2023-09-23 16:00

Northampton - Barnsley

Inför Northampton-Barnsley

Inför Northampton-Barnsley

Det blev förlust mot Portsmouth i veckan, men Barnsley får ta med sig den andra halvleken från den matchen och bygga vidare på när de imorgon ska ta sig an nykomlingen Northampton.

Efter förlusten på hemmaplan i tisdags mot Portsmouth så väntar på lördag en bortamatch mot nykomlingen Northampton för Barnsley.
Northampton ligger för tillfället på 18:e plats i tabellen med 7 inspelade poäng.
Två segrar har det blivit för nykomlingen på de inledande sju matcherna, mot Cheltenham och Peterborough.
Men även om de kanske inte har vunnit så frekvent så är det i stort sett bara uddamålsförluster när de förlorar. Det har inte runnit iväg i någon match.
Det verkar vara i målskyttet som det brister, Sam Hoskins har visserligen gjort tre men det är också ett mer än vad hela laget i övrigt mäktat med.
Northampton försöker annars att spela en småtrevlig fotboll med bollen på backen, Barnsleys manager Niell Collins är imponerad av det han sett när han har scoutat.

Northampton är sannerligen inget lag som Barnsley har stött på ofta under de senare åren. Senast som lagen möttes var i ligacupen 2016, då vann Northampton med 2-1.

När det kommer till Barnsley så finns det inga nya skador att rapportera om. Robbie Cundys läkning fortskrider men han kommer inte att vara aktuell på ett bra tag.
Luca Connell har börjat träna lätt, men det samma gäller för honom, han kommer inte spela de närmaste veckorna.

Det ska bli spännande att se hur Collins väljer att formera styrkorna imorgon efter den svaga första halvleken mot Portsmouth. Spelarna som kom in från bänken under andra halvlek gjorde det riktigt bra och det borde leda till att i alla fall ett par av dem spelade till sig en startplats i morgondagens match.
Jag tänker då främst på Callum Styles och Corey O`Keeffe. Men även Sam Cosgrove och Burnley lånet Owen Dodgson borde ligga bra till.
Även om första halvleken var extremt dålig av Barnsley så känns det bra att vi nu har spelare på bänken som kan komma in och förändra matchbilden. Det hade vi inte i början av denna säsongen.

Mitt tips: Northampton kommer med största sannolikhet att stå lågt med sitt lag imorgon. Det kommer att bli trångt för Barnsley att hitta spelvägar igenom på sista tredjedelen. Men skulle vi inte lyckas att spela oss fram så kan vi förhoppningsvis förlita oss på Sam Cosgroves styrka i boxen, och slå tidiga inlägg. Jag tror därför på en 2-0 vinst för Barnsley imorgon.

Northampton-Barnsley

Matchstart: Lördag kl 16:00

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-2

Roberts
Williams, Lopata, McCart
O`Keeffe, Phillips, Kane, Styles, Cadden
Cole, Cosgrove


You reds!!
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2023-09-22 14:47:05
Author

Fler artiklar om Barnsley