Inför: Leicester - Norwich

Inför: Leicester - Norwich

Omgång 39 väntar och Leicester får besök av Norwich i något av en måstematch.

Formsvackan har slagit hårt på Rävarna som under hela säsongen varit överlägsna, men som nu börjat tappa greppen om en automatisk uppflyttning. Kanske började laget slappna av för tidigt? Nu gäller det verkligen att ladda om.

Leicester spelade för bara några dagar sedan då man reste sydväst ut för att ta sig an Bristol City, en match som slutade i förlust 0-1.

Samtidigt tog Leeds och Ipswich båda poäng vilket gjorde att Leicester petades ned till tredjeplatsen. 

Leicester har inte varit utanför topp två sedan starten av säsongen och visst känns det nu lite oroväckande att formen varit så pass dålig senaste tiden. Många kritiserar Enzo Maresca för att inte ha en plan B. Det kanske skulle behövas med tanke på att motståndet verkar börjat läsa av Leicesters vanliga taktik?

Rävarna måste i alla fall börja ta poäng för att inte säsongen ska sluta i ett rätt stort fiasko. Fortsatt har vi allt i egna händer och en vinst imorgon skulle innebära att vi klättrar tillbaka till förstaplatsen för stunden. 

Måndagsmatch står nu på schemat och Norwich är motståndet. 

Norwich befinner sig på sjätte plats i tabellen vilket innebär en playoff-plats. David Wagners gäng kommer också till matchen med bra form - fyra vinster på de senaste fem matcherna. 

Gästerna uppges få klara sig utan Jonathan Rowe, Borja Sainz, Onel Hernandez och Dimitris Giannoulis. 

Leicester saknar Ben Nelson, Tom Cannon och Kasey McAteer genom skador. Callum Doyle är avstängd.

Avspark 13:30 på King Power Stadium.



 

Ludvig Heinz2024-04-01 00:34:00
Author

Fler artiklar om Leicester