Extra: Sheffield United straffas av EFL
The Blades straffas av EFL med två minuspoäng nästa gång man spelar i Championship!

Extra: Sheffield United straffas av EFL

The Blades inleder nästa gång de spelar en säsong i Championship med två minuspoäng. Då man enligt EFL varit sena med betalningar.

Ett lite överraskande besked från EFL kom nu under torsdagskvällen. Sheffield United straffas med två minuspoäng nästa gång man spelar i Championship. Det kan också bli 4 minuspoäng om man misslyckas med ytterligare betalningar.

Är redaktionen chockad?
Nej! Det här börjar snart bli vardagsmat i den engelska fotbollen och framstår snart som lika löjligt som VAR. Självklart ska regler följas och i detta fallet så har klubben direkt tagit sitt ansvar och ämnar nu att gå vidare. Två eller fyra minuspoäng är faktiskt inte hela världen i en serie där man spelar om 138 poäng.  Det som är tråkigt är att det inte skötts bättre under säsongen 22/23. Klubben fick ju dessutom ett transferembargo under januarifönstret 2023 och sedan kom då detta. Visst blir det tråkigt att börja på -2 men förhoppningsvis ska det inte påverka jättemycket i längden. 

Det man kan hoppas på är att klubben och dess ledning lär sig någonting av detta när man nu går vidare. Vi vill ju inte att detta ska ske igen. Det som blir konstigt nu är att i och med säsongen i Premier League så finns det enligt Stephen Bettis i klubbens styrelse pengar för "promotion push" nästa säsong om det blir spel i Championship. Detta sa han till BBC Radio Sheffield för några veckor sedan. Det återstår förstås att se när väl nästa säsong drar igång.

Ett gammalt citat som alltid gäller som supporter till The Blades:

"It is never boring when you support Sheffield United."

Det stämmer så bra! Ena stunden i League One, nästa i Premier League för att sedan vara i Championship.
Vad som var viktigt med detta besked är att det inte blev något nytt transferembargo. Det hade varit förödande för nästa säsong. Klubben får dessutom betala lite över 300 000 pund till EFL. Småpotatis som klubben gärna betalar.

Up The Blades 

UTB 

 

Ola Paulsson 2024-04-11 22:12:00
Author

Fler artiklar om Sheffield U