Exit Talks - Wolverhampton: "Drabbades hårdast av VAR"
Julen Lopetegui var frispråkig mot de kinesiska ägarna och fick sparken just innan säsongsstarten.

Exit Talks - Wolverhampton: "Drabbades hårdast av VAR"

Vi fortsätter summeringen av säsongen genom en intervju med klassiska klubben Wolverhampton Wanderers som hade en knepig relation med VAR denna säsong.

Vi snackar med Truls Månsson om en Wolvessäsong som slutade med en 14:e plats, den sämsta sedan återkomsten till Premier League.

Hur summerar du 38 omgångar med Wolvesperspektiv? En annorlunda säsong då ni sparkade Lopetegui då han varit lite väl frank i ifrågasättandet av klubbens riktning?
- Stundtals väldigt bra, men en alltför tunn trupp gjorde att vi inte höll hela vägen. Skadorna på våra nyckelspelare (Neto, Cunha, Hwang, Dawson) var förödande, och Wolves var också det lag som drabbades hårdast av VAR denna säsong. Vi hade häng på topp 7, men vi avslutade med en enda vinst på de elva sista matcherna. Så det blir ett godkänt betyg, men vi har ändå känslan av att det skulle kunnat ha gått ännu bättre.

Inför säsongen undrade du vad ägarna vill egentligen? Hur är din relation till ägarna idag?
- Fortfarande helt obegripligt vad de kinesiska ägarna vill, jag tror inte att de vet det själva. Visst stoppar FFP oss från en ordentlig ekonomisk satsning, men det är ändå alldeles för passivt från ägarnas håll. Jag skulle inte bli helt överraskad om de säljer oss inom kort. Att de chockhöjde säsongsbiljetterna nu i veckan gör dem inte heller mer populära.


Mario Lemina firar mål mot Chelsea.

Vilket är ditt starkaste minne från säsongen?
- Vi vann mot ärkerivalen och lokalkonkurrenten West Bromwich i FA cupen, det betydde mycket för fansen. Men såklart också att vi vann hemma mot Manchester City, och tog dubbeln mot både Chelsea och Tottenham. Sen är ju den årliga medlemsresan alltid ett härligt minne, vinst mot Luton blev det då med 38 svenskar på plats.

Vad får tränaren för betyg?
- Gary O'Neil tillträdde bara ett par dagar innan säsongen skulle börja, så han har gjort ett gediget jobb efter de förutsättningar som han hade. Kvartsfinal i FA cupen och säkrat kontrakt långt innan de sista omgångarna. Gary verkar vara en vass analytiker och det ska bli spännande att se vad han kan göra en normal säsong.
 


Vem är säsongens största flopp?
- Svårt att nämna någon flopp, men att säsongsbiljetterna chockhöjs till nästa säsong blir svårt att rädda PR-mässigt för ägarna. Fansen är ursinniga nu.

Säsongens mest positiva överraskning?
- Många spelare har lyft sig. Hee-chan Hwang, Rayan Ait-Nouri, João Gomes har varit strålande.

 
Avslutningsvis: hur ser den idealiska silly sommaren ut med dina ögon?
- Att ägarna ångrar höjningen av säsongsbiljetterna så att fansen lugnar ner sig, samt att vi värvar en riktig striker - en number 9. Sen vill jag gärna behålla våra stjärnor även om storklubbarna fiskar efter dem.
 

Henrik Örtenvik2024-05-27 14:37:00
Author

Fler artiklar om England