Inför Premier League - plats 2: "Äntligen slutat underskatta Arsenal"
Kan Mikel Artetas Arsenal utmana hela vägen den här säsongen?

Inför Premier League - plats 2: "Äntligen slutat underskatta Arsenal"

Ikväll sparkar världens bästa liga igång igen. Och i vår nedräkning är vi framme vid de två sista lagen. På andraplats hittar vi Arsenal som slutade på just en andraplats förra säsongen.

Arsenal tog jättekliv under fjolårssäsongen och såg länge ut att gå mot en ligatitel, men började nog räkna hem den lite för tidigt för "The Gunners" klappade ihop under våren och slutade tvåa. Med starka nyförvärv under sommaren är Arsenal väl rustade för en ny titelkamp. Signaturen "What up" står för svaren.

Spelare in: 
Kai Havertz, 24 år, offensiv mittfältare, f.d. chelsea, £62m
Jurrien Timber, 22 år, back, f.d. Ajax, £34m
Declan Rice, 24 år, central mittfältare, f.d. West Ham, £100m
(addons ej inräknat i transfersummorna, såklart).
 
Spelare ut:
Granit Xhaka, Leverkusen £12m
Matt Turner, Nottingham  £7m
Auston Trusty, Sheffield United, £5m
Pablo Mari, Monza, £4m

Träningsmatcher: 
13 juli, Nürnberg, 1-1
20 juli, MLS All-stars, 5-0
22 juli, Man United, 0-2
27 juli, Barcelona 5-3
2 augusti, Monaco 1-1 (5-4)
6 augusti, Man City 1-1 (4-1) Community Shield


 
Ni tippades som 2:a av Premier League-redaktionerna. Din reaktion på det?
- Kul att se att motståndarfansen äntligen har slutat underskatta Arsenal. Ifjol höll de flesta experter och motståndarfans Arsenal utanför topp-4. Istället slogs vi om ligan in i maj. Det har naturligtvis ökat förväntningarna på Arsenal inför kommande säsong, speciellt då vi gjort en av Premier League-sommarens största värvningar (Declan Rice) samt fyllt på truppen med Kai Havertz och Jurriën Timber. Så att vi tippas som tvåa denna säsong är nog i linje med vad majoriteten Arsenalfans därute verkar ha tippat oss. Förhoppningsvis motsvarar klubben de högt ställda förväntningarna under en säsong där övriga lag i toppen (förutom Tottenham) har värvat rejält de också för att kunna hinna ikapp oss

Hur är känslan kring ditt lag nu då vi börjar närma oss ligastart igen?
- Ifjol klaffade allt perfekt för de stora nyförvärven (Jesus och Zinchenko) redan under försäsongen. Den här gången har det sett lite knackigare ut, antagligen eftersom nyförvärven behöver lära sig en helt ny spelstil (till skillnad från de f.d. Cityspelarna). Det blir intressant att se hur snabbt de hinner lära sig det - förhoppningsvis redan innan säsongsstart!
 
Vad har varit den stora snackisen kring klubben i sommar?
- Att Arsenal värvat för så stora pengar - så tidigt under sommaren. Det är man verkligen inte van vid som Arsenalfan, och det har upprört en hel del motståndarfans, vilket såklart är härligt att se!

Är du nöjd med hur din klubb hittills har agerat under Silly Season?
- Javisst! Starkt jobbat att få till tre värvningar redan innan den första riktiga träningsmatchen i juli. 
 
Ser du några brister i truppen som du skulle vilja att det gjordes något åt innan transferfönstret stänger?
- Bukayo Saka har fortfarande ingen adekvat backup på sin högerytterposition, och Nketiah är i mitt tyckte inte bra nog att spela mer än några enstaka matcher från start. Det hade varit fint med en bättre Jesusbackup och en bra backup till Saka så att han slipper spela alla matcher igen.
 


Vilka spelare skall man hålla ögonen på i din klubb?
- Jurrien Timber. Spelade främst mittback i Ajax men jag gissar på att han tar över som högerback från Ben White i Arsenal och blir den nya Zinchenko - men på högerkanten.
 
Vilka tre spelare är mest viktiga för er tränare?
- Saka, Saliba, Jesus.
 
Vilken spelare i ditt lag hoppas du kliver fram under säsongen?
- Emile Smith-Rowe. Skador har förstört hans karriärsutveckling, så det vore jättekul om han kunde göra comeback nu när han verkar ha blivit kvitt sin efterhängsna skada. Han kommer nog börja som backup till Havertz, men gör han platsen till sin så blir nog många gooners därute glada då Smith-Rowe spelat i klubben sen barnsben.
 
Finns det någon spännande talang som du hoppas får speltid?
- Arsenal har flera ynglingar som ses som supertalanger, den mest kända är nog Nwaneri. Men jag ser gärna att Amario Cozier-Duberry eller Myles Lewis-Skelly får mest speltid. Anledning? De har alldeles för coola efternamn!

Vad tror du om den kommande säsongen både vad gäller ditt lag och Premier League som helhet? 
- Arsenal slog ur underläge ifjol och under första halvan av säsongen visste lagen inte hur man skulle spela mot oss, vilket ledde till att vi var ligans klart bästa lag ganska länge. Under våren började motståndare spela annorlunda och det var inte längre lika lätt att ta vinsterna. Jag tror att detta fortsätter under kommande säsong, men förhoppningsvis har Arteta hitta ett motmedel. Lyckas han med det så bör Arsenal återigen hamna topp-2. City tror jag återigen blir för svåra, de har runt 10 års försprång på oss vad gäller stora transfersomrar och har en förmåga att göra makalösa säsongsavslutningar. Frågan är om de kan vinna både ligan och CL igen? Jag förväntar mig en dubbel av dem.
 
Avslutningsvis: ge oss ett drömscenario för din klubb säsongen 23/24!
- Arsenal vinner ligan och Champions League, samtidigt som Gabriel Martinelli tar ett enormt kliv i utvecklingen och vinner guldbollen tack vare 30 mål redan innan januari.
 



FAKTA OM KLUBBEN
Grundades:
 1886
Smeknamn: The Gunners
Plats förra säsongen: 2:a plats
Tränare: Mikel Arteta
Arena: Emirates Stadium (60.338)

Spelschema 2023/24
http://www.svenskafans.com/england/arsenal/spelschema.aspx

Läs mer om Arsenal på SvenskaFans:
http://?http://www.svenskafans.com/england/arsenal


Arsenal i sociala medier:
 

    https://twitter.com/arsenal
    https://www.facebook.com/Arsenal
 
https://www.youtube.com/channel/UCpryVRk_VDudG8SHXgWcG0w
https://instagram.com/arsenal/
 
   

Henrik Örtenvik2023-08-11 11:32:05
Author

Fler artiklar om England