Inför Hull- Sheffield United
Blir det säsongens första vinst på bortaplan när The Blades möter Hull City på söndag?

Inför Hull- Sheffield United

På söndag eftermiddag åker serieledande Sheffield United till MKM Stadium för att möta Hull. Ännu en viktig och spännande match väntar för ett Blades i bra form.

Spelet i Championship rullar på i full fart och till helgen går vi in i den åttonde omgången. Det snabba spelschemat beror naturligtvis på den kommande VM-turneringen i november som gör att Championship kommer att ha ett speluppehåll på ungefär en månad. Åter tillbaka till Championship. På söndag åker ett Sheffield United som precis har återtagit serieledningen efter en närmast perfekt match mot Reading som slutade hela 4-0. Heckingbottom kommer troligen att kunna starta med samma manskap som inledde matchen mot Reading. Förutsatt att inte några skador uppstår under veckan. 

Foderingham var tillbaka i mål mot Reading och fick en väldigt lugn kväll. Det känns mycket tryggt att han är tillbaka och vaktar målet. I försvaret fortsätter naturligtvis Ahmedhodzic som ju bara blir bättre och bättre för varje match. Vilken imponerande spelare som Heckingbottom har lyckats få styrelsen att köpa. Ett riktigt bra kap! Vidare i försvaret fortsätter Egan och Norrington-Davies som även de imponerade i den senaste matchen. 

När det gäller mittfältet så kör Heckingbottom troligen vidare med Baldock, Berge, Lowe, Doyle samt Norwood. Mittfältet har varit jättebra i inledningen av säsongen och framförallt på Bramall Lane har man lyckats med de offensiva försöken. Går vi sedan vidare till anfallet så fortsätter Sheffield United med att låta McBurnie spela. McBurnie har nu gjort två mål på två matcher och sprudlar av självförtroende och energi. Slutligen känns även Ndiaye självklar som anfallare från start. 

Säsongen har som bekant börjat riktigt bra för The Blades. Full pott på Bramall Lane och serieledning är ju ett bevis på detta. Det som inte riktigt har fungerar perfekt ännu är bortaspelet med två oavgjorda matcher mot Middlesbrough och Luton samt en förlust mot Watford. På söndag finns verkligen chansen att ta säsongens första seger på bortaplan. Rent historiskt har Sheffield United haft bra resultat i Hull och med tanke på det goda självförtroendet som spelarna har så hoppas redaktionen att vi kan få se en seger i Hull. Kanske en repris från förra säsongen då faktiskt Sheffield United vann sin första seger på bortaplan just i Hull. 

Eventuell laguppställning för Sheffield United på söndag eftermiddag:

Foderingham
Egan
Ahmedhodzic
Norrington-Davies 
Baldock
Lowe
Norwood
Doyle
Berge
McBurnie
Ndiaye

Motståndarna
Hull City var förra året nykomlingar i The Championship och klarade sig kvar utan några större bekymmer. Managern Shota Arveladze kom in då den tidigare managern Grant blev sparkad. Arveladze höll laget kvar i Championship och med nya ägare i klubben andas man optimism inför framtiden. Laget har inlett säsongen på ett positivt sätt och ligger i skrivande stund på en sjunde plats i tabellen med 11 inspelade poäng. Laget har precis som Sheffield United varit bra på hemmaplan och istället haft problem på bortaplan. Senast föll man nere i London mot QPR med 1-3. Innan dess vann man med 3-2 mot Coventry hemma på MKM Stadium. Laget gör många mål men släpper också in många mål. Det blir viktigt för Sheffield United att ösa på offensivt mot detta lite svagare försvar.

En spelare som Sheffield United måste ha koll på är portugisen Estupinan som har gjort hela 7 stycken mål under starten av den här säsongen, vilket är grymt imponerande. Andra spelare som Sheffield United bör ha koll på är framspelaren Tetteh samt Tufan som gjort två mål under säsongen. En intressant match väntar för ett Sheffield United som har chansen att verkligen befästa sin position i tabellen på söndag. Låt oss hoppas att den positiva statistik vi har i Hull fortsätter.

De 10 senaste matcherna mellan lagen på MKM Stadium:

2021-09-18.   Hull- Sheffield United 1-3
2019-04-22.   Hull- Sheffield United 0-3
2018-02-23.   Hull- Sheffield United 1-0
2010-10-19.   Hull- Sheffield United 0-1
2009-02-26.   Hull- Sheffield United 2-1
2007-10-27.   Hull- Sheffield United 1-1
2006-01-03.   Hull- Sheffield United 1-3
1990-02-03.   Hull- Sheffield United 0-0
1988-02-27.   Hull- Sheffield United 1-2
1987-04-20.   Hull- Sheffield United 0-0

Statistik.    10.    5.    3.    2.    14-7


Up The Blades 


UTB 

Ola Paulsson 2022-08-31 09:40:18
Author

Fler artiklar om Sheffield U