Inför: Aston Villa – Leicester
Kortvarig glädje senast.

Inför: Aston Villa – Leicester

Kampen om överlevnad fortsätter borta mot Aston Villa.

The Foxes står inför den bistra och obekväma sanningen att man är i en bottenstrid där läget börjar bli alltmer kärvt.

Senast såg man ut att gå mot första segern sen innan VM, men ett sent kvitteringsmål satte käppen i hjulet och stoppade den dittills längsta glädjen på en dryg timme i en annars bister säsong.

Två veckor, en oansenlig seger mot League Two:s Walsall och deadline day i övergångsfönstret senare och det är dags för ny match.

Från den avslutande veckan av övergångsfönstret plockades två intressanta namn in i yttermittfältaren Tetê och mittbacken Harry Souttar. Tillsammans med vänsterbacken Victor Kristiansen utgör de ett hyggligt fönster får ändå sägas.

Tetê och Kristiansen är spelklar och förväntas av många att starta matchen, men Souttar läggs till en småskadelista bestående av Jamie Vardy. Wilfred Ndidi saknas av personliga skäl.

En tuff månad står inför dörren efter Villamatchen mot Spurs, Man United och Arsenal. Snart måste poäng börja skördas.

Inför motståndet står Aston Villa som haft en bättre start på säsongen och en relativt stabil elfteplats i tabellen, tio poäng före Leicester och fyra poäng från Europakval.

Säsongen började skakigt under Steven Gerrard som fick sparken strax innan VM, och anställningen till Unai Emry har lyft the Villans med bara en förlust mot Liverpool än så länge. Höjdpunkterna segrar mot Brighton och Spurs.

Villas fönster innebar två nya spelare i mittbacken Alex Moreno från Real Betis och anfallaren Jhon Duran från Chicago Fire.

På skadelistan finns inga nya namn.

Matchinfo: 
Vad? Premier League Omgång 21
När? Lördag 4/2, 16:00.
Var? Villa Park, Bööömiingh’m (Birmingham på lokaldialekt).

TV: Höjdpunkter från senaste mötet mellan Leicester och Villa

 

Adam Bills2023-02-03 20:51:00
Author

Fler artiklar om Leicester