Dagen efter: Ännu ett sent avgörande
Heung-min Son byttes ut tidigt. Spurs lyckades sen vända.

Dagen efter: Ännu ett sent avgörande

Tottenham var illa ute mot Marseille, men lyckades vända och vinna med 2-1. Spurs vann därmed gruppen och är vidare till nästa fas. Bror Hemming svarar på några aktuella frågor.

1. Tottenham hamnade i underläge igen. Det här var femte raka matchen som detta sker. Det kan inte vara en slump?

- Nej, det är ingen slump. Antonio Conte har ett sätt att spela som inte passar för ett lag där det inte flyter på. Spurs vill inte byta chanser med motståndarna, och försöker få en kontrollerad matchbild. Detta innebär att motståndarna ofta tar initiativet från start. Spurs backar då hem, och om man inte lyckas kontra in ett mål är risken stor att man hamnar i underläge. Nu när Heung-min Son inte får till det medan Dejan Kulusevski och Richarlison är skadade blir det extra svårt med kontringsspelet.

När Spurs sedan släpper in ett mål ändras förutsättningarna. Spurs kan inte längre backa hem utan måste kliva fram. Den här mer offensiva tanken passar Spurs spelare bättre. Gårdagens matchbild påminde en hel del om hur det var mot Bournemouth. Vändningarna blev logiska ett till hur spelet såg ut. Sen kunde det gått väldigt fel igår, för marginalerna var små, och Marseille hade en jättechans minuter innan full tid.


2. Antonio Conte inledde med Lucas Moura från start. Ett katastrofbeslut enligt många, men vad tycker du?

- För mig var det absolut inget katastrofbeslut. Lucas Moura är min spelare, även om jag såklart kan se att han inte är i toppform just nu. Men han rör ändå om på ett sätt som gynnar Spurs, och även om han själv inte skapar särskilt många poäng så bidrar han ofta till en matchbild som jag gillar. Jag vidhåller att Lucas Moura tillhörde Spurs absolut viktigaste spelare förra säsongen fram till att Dejan Kulusevski kom in i laget. Som skadeläget är står det kanske mellan Bryan Gil och Lucas Moura, och även om även Gil kommit in och rört om en hel del har han inte gjort tillräckligt för att vara före Moura i turordningen. För mig passar Gil bäst som en inhoppare fram till att han verkligen gör skillnad i varje inhopp.


3. Ryan Sessegnon fick spela till höger medan Matt Doherty, Emerson Royal och Djed Spence alla satt på bänken. Vad tänker du om detta?

- Ja, inte tänker jag att det här är lösningen på något. Men en sån här uttagning i en så här viktig match skvallrar väl om vad som väntar i januari. Spurs behöver en ny högerback. Nånstans kanske det därför var värt att ta ut Sessegnon i denna match, men för mig går han inte före nån av dom andra till höger. Sen är det såklart väldigt mycket Conte att belöna "vinnare" och Sessegnon gjorde verkligen skillnad mot Bournemouth även om det väl egentligen bara var det där målet.

Spursredaktionen2022-11-02 10:42:00

Fler artiklar om Tottenham