Fokus på säsongsinledningen: Chelsea

Fokus på säsongsinledningen: Chelsea

SvenskaFans tar tempen på Premier League-klubbarnas säsongsinledningar. Näst på tur är Chelsea.

Vad har du att säga om ditt lags säsongsinledning?
- Blandad kompott så här långt. Anfallsspelet har i långa stunder sett väldigt lovande ut, även om resultaten inte har gått vår väg. En trevande säsongsinledning som inte saknar frågetecken, men potentialen är tydlig.

Vad har varit den största snackisen i klubben några matcher in på säsongen?
- Jag skulle säga att oförmågan att göra mål är en större snackis än skadekris och debatten kring tre- och fyrbackslinje. Frånsett Nottingham senast har vi skapat många fina chanser i varje match utan att få utdelning. Samtidigt blir vi straffade bakåt, vilket syns på poängsaldot. 

Vad har överraskat mest ur positiv- och negativ bemärkelse?
Raheem Sterlings otroligt fina säsongsstart är något av en överraskning. Även om han vann den interna skytteligan ifjol så var han långt ifrån bländande. Han såg dessutom slö ut på försäsongen. Väldigt roligt att se hans renässans denna höst.

Efter en försäsong med uteslutande 4-2-3-1 från Pochettino har vi i flera matcher istället utgått från en 3-4-3/3-5-2. Därmed har vi blivit rätt så baktunga och förlitat oss på Sterling och Enzos individuella kvaliteter för att skapa chanser. Däremellan kan det vara ganska trist fotboll.



Hur har nyförvärven acklimatiserats sig?
- Nyförvärven har i regel gjort det väldigt bra. Jackson är involverad i allt, Gusto känns trygg ute till höger. Caicedo kom in sent, inte konstigt att han behöver en startsträcka för att komma igång. Disasi har blandat och gett, men levererar oftast helt okej. Vi väntar fortfarande på att flera nyförvärv ska få chansen på riktigt.

Är det något som behöver förändras i laget efter landslagsuppehållet?
- Med tanke på oskärpan framför mål är det välkommet om Broja kan börja utmana Jacckon om speltid. Trebackslinjen känns överflödig och lämpad för att passa Silva, en spelare vi kommer behöva fasa ut. Med en fyrbackslinje och ytterligare en offensiv spelare på banan kan vi förhoppningsvis styra matcherna i större utsträckning och skapa bättre målchanser. 

TV: Chelseas säsongsupptakt 2023/24
 

Rasmus Karlsson2023-09-12 21:00:00

Fler artiklar om Chelsea