Bournemouth - Leicester 0-1
Nästa - kvartsfinal!

Leicester vidare till kvartsfinal i FA-Cupen efter vinst på förlängning borta mot Bournemouth.

Det gjordes nio stycken rotationer i startelvan gentemot den mot Leeds i fredags. Kiernan Dewsbury-Hall, Wout Faes, Mads Hermansen, Harry Winks, Stephy Mavididi, Jamie Vardy och Patson Daka var alla helt borta från truppen.

Conor Coady, Hamza Choudhury, Arjan Raikhy och Wanya Marcal-Madivadua några av namnen som fick chans från start.

Det var i stort sett en lugn och chanslös första halvlek. Mycket spel på mittplan och lagen turades om att styra spelet.

Leicesters bästa målchans kom i halvlekens slutskede då Marc Albrighton prickade stolpen, följt av ett skott av Marcal-Madivadua som tvingade Mark Travers i Bournemouth-målet att sträcka ut sig.

I den andra halvleken gjorde Leicester direkt ett byte då Ricardo Pereira ersatte 21-årige Raikhy. Tjugo minuter senare fick Kelechi Iheanacho och Abdul Fatawu äntra planen, ett dubbelbyte som kom att ge effekt senare i matchen.

Båda lagen, främst Bournemouth, skapade några heta målchanser. Men en storspelande Jakob Stolarczyk såg till att matchen blev mållös.

I förlängningen tog Rävarna över matchen och gjorde 1-0 i den 105:e minuten då Abdul Fatawu curlade in bollen i målvaktens bortre hörn. Ett vackert mål som gav Leicester rejält med energi.

Bournemouth jagade kvittering, men känslan var att Leicester hade matchen under kontroll och hade även chanser att göra ett avgörande 2-0 mål.

Leicester avancerar vidare och slår därmed ut Premier League-motstånd vilket bör ingjuta självförtroende inför en viktig match hemma mot QPR på lördag.

FA-cupens kvartsfinaler väntar i mitten av mars och för Leicesters del väntar ett besök i huvudstaden där Chelsea står för motståndet.