Inför: Carlisle United - AFC Wimbledon
AFC Wimbledons målvakt, Nik Tzanev, ser ut att be till högre makter om en seger i dagens möte på bortaplan mot Carlisle United.

Inför: Carlisle United - AFC Wimbledon

The Dons gör idag den drygt 50 mil långa resan norrut till Cumbria för möte med Carlisle United


Tre matcher i rad nu utan att vi lyckats vinna eller göra mål vilket naturligtvis är illavarslande då vi ju alltför väl kommer ihåg förra säsongens 27 matcher långa svit utan seger.

Tisdagens möte hemma mot Northampton var ett riktigt bottennapp där vi fick bevittna både en rejäl målvaktstavla av Nik Tzanev samt ett självmål signerat Ryley Towler.
Ett enda avslut mot mål under andra halvlek dessutom säger ju en hel del om varför vi fick se oss besegrade med 2-0.

Vår manager, Johnnie Jackson, var förstås allt annat än nöjd med lagets insats utan krävde både bot och bättring samt självrannsakan av samtliga inblandade.
Vi får hoppas att våra pojkar tagit till sig av kritiken och visar en annan attityd ute på planen när vi idag, för första gången på sex år, gör den långa resan norrut för möte med Carlisle.

Till dagens drabbning får vi med största sannolikhet klara oss utan Nathan Young-Coombes som fick känningar i ett knä efter tisdagens match och därav behöver vila.
Paul Kalambayi har fått nya problem, även han, med ett knä och behöver fixa till det nu en gång för alla så han kan lämna den här tjatiga skadan bakom sig.
Glädjande istället att vårt lån från Brentford, Kyle Hudlin, fick göra ett inhopp i tisdagens match och därmed visat att han nu är helt återställd från sin tidigare skada.
Det blir spännande och se om Kyle får chansen redan från start idag tillsammans med Josh Davidson uppe på topp.

Våra motståndare för dagen, Carlisle United, har inlett säsongen godkänt och ligger just nu två placeringar före The Dons i tabellen med 10 ihopspelade poäng på 7 matcher.
Man har dock bara en förlust så här långt och kommer senast från ett mållöst möte med Mansfield i ligaspelet.

Till dagens möte med The Dons får manager Paul Simpson klara sig utan mittfältaren Jamie Devitt som ådrog sig en allvarlig lårskada på träningen förra veckan.
Ryan Edmondson samt Ben Barclay är även dom borta från spel idag på grund av ankelproblem.

Det var ju alltså hela sex år sedan vi senast stötte ihop med Carlisle då vi vann hemma med 1-0 i februari månad 2016 och vi hoppas såklart att den förlustfria sviten håller i sig även efter dagens möte.

Mot ära, berömmelse och tre sköna poäng idag nu då!

Carlisle United - AFC Wimbledon
League Two
Arena: Brunton Park
Datum: Lördag den 17:e september 2022
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

WOMBLE TILL I DIE!

Leif Viklund2022-09-17 09:56:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon