FA-Cupen: Inför Sheffield United- Blackburn
Kan Sheffield United vinna mot Blackburn och ännu en gång spela semifinal i FA-Cupen? En intressant match väntar på söndag på Bramall Lane.

FA-Cupen: Inför Sheffield United- Blackburn

På söndag eftermiddag är det dags för Sheffield United att möta Blackburn i kvartsfinal i FA-Cupen. Efter segern mot Sunderland senast så är självförtroendet hos The Blades positivt! Kan Sheffield United nå ännu en semifinal i FA-Cupen.

Så är det då dags för kvartsfinal i FA-Cupen! På söndag möter Sheffield United Blackburn och vinnaren går till semifinal. En tuff match väntar för Sheffield United. För några veckor sedan förlorade The Blades på bortaplan mot just detta Blackburn så alla vet hur tufft motstånd som väntar. Efter segern mot Sunderland gick väl självförtroendet upp en liten bit och gav lite råg i ryggen inför fortsättningen av säsongen. 

När det gäller laguppställningen så tror redaktionen att Heckingbottom kommer att spela med Foderingham i målet. Han har varit bra och stabil även när laget har förlorat. I försvaret fortsätter Egan och Ahmedhodzic tillsammans med Robinson. Denna trio har fungerat mycket bra tillsammans när de har spelat. Ett stabilt försvar. På mitten fortsätter Baldock, Berge, Lowe, Doyle samt eventuellt McAtee. McAtee gick av på grund av en skada senast så det är osäkert om han är med. Redaktionen hoppas dock på att han kan starta från början på söndag. Här finns många möjligheter: man kan plocka in Norwood, Fleck eller Bogle för att nämna några alternativ. När det gäller anfallet så tror redaktionen att Heckingbottom kommer att spela med Ndiaye och McBurnie. Här kan man alternera med Jebbison eller Sharp i den andra halvleken. 

Det blir intressant att se om Sheffield United återigen kan nå en semifinal i FA-Cupen. 2014 var den senaste gången man nådde så långt och drömmen om Cupspel på Wembley lever i allra högsta grad. Fantastiska matcher precis som cupmatcherna på 90-talet när vi mötte Sheffield Wednesday på Wembley. Även om vi förlorade så var det ändå otrolig stämning. 

Redaktionen hoppas på ännu en semifinal och ser fram emot en bra match på söndag! Kom igen Sheffield United!

Eventuell laguppställning för Sheffield United på söndag:

Foderingam
Egan 
Ahmedhodzic
Robinson
Baldock
Berge
McAtee
Doyle
Lowe
Ndiaye
McBurnie

Motståndarna
Blackburn ligger just nu på en 5: e plats med 61 inspelade poäng och därmed är man kvar på en kvalplats. I den senaste matchen spelade man mot Reading på hemmaplan och vann med 2-1. I matchen dessförinnan förlorade man på bortaplan mot Stoke med 2-3. Lagen möttes ju bara för några veckor sedan när Blackburn vann med 1-0 på Ewood Park och i mötet i höstas vann Sheffield United med 3-0 på Bramall Lane. Managern Jon Dahl Tomasson har gjort ett imponerande jobb med detta lag och att nå en kvartsfinal i FA-Cupen är verkligen inte fy skam. Supportrarna är nöjda med danskens arbete. Spelare som har imponerat är bland annat Brereton med 13 mål och 4 framspelningar, Dack med 7 mål och 3 framspelningar, Gallagher med 7 mål och 2 framspelningar, Dolan med 6 mål och 6 framspelningar samt Szmodics med 5 mål och 2 framspelningar. Dessa lirare måste försvaret i Sheffield United ha koll på om man ska kunna nå en semifinal.



De 10 senaste matcherna mellan lagen på Bramall Lane:

2022-08-20.  Sheffield United- Blackburn 3-0
2022-02-23.  Sheffield United- Blackburn 1-0
2019-08-27.  Sheffield United- Blackburn 2-1
2018-12-29.  Sheffield United- Blackburn 3-0
2006-09-06.  Sheffield United- Blackburn 0-0
2000-09-15.  Sheffield United- Blackburn 2-0
1999-12-19.  Sheffield United- Blackburn 2-1
1994-01-15.  Sheffield United- Blackburn 1-2
1993-04-17.  Sheffield United- Blackburn 1-3
1993-03-16.  Sheffield United- Blackburn 2-2

Statistik.  10.   6.    2.    2.   18-9

Up The Blades 


UTB 

Ola Paulsson 2023-03-16 11:02:33
Author

Fler artiklar om Sheffield U