Extra: Sheffield United åker ur Premier League.
Utan pengar gick inte att tävla mot de rika klubbarna i Premier League och nu väntar äntligen Championship och chansen att börja bygga på något nytt för Sheffield United! Så stolt över att vi överhuvudtaget kunde ta oss till Premier League!

Extra: Sheffield United åker ur Premier League.

Under lördagen åkte Sheffield United ur Premier League efter 1-5 mot Newcastle på bortaplan. Nu väntar ett generationsskifte och ombyggnad i Championship.

Så är det då klart:

Sheffield United åker ur Premier League!

Detta gör man efter 1-5 mot Newcastle på bortaplan. Inget konstigt i säg! Sheffield United har inte pengarna som krävs i Premier League och då vi fortfarande har fått ett nytt ägarbyte så fanns det helt enkelt ingen möjlighet att stanna kvar i ligan. Det som står väldigt klart för redaktionen är att det krävs så mycket mer pengar för att ha möjlighet att stanna kvar. 

Hur känns då den här nedflyttningen jämfört med andra? Den här är nästan den bästa! Att förlora i sista minuten som när vi åkte ut 1993/94 var hemskt och vem minns inte den fruktansvärt jobbiga känslan efter förlusten mot Wigan 2007 och gråtande fans och en missnöjd Neil Warnock. Nedflyttningen 2021 var nästan jobbigare då det inte fanns någon publik på Molineux Stadium i Wolverhampton. Den här nedflyttningen har varit klar sedan länge och detta har förhoppningsvis hjälpt klubben att förbereda inför nästa säsong.

Är då Sheffield United det sämsta laget som spelat i Premier League?

Svaret är NEJ... Till de som tror eller tycker detta bör kolla dels både regel och poängsystem! Sheffield United är i nuläget både bättre än Derby County med 11 poäng samt Sunderland med 15 poäng. Vi har haft ett uselt försvarsspel och kommer slå rekord i insläppta mål. Visst, men det är poängen som räknas!!  Jag vet inte riktigt när målskillnaden har gått före poängen? Jag har har aldrig varit med om det i alla fall!

Vad väntar nu?

Ja, nu väntar en ombyggnad av laget i Championship! Vi får fler matcher och slipper VAR (tack gode Gud)! Förresten, naturligtvis fick vi ingen straff i slutet av matchen då VAR bestämde något annat än vad domaren dömt! Vi säger Grattis till Sverige som har valt att låta domarna döma!!!! Det ska faktiskt bli jättekul att återigen få jubla åt att ens lag gör mål och att inget VAR ska hålla på i en kvart för att klarlägga något domaren oftast redan visste!

Det blir en viktig sommar och inledningen i Championship blir tuff med två minuspoäng, men där får laget bita i det sura äpplet och bara köra på! Vi återvänder till Championship och den riktiga fotbollskulturen i England och det är inte fy skam.

Nästa torsdag kommer nästa Torsdagskoll och då börjar vi så smått kika på de lag som är klara för Championship nästa säsong!

Idag är jag och redaktionen stolta över att vi kunde ta oss till Premier League utan några pengar och utan en ägare som vill satsa på klubben. Trots detta tog vi oss till Premier League och fick spela bland alla lag som är miljardärer och där kom vi med nästan fickorna tomma.

"We aint got a barrel of money"

Up The Blades 

UTB 

Ola Paulsson 2024-04-27 20:41:27
Author

Fler artiklar om Sheffield U