Chelsea favoriter att plocka Moises Caicedo

Chelsea favoriter att plocka Moises Caicedo

Chelsea är favoriter att värva Brightons 21-årige mittfältare, Moises Caicedo. Enligt rapporterna är Chelsea långt gångna i förhandlingarna för spelaren och en flytt till London blir mer och mer trolig för ecuadorianen.

Chelsea avancerar i Moises Caicedo-affären. Diskussioner med spelarsidan fortsätter, kontraktsförslag är gjort. Villkor med spelaren är nära att bli färdiga. Affären är inte klar än, det kommer ta tid. Chelsea förväntas att förhandla för en summa kring £80m. Pakt mellan De Zerbi och Caicedo kommer garantera en flytt, skriver Fabrizio Romano på Twitter.

Caicedo har länge varit på Chelseas radar. Som rapporterat tidigare så försökte Chelsea tillsammans med Arsenal plocka Caicedo från Brighton redan i vintras. Men 21-åringen tillsammans med sin tränare Roberto De Zerbi kom överens om att Caicedo skulle stanna till sommaren hos kustlaget, för att sen få sin stora flytt under sommaren. Nu är fönstret öppet och Chelsea ser ut att bli ecudorianens nya klubb, enligt flera rapporter.

Caicedo köptes av Brighton i februari 2021 från ecuadorianska klubben Independiente för hela £4.2m, en då rekordsumma från den sydamerikanska ligan. Under sommaren 2021 så lånades Caicedo ut till det belgiska laget Beerschot V.A där han imponerade stort, antingen som en 8:a eller 6:a. Caicedo kom redan tillbaka till Brighton i januari 2022 och fick vara en del av truppen under våren. För det mesta satt Caicedo på bänken, men de sista 8 matcherna fick den unga mittfältaren chansen att visa sin förmåga som fallande mittfältare och återigen imponerade. Caicedo startade i det 8.a sista matcherna för Brighton och hade fina prestationer mot storklubbar som United, Tottenham och Arsenal. Det blev snabbt tydligt att Caicedo platsade på denna nivå och var menad att spela i någon av de största klubbarna i världen.

Denna säsong har Caicedo sett ännu bättre ut. I Premier League har 21-åringen ankrat ett starkt Brighton försvar och det går att argumentera för att han varit klubbens bästa spelare i en mycket lyckad säsong. Han hjälpte Brighton till Europaspel med sitt fantastiska försvarsspel och sin enastående spelförmåga, samtidigt som han var hållbar hela säsongen. Caicedo missade nämligen bara en av alla 38 matcher under PL-säsongen. Som sagt har Caicedo tagit ännu ett steg i sin utveckling och det syns i hans statistik. Enligt FBref.com så klassas Caicedo som elit i passningsspelet då han rankas bland det topp 5% i det fem högsta ligorna, i korta och långa passningar som når fram. han är bland det topp 22% i progressiva passningar och topp 19% i passningar till sista tredjedelen vilket är enastående för en 6:a. hans förvar är också på en extremt hög nivå då han är bland topp 10% i lästa passningar och vinner 58.8% av sina dueller, också bland det topp 10%.

Men Caicedo har inte bara fina siffror, utan också en imponerande resume trots en kort karriär i Europa. Vi har redan diskuterat hans framgångar i Brighton men Caicedo har också stormat fram i den internationella fotbollen. den 9:e oktober 2020 gjorde Caicedo sin debut för det Ecuadorianska landslaget och har sen dess säkrat sin plats i mittfältet för landet. 21-åringen har redan haft på sig den gula tröjan i 30 matcher för Ecuador och spelat i Copa America 2021. Men störst hittills är nog att Caicedo hjälpte Ecuador hela vägen till VM i Qatar 2022, där Caicedo imponerade stort.

Caicedo är en av de mest lovande mittfältarna i världen och jag förstår varför Chelsea är redo att spendera stora pengar på mittfältaren. Som sagt tidigare, rapporterade Fabrizio att Chelsea kommer spendera runt £80m för Caicedo. I andra rapporter ser det ut som att Chelsea kommer betala £70m direkt, med £10m i delbetalningar. Det ska också tilläggas att Felix Johnson skriver på Twitter att Chelsea är redo att matcha  vilket bud som än kommer in från andra klubbar för mittfältaren. För såklart finns det intresse hos andra klubbar. Arsenal, som budade på mittfältaren under vintern, är fortfarande intresserade. Men enligt media så fokuserar Arsenal på Declan Rice istället. Det finns även intresse från Bayern München, men inget konkret.

Det ser ut som att Chelsea är det bästa alternativet för Caicedo, som enligt Ben Jacobs fortfarande är intresserad av en flytt till Chelsea trots ingen europeisk fotboll nästa säsong. Enligt journalisten Florian Plettenberg har Caicedo redan valt Chelsea och avslutande förhandlingar redan är igång. Hur som helst är ingenting klart mellan klubbarna och det är fortfarande mycket kvar innan Caicedo kan presenteras i Cobham, men det ser lovande ut.

Vad tycker du om Caicedo? Är han värd pengarna eller finns det något bättre alternativ, enligt dig? 

Källor: Fabrizio Romano, Ben Jacobs, Felix Johnson, Florian Plettenberg, transfermarkt.com, FBref.com

 

Nils OlinNilsOlin012023-06-16 09:48:00
Author

Fler artiklar om Chelsea