Efter skadehelvetet – Broja målade direkt i comebacken: ”Overklig känsla”
Nästan exakt ett år har gått sedan Brojas senaste mål för klubben.

Efter skadehelvetet – Broja målade direkt i comebacken: ”Overklig känsla”

Armando Broja hade hunnit göra ett par inhopp som del av sin slutgiltiga rehab. Mot Fulham var det dags att starta för första gången på nästan ett år. Armando Broja tog tillfället i akt. – Det finns ingen bättre känsla än att ta tre poäng och göra mål, säger anfallaren.

Chelseas andra mål mot Fulham under måndagskvällen var smått surrealistiskt av två anledningar. Dels då det inte hunnit passera en hel minut sedan Mykhailo Mudryks ledningsmål, dels då Armando Broja fick kröna sin comeback på bästa sätt med ett eget mål.

– Det är en overklig känsla, jag har väntat på det länge. Jag har varit borta ett tag, så det är skönt att vara tillbaka. Jag är så glad för lagets skull att vi vinner och fortsätter den positiva trenden. Det är en ännu bättre känsla för egen del att sätta mitt första mål i min första start, jag är så tacksam, säger Broja efter slutsignalen.

Att unge Armando var spelsugen rådde det inget tvivel om. Matchen var ännu inte två minuter gammal innan han rundat Fulham-keepern Bern Leno bara för att skicka skottet ovanför den försvarar-fyllda målburen. Revanschen skulle bara dröja dryga kvarten för anfallaren, som jobbat sig tillbaka från en korsbandsskada.

– Det är fantastiskt, jag har drömt om att spela i Premier League sedan jag var ett litet barn, om att göra så många mål jag kan. Det är helt enkelt en otrolig känsla att göra mål i första starten, i ett derby. Det finns ingen bättre känsla än att ta tre poäng och göra mål, säger Broja.

Aktionen som föranledde Brojas första chans var bra mycket vackrare än den som faktiskt resulterade i 0-2. Fulhams mittback Tim Ream var först fram på Cole Palmers djupledsboll, men Armando Broja fanns där sida vid sida. Försvararens rensning mötte med en gång Brojas fot och bollen stöttes in bakom en chanslös hemmamålvakt.

– Alla mål räknas när du är forward. Det spelar ingen roll hur bollen går in, ett mål är ett mål. Det är viktigt för anfallares självförtroende att göra mål, det är en viktig faktor, men det viktigaste är de tre poängen. Vi hade det tufft ett tag, men nu har vi två raka segrar och kan förhoppningsvis fortsätta på det sättet.

Frågetecken uppstod kring såväl Brojas som Mudryks och Caicedos fysiska status när spelarna behövde bytas ut i olika skeden av matchen. Lyckligtvis ska alla tre vara tillgängliga mot Burnley i helgen.
– Det var ingen skada, bara en säkerhetsåtgärd. Jag har varit borta så länge, det kommer vara svårt för mig att spela 90 minuter i comebacken. Jag kände mig lite stum innan bytet, det var bara en försiktighetsåtgärd, säger den 22-årigen albanen.

– Jag kommer hjälpa laget så mycket som möjligt genom att göra mål. Det är mitt jobb. Jag är väldigt tacksam över att tränaren gav mig starten och att jag fick göra mål. Jag kommer göra mitt yttersta för att fortsätta göra mål och hjälpa laget, säger Broja.

I nästa ligaomgång är Nicolas Jackson återigen uttagningsbar, ett välkommet besked för tränarstaben. På positionen längst fram har Mauricio Pochettino haft få alternativ att välja mellan. Fram tills nu. Armando Broja är tillbaka på riktigt.

– Det är upp till tränaren, vad han bestämmer sig för hädanefter. Mitt jobb är att hjälpa laget på bästa möjliga sätt. Om han startar mig kommer jag göra mitt bästa för att göra mål, om jag inte startar måste jag hålla huvudet högt och fortsätta jobba, fortsätta göra valet svårt för honom. Det är likadant för alla spelare. Vi är Chelsea Football Club, alla spelare måste slåss för sin plats.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2023-10-03 18:46:00
Author

Fler artiklar om Chelsea