Chelsea Womens Säsongsgenomgång 23/24: Del 2 av(4) - Defensiva Prestationen: En Djupdykning i Backlinjens Bidrag och Individuella Insatser

Chelsea Womens Säsongsgenomgång 23/24: Del 2 av(4) - Defensiva Prestationen: En Djupdykning i Backlinjens Bidrag och Individuella Insatser

I den här andra delen av den fyrdelade serien av Chelsea Womens Säsongsgenomgång 23/24 står idag försvaret i fokus. Vi tar en närmare titt på de skickliga försvarare som spelat en avgörande roll under den här säsongen. Från robusta tacklingar till taktiskt briljanta positioneringar - följ med när vi granskar och betygsätter deras insatser för att ge dig en djupare förståelse för deras roller och bidrag till laget under säsongen 23/24.



De som läste Del 1 ( https://www.svenskafans.com/england/chelsea/chelsea-women-sasongsgenomgang-2324-del-1av4-malvakterna-under-mikroskopet-670408 ) fick en bra inblick i vilken formation Chelsea W spelade allra mest under 23/24.  Det var i huvudsakligen två formationer 4-2-3-1 och 4-3-3 , 4–4-2 fanns också men i huvudsakligen lirade man de två först nämnda taktikerna. 

Laget presterade stabilt och balanserat över hela säsongen, vilket resulterade i respektabla placeringar i båda turneringarna –  Mästare och en 1:a plats i WSL och åkte ut i semi-final i Champions Leauge . Deras framgångar kom tack vare ett pålitligt försvar, kombinerat med hög disciplin och taktisk flexibilitet.

Försvarsmässigt höll laget nollan i totalt 16 matcher (12 i WSL och 4 i CL) och släppte endast in 26 mål under säsongen.



Styrkor och svagheter:
 (WSL)

Styrkor:
Starkt försvar, har hållit nollan i 12 matcher.
Bra på att vinna mark- och luftdueller.
Högt bollinnehav och passningsnoggrannhet.

Svagheter:
Har gjort fler misstag som ledde till skott och mål.
Har orsakat en del misstag som ledde till farliga situationer.

(Champions Leauge)

Styrkor:
Bra på att vinna tacklingar och dueller.
Relativt hög målskillnad och har också hållit nollan i flera matcher

Svagheter:
Trots en stark försvarslinje har de gjort misstag som lett till mål.
Har tagit några onödiga gula kort som direkt ledde till farliga fasta situationer för motståndarna.

WSL :
Defensiv: 8/10 - Starkt försvar med många hållna nollor och bra statistik för tacklingar och brytningar..
Totalt: 8.5/10 - En väldigt stabil prestation över hela planen.

Champions Leauge

Defensiv: 7/10 - Även om de har hållit nollan i flera matcher, har de gjort några misstag som ledde till mål och färre hållna nollor
Totalt: 7.5/10 - Att man åkte ut i semi-final var ingen dålig bedrift , men detta Chelsea lag har kvaliten att nå hela vägen därför borde man vara besviken överlag att åtminstone inte kom fram till Finalen. 

FOKUS FÖRSVARARNA

      

Styrkor:
Tacklingar: Stark förmåga att vinna tacklingar med en framgångsgrad på 80,0 % i WSL.
Duellspelet: Höga procentandelar i vunna dueller både totalt och i luften, visar på styrka i fysiskt spel.
Passningssäkerhet: God passningsprecision och förmåga att slå långbollar effektivt.

Svagheter:
Disciplin: Låg antal regelfel men kan förbättra för att minska brutna passningar.
Skapade chanser: Trots närvaron i offensiven, begränsad effekt på att skapa målchanser.

Betyg: 8/10
Millie Bright har visat sig vara en pålitlig försvarare med en stark förmåga att vinna dueller och luftdueller. Hennes lyckade tacklingar och höga procentandel i vunna dueller understryker hennes pålitlighet i defensiven.Med tanke på hennes stabilitet i defensiven och bra passningsspel, skulle jag ge Millie Bright ett betyg på 8 av 10 för säsongen 2023/2024


Styrkor:
Stark försvarsspelare med hög andel lyckade tacklingar.81,5%
Bra på att skapa målchanser genom lyckade dribblingar 58,3% och inlägg
Har en hög passprecision på 82,3% 
Är disciplinerad och samlar intepå sig mycket kort

Svagheter:
.Kan förbättra precisionen för långbollar, särskilt i Champions League.
Har en hög frekvens av regelfel, vilket kan innebära risker för laget.

Betyg: 8/10
Med tanke på hennes pålitliga försvarsspel, förmåga att skapa målchanser och disciplin, skulle jag ge henne ett betyg på 8 av 10. Trots vissa områden där det finns utrymme för förbättring, är hennes övergripande bidrag till laget imponerande och värdefullt.




Styrkor:

Bra passprecision (WSL: 88,1%, CL: 87,7%)
Stark i duellspelet (WSL: 62,3% vunna dueller, CL: 66,7% vunna dueller)
Bra på återvinningar (WSL: 136, CL: 73)
Högt lyckad dribblingsprocent (WSL: 100%, CL: 66,7%)

Svagheter:

Luftduellerna (WSL: 47,8% vunna, CL: 35,7% vunna)
Inläggsnoggrannhet (WSL: 22,2%, CL: 50,0%)
Antal dribblingar som blir av med bollen (WSL: 9, CL: 5)

Betyg: 7.5/10
 Jessica Carter visar starka färdigheter i flera viktiga områden som passningssäkerhet, vunna dueller och återvinningar. Hennes höga passningsprecision och effektivitet i duellerna är särskilt imponerande. Dock finns det områden där hon kan förbättra sig, som i luftduellerna och inläggsnoggrannheten. Trots detta har hennes förmåga att lyckas med dribblingar och defensiva bidrag gjort henne till en pålitlig spelare under säsongen.




Styrkor:

Duellspelet: Stark förmåga att vinna dueller både mark- och luftdueller, med höga procentandelar i båda turneringarna som landar i snitt på 67%
Passningssäkerhet: Trots olika precision i långbollar, visar hon en bra passningseffektivitet.
Återvinningar: En aktiv spelare i att återvinna bollen, särskilt i WSL. 172 återvunna bollar på 22 matcher

Svagheter:
Disciplin: Begränsad av disciplinära problem med ett rött kort i WSL.
Tacklingsnoggrannhet: Kan förbättra noggrannheten i tacklingar, särskilt i WSL där den är lägre och är 54%

Niamh Charles har visat sig vara en aktiv försvarare med en förmåga att vinna dueller och återvinna bollen effektivt. Hennes procentandelar i vunna dueller och luftdueller är respektabla, även om noggrannheten i tacklingar kan förbättras.Hon har en god passningssäkerhet och har bidragit med ett antal skapade chanser och lyckade inlägg, vilket visar hennes förmåga att vara delaktig i lagets offensiv.Niamh Charles har haft några disciplinära problem, vilket resulterade i ett rött kort under säsongen. Noggrannheten i tacklingar och vissa passningsaspekter kan också vara utrymme för förbättring.

Betyg: 7.5/10
 Med tanke på hennes aktiva roll i försvaret och bidrag till lagets offensiv, skulle jag ge Niamh Charles ett betyg på 7,5 av 10 för säsongen 2023/2024. Det finns tydliga styrkor i hennes spel, men också vissa områden där hon kan fortsätta att utvecklas för att bli ännu mer komplett som spelare.


Styrkor:
Stark i luftdueller: Buchanan har en imponerande framgångsprocent i luftdueller,69% vilket gör henne till ett pålitligt försvarsalternativ vid höga bollar.
God defensiv närvaro: Hon har visat förmågan att vinna dueller och göra lyckade tacklingar, vilket bidrar till att stabilisera lagets försvarslinje.
Återvinningsförmåga: Buchanan är aktiv i att återvinna bollen, vilket är viktigt för att bryta motståndarens anfall och starta egna kontringar.

Svagheter:
Disciplinproblem: Med flera regelfel och ett rött kort i Champions League Damer kan Buchanan ibland bli för aggressiv, vilket kan leda till riskfyllda situationer.
Dribblingsårbarhet: Trots hennes defensiva styrkor har Buchanan blivit dribblad förbi ett antal gånger under säsongen, vilket kan utnyttjas av skickliga motståndare för att skapa målchanser.

Betyg: 7.5/10
Baserat på hennes prestationer och statistik samt de identifierade styrkorna och svagheterna kan jag ge Kadeisha Buchanan betyget 7.5 av 10. Trots hennes starka defensiva närvaro och förmåga att vinna dueller och luftdueller, finns det fortfarande utrymme för förbättring, särskilt med avseende på disciplin och förebyggande av att bli dribblad förbi. 



Styrkor:

Återvinningar: Regelbundna återvinningar av bollen (WSL: 24, Champions League: 3).
Brytningar: Stabil i att bryta passningar (WSL: 7, Champions League: 1).
Blockeringar och Rensningar: Effektiv i att blockera skott och rensa bollen (WSL: 1 blockering och 4 rensningar, Champions League: 2 rensningar).
Tacklingsframgång: Hög tacklingseffektivitet i Champions League 

Svagheter:
Vunna Dueller: Låg vinstprocent i dueller (WSL: 36,1%, Champions League: 33,3%).
Luftdueller: Relativt låg vinstprocent i luftdueller (WSL: 37,5%, Champions League: 50%).
Tacklingar: Låg antal lyckade tacklingar i WSL (50% framgång).

Maren Mjelde har visat sig vara en pålitlig försvarsspelare med starka förmågor att återvinna bollen och bryta passningar. Hennes förmåga att blockera skott och rensa bollen bidrar också till hennes defensiva styrka. För att förbättra sitt spel ytterligare bör hon fokusera på att öka sin effektivitet i både mark- och luftdueller samt öka antalet lyckade tacklingar i WSL.

Betyg: 7/10
Maren Mjelde får ett totalt betyg på 7 av 10 för sina defensiva prestationer under säsongen 2023/2024. Hon visar starka grundläggande defensiva färdigheter men har utrymme för förbättring när det gäller duell- och luftduellseffektivitet.




Styrkor:
Framgångsrika passningar: Éve är skicklig på att slå framgångsrika passningar, vilket hjälper till att skapa chanser för laget.
Defensiv styrka: Hon har en hög procentandel av lyckade tacklingar 71% och är stark i duellspelet, vilket gör henne till en pålitlig försvarsspelare.
Luftduellerna: Éve är stark i luftduellerna och vinner en hög procentandel av dem.

Svagheter
Precision för långbollar: Éves precision för långbollar är relativt låg och kan förbättras för att öka effektiviteten i lagets uppspel.
Disciplin: Hon har fått lite onödiga kort under säsongen, vilket kan indikera en viss brist på disciplin på planen och behovet av att vara försiktig för att undvika fler kort.

Betyg: 7,5/10
Hon visar starka prestationer i flera områden, särskilt i försvarsspelet och passningsspelet. Trots vissa områden där det finns utrymme för förbättring, har hon varit en pålitlig och effektiv spelare för laget under säsongen.


Styrkor:

Högt passningstal och hög passningsprecision (86,0%).
Stark i luftdueller med 50,0% vunna.
Utmärkt dribblingseffektivitet med 100,0% lyckade dribblingar. 17 av 17 möjliga försök

Svagheter:
Högt antal regelfel (15).
Låg precision för långbollar (38,4%).
Kan förbättra antalet lyckade tacklingar (64,3%).

Betyg: 7/10
Nathalie Björn visar starka färdigheter i flera nyckelområden såsom passningssäkerhet, dribblingseffektivitet och luftduellstyrka. Hennes förmåga att skapa chanser och göra mål är också positiv. Dock finns det utrymme för förbättring, särskilt i disciplin och precision för långbollar. Med fortsatt utveckling och förfining av vissa tekniska aspekter kan hon lyfta sitt spel till en ännu högre nivå.


NEDAN KAN NI SE DEN BACKLINJEN SOM SPELADE MEST MINUTER TILLSAMMANS UNDER 23/24 ALLA TÄVLINGAR INKLUDERADE

 
 

HÅLL UTKIK EFTER DEL 3 AV(4) DÅ STÅR MITTFÄLTTARNA PÅ TUR...

 

Armin Gogicgogic10@gmail.com@G93Lion2024-06-13 15:56:00
Author

Fler artiklar om Chelsea