Inför Sheffield United- Coventry
Får vi se Billy Sharp göra mål igen när Sheffield United tar emot Coventry på Annandag Jul?

Inför Sheffield United- Coventry

Dags för Annandagen och den engelska fotbollen som alltid är en trevlig tradition. Britterna hinner inte mer än att äta upp kalkonen för sedan blir det fotboll för hela slanten. För Sheffield United gäller det att ta sig an Coventry på Bramall Lane. Det är bara att ta på sig matchtröjan och tomteluvan.

Så är det då dags för Annandagen och fotboll. Sheffield United tar emot det ljusblåa laget från Coventry.  Sheffield United går in i julfotbollen på en andraplats i The Championship och därmed i skrivande stund på en direktplats till Premier League. 

Just nu har man 5 poäng ner till tredjeplatsen som innehas av Blackburn. Man har dessutom en väldigt mycket bättre målskillnad än lagen nedanför i tabellen vilket kan bli viktigt i slutet av säsongen. The Blades kommer med 6 vinster på de 7 senaste matcherna vilket imponerar. Sheffield United och Heckingbottom vill naturligtvis att den här trenden ska fortsätta och för varje seger kommer säsongen bli lättare i slutändan. Vi ser många spelare som nu kommer tillbaka efter sina skador vilket glädjer hela Sheffield United. 

När det gäller laguppställningen så tror redaktionen att Heckingbottom kommer att spela med Foderingham i målet. Han har varit mycket stabil och trots att han lämnade en enkel retur senast så var han bra i resten av matchen. I försvaret fortsätter Egan och Ahmedhodzic tillsammans med Clark. Det kändes bra senast och man kan tänka sig att kanske Basham kommer in i den andra halvleken. På mitten fortsätter Baldock, Norwood, Berge, Stevens samt McAtee och framåt startar naturligtvis Ndiaye tillsammans med Sharp. Sharp har nu gjort två mål på två matcher vilket är härligt. Det är som sagt viktigt att få igång hans målskytte. Troligen kommer McBurnie och Khadra få chansen att komma in i den andra halvleken. 

Det blir som sagt en spännande annandag jul med mycket fotboll på de brittiska öarna. Vissa matcher börjar ju dessutom vid lunchtid och det är naturligtvis intressant att se hur det går för lagen som ligger precis bakom The Blades i tabellen!

Eventuell laguppställning för Sheffield United på Annandag Jul:

Foderingham
Egan
Ahmedhodzic
Clark
Baldock
Norwood
McAtee
Stevens
Berge
Ndiaye
Sharp

Motståndarna
Coventry ligger just nu på en 14: e plats i tabellen med 30 inspelade poäng. I veckan möter man West Bromwich i en hängmatch och har därmed chansen att klättra i tabellen. I helgen mötte man Swansea på hemmaplan och tog ledningen med 3-0 för att sedan tappa till 3-3 i den andra halvleken. En mycket konstig match enligt hemmasupportrarna. Managern Mark Robins har gjort ett bra jobb med Coventry och fått dem att stabilisera sig i divisionen. Under den föregående säsongen var man ett tag uppe på en kvalplats för att sedan tappa under våren. Spelare som har imponerat och som Sheffield United måste ha koll på är till exempel svensken Gyökeres som har gjort 10 mål och därmed leder hela skytteligan i Championship. Andra spelare som har imponerat är bland annat Hamer och Allen med 4 mål samt Godden med 3 gjorda mål. En annan viktig spelare är O'Hare som har spelat fram till 3 mål den här säsongen. Sheffield United har haft problem mot just Coventry den här säsongen samt den förra. Ett kryss på Bramall Lane men två raka förluster i Coventry. En tuff motståndare och en tuff match blir det helt klart! Fast det väl tjusningen med fotboll på Annandagen!!


De 10 senaste matcherna mellan lagen på Bramall Lane:

2021-11-20.  Sheffield United- Coventry 0-0
2017-04-05.  Sheffield United- Coventry 2-0
2015-12-13.  Sheffield United- Coventry 1-0
2014-05-03.  Sheffield United- Coventry 2-1
2013-02-01.  Sheffield United- Coventry 1-2
2010-10-30.  Sheffield United- Coventry 0-1
2010-04-10.  Sheffield United- Coventry 1-0
2008-09-16.  Sheffield United- Coventry 1-1
2008-03-11.  Sheffield United- Coventry 2-1
2005-08-27.  Sheffield United- Coventry 2-1

Statistik.   10.   6.    2.    2.   12-7


Sheffield United-redaktionen önskar alla läsare och fans en riktigt God Jul!!


Up The Blades 


UTB 

Ola Paulsson2022-12-20 14:53:33
Author

Fler artiklar om Sheffield U