen istället för Dodgson.
Dodgson tillhör för övrigt inte ens Barnsley längre, Burnley har kallade idag hem honom, efter att han har varit utlånad till oss under hösten.

Under de första 25 minuterna så dominerade Barnsley bollinnehavet stort, 70-30%.
Devante Cole hade två bra lägen i inledningen, en farlig nick och ett avslut från dålig vinkel, bägge gångerna så stod Wigans målvakt Tickle för bra räddningar.
Men trots att det var Barnsley som förde matchen så tycker jag att Wigan kändes farligare de få gångerna som de gick till anfall. Wigan backade hem, lät Barnsley rulla boll på utsidan, och ställde sedan om blixtsnabbt när de lyckades få tag i den.
I just en sådan omställning så borde Wigan ha tagit ledningen, efter 17 spelade minuter. Jones fick ett kanonläge i Barnsleys straffområde men sköt över.
Under de avslutande tjugo minuterna så jämnade spelet ut sig något, men utan att något av lagen skapade något särskilt farligt.
Det fram till övertid på den första halvleken när McAtee turligt fick fram bollen till Adam Phillips på högerkanten.
Phillips tittade upp, slog ett precist, lågt inlägg, mot den bortre stolpen, och där dök Devante Cole upp och stötte in 1-0 till Barnsley.

Riktigt skönt att få gå till pausvila i ledning, även om Barnsley rent spelmässigt kanske inte helt förtjänat det. Det trots, 3-0 i avslut på mål och 63-37% i bollinnehav.

Halvtid 1-0

Wigan var det bättre laget i den andra halvleken, och de borde ha kvitterat i den 52:a minuten. Williams missade fullständigt i en undanrensning, det gav Magennis ett 100% läge i straffområdet. Men Magennis gick på kraft och sköt utanför.

Barnsley har aldrig lyckats besegra Wigan hemma på Oakwell i seriespel, idag såg det länge ut som att man skulle kunna bryta den förbannelsen.
Men Wigan avslutade matchen riktigt bra, och hade en kvitteringsboll i mål efter 84 minuter. Domaren dömde dock bort det för ruff på Liam Roberts. Enligt mig billigt och felaktigt.
Men Wigan skulle ändå lyckas att få in en kvittering 3 minuter senare, och den var riktigt snygg.
Wigan fick en frispark på högerkanten och rullade igång den. Smith tog med sig bollen ett par touch in i banan, innan han avlossade bössan. Roberts var chanslös när bollen dök in i det vänstra krysset, från 25 meter.

Det var sedan Wigan som kändes som det farligare laget på övertid, Barnsley ska vara glada att de fick med sig en poäng från denna matchen.

Barnsley tog sig obesegrade igenom jul och nyårshelgen, efter två vinster och två oavgjorda. Spelmässigt så såg det dock bara bra ut i matchen mot Peterborough.
Jag vet faktiskt inte vad vi ska hitta på för att få det att fungera. Jag tror i alla fall inte att lösningen finns i att handla massa spelare under Januarifönstret, det finns redan individuell kvalitet i denna truppen.

Barnsley-Wigan 2-1

1-0 Cole 45+1
1-1 Smith 87

Laguppställning

Roberts
Williams, de Gevigney, McCart
O`Keeffe, Phillips(Styles), Connell, Kane, Cadden
Cole(Jalo), McAtee(Watters)

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2024-01-01 18:31:00
Author

Fler artiklar om Barnsley