Inför Middlesbrough- Sheffield United
Kan Norwood och grabbarna bryta den negativa trenden på Riverside Stadium. Senaste vinsten i Middlesbrough för Sheffield United kom 1997.

Inför Middlesbrough- Sheffield United

På söndag åker grabbarna till Middlesbrough för att spela mot Chris Wilders gäng. En svårspelad match på en Arena där Sheffield United har haft det oerhört svårt att nå något positivt resultat.

På söndag åker Heckingbottom och Sheffield United till Riverside Stadium och Middlesbrough för att möta Wilders Middlesbrough. Det kommer bli en mycket tuff uppgift på en arena där The Blades brukar ha svårigheter. Till detta kan vi lägga till att hemmalaget kommer vara extremt taggade efter att endast ha tagit en poäng i ligan samt åkt ur Ligacupen mot Barnsley i veckan. Vi kan troligen förvänta oss en stor offensiv från hemmalagets sida. Det kommer därför att bli mycket viktigt för Sheffield United att behålla lugnet och fortsätta med att imponera med sitt försvarsspel. Det gäller för Clark, Egan och Ahmedhodzic att stå emot offensiven från Middlesbrough. I målet är förhoppningen att Foderingham fortsätter att spela stabilt och smart. Om han gör en riktigt bra insats kan det ge oss ett bra resultat.

På mitten tror jag att Heckingbottom kommer att spela med ungefär samma spelare som i vinsten mot Millwall förra lördagen. Han kör med Baldock, Norwood, Fleck, Norrington-Davies samt Berge. När det gäller anfallet kommer antagligen Brewster och Ndiaye starta med Jebbison och Sharp som inhoppare. 

I skrivande stund har Sheffield United inte spelat sin Ligacupmatch mot West Bromwich som spelas ikväll (torsdag). Skulle The Blades vinna den matchen så väntar Derby på bortaplan i nästa omgång. Utgången i den matchen kan ni läsa om i nästa artikel här på Svenskafans.

Segern mot Millwall visade på ett hungrigt Sheffield United som verkligen ville vinna och kan man visa detta på nytt så finns det definitivt en möjlighet att bryta den historiskt negativa trenden på Riverside Stadium. Det gäller dock att alla spelare drar sitt strå till stacken och kämpar för det kommer att behövas. Redaktionen är nöjda om vi undviker en förlust även om vi självklart hoppas på tre poäng för Sheffield United. Om laget skulle vinna så har vi verkligen fått en bra start på säsongen. Come on Sheffield United!

Eventuell laguppställning för Sheffield United på söndag:
 

Foderingham
Ahmedhodzic
Egan
Clark
Baldock
Norwood
Fleck
Norrington-Davies 
Berge
Ndiaye
Brewster

Motståndarna 
Middlesbrough har inlett med förlust mot QPR på bortaplan samt ett kryss mot West Bromwich på hemmaplan. Dessutom åkte man i veckan ut ur Ligacupen efter en förlust mot Barnsley på Riverside Stadium. Ingen jättebra start alltså för Chris Wilder och hans lag. Vi är ju dock bara i början av säsongen och man spelar som sagt många matcher i den här divisionen. Middlesbrough har bra spelare i McNair, Watmore, Bola samt det finska nyförvärvet Forss. Förra säsongen missade Middlesbrough playoff och detta vill man naturligtvis inte göra en gång till. Förväntningarna är också höga på hemmalaget både bland deras supportrar samt andra experter när det gäller Championship. Matchen kommer att bli en mycket uppgift för Sheffield United. Rent historiskt har vi faktiskt inte vunnit på Riverside Stadium sedan oktober 1997. Hemmalaget är ju också i behov av en seger och kommer att försöka trycka på offensivt. Förhoppningsvis kan The Blades stå emot och bryta den negativa trenden i Middlesbrough. 
 

De 10 senaste matcherna mellan lagen på Riverside Stadium:

2021-09-28.   Middlesbrough- Sheffield United 2-0
2018-08-07.   Middlesbrough- Sheffield United 3-0
2017-08-12.   Middlesbrough- Sheffield United 1-0
2010-08-22.   Middlesbrough- Sheffield United 1-0
2009-08-07.   Middlesbrough- Sheffield United 0-0
2008-02-27.   Middlesbrough- Sheffield United 1-0
2007-01-31.   Middlesbrough- Sheffield United 3-1
1997-10-05.   Middlesbrough- Sheffield United 1-2
1995-04-17.   Middlesbrough- Sheffield United 1-1
1992-09-05.   Middlesbrough- Sheffield United 2-0

Statistik.    10.   1.    2.    7.   4-15

Up The Blades 


UTB 

Ola Paulsson 2022-08-11 10:37:52
Author

Fler artiklar om Sheffield U