Molineux Stadium, 2022-11-12 20:45

Wolves - Arsenal

Inför: Wolves - Arsenal
Efter segern mot Chelsea väntar sista ligamatchen innan uppehållet.

Inför: Wolves - Arsenal

Sista ligamatchen innan uppehållet väntar. Arsenal hoppas få fira jul som serieledare. Men för att få göra det krävs en seger borta mot Wolves.

Det känns allt lite märkligt att prata om juluppehåll eller vinteruppehåll när man pratar om Premier League. Att dessutom göra det redan i mitten av november, när ligaspelet borde vara som mest intensivt, är ännu märkligare och tråkigare. Vad ska man nu göra ända fram till mellandagarna? Upptäcka en ny hobby? Se om alla tidigare matcher? Se Henrys alla mål om och om igen? Oavsett vad man väljer att hitta på fram till annandags-matchen mot West Ham så vore det ju inte helt fel att göra det som serieledare.

Ja, jag vet att det är VM som väntar och att man kan se på det, men den upprymda känslan inför ett fotbollsmästerskap har inte riktigt kommit för mig. Även om flera av våra spelare är med. Därför känns det extra tråkigt att detta är den sista matchen innan ett 43 dagar långt uppehåll innan nästa match med The Arsenal.

Inför matchen är Arsenal som bekant och som sagt Top of the League. Två poäng före Manchester City, som spelar mot Brentford innan uppehållet. Trots serieledning förlorade Arsenal veckans ligacupmatch mot Brighton med 1-3. Då inget tv-bolag i världen, av något outgrundlig anledning, ville sända serieledarnas match har jag ingen aning om hur spelet såg ut, vilka som var bra eller mindre bra. Det man i textform har kunnat läsa är dock att majoriteten av spelarna ändå var hyfsat bra - förutom Hein i mål, Fabio Vieira och Lokonga.

En förlust i cupspel är ju aldrig bra, men det gör faktiskt inte så mycket att inte få spela vidare i den minst betydelsefulla av cuper. Speciellt inte om man är serieledare och kan fokusera ännu mer på ligan tack vare mindre cupspel under resterande delen av säsongen.

Från serieledarna till laget näst sist i tabellen - Wolves. Laget har under säsongens inledning samlat ihop tio poäng på 14 matcher. Lika många poäng, men med något bättre målskillnad jämfört med jumbon Nottingham. I början av oktober fick klubbens ledning nog och sparkade tränaren Bruno Lage. Detta då han bara vunnit en av åtta matcher i inledningen. Nu har istället Steve Davis tagit över och verkar ha fått lite ordning på spelet. Först fick hans lag med sig en poäng från matchen mot Brighton, innan man slog Leeds i Caraboao Cup.

Inför matchen mot Arsenal har man gjort klart med en ny tränare i Julen Lopetegui, som bland annat tränat Porto, Real Madrid och Spanien. Han kommer dock få se matchen från läktaren.

Skadeläget är fortsatt relativt ljust för Arsenal. Takehiro Tomiyasu och Emile Smith Rowe saknas än. Den sistnämnde är dock tillbaka i träning om ett par veckor. Arteta gjorde totalt tio byten inför ligacupmatchen mot Brighton, jämfört med hans ordinarie elva. Bara Saliba fick stanna. Nu kommer vi därför troligtvis få se spelare som Saka, Martinelli och Gabriel Jesus från start igen. För gästernas del är dock skadelistan lång. Chiquinho, Pedro Neto, Jimenez och Sasa Kalajdzic är alla skadade. Dock är Matheus Nunes troligtvis tillbaka igen efter lite axelproblem.

Potentiell startelva:
Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Xhaka, Partey; Saka, Odegaard, Martinelli; Jesus

När? Lördag 12 november kl 20:45
Hur? V Sport Premium/Viaplay
Vad? Premier League, omgång 16
Var? Molineux Stadium, Wolverhampton
Tips? Seger, 2-0

Sebastian Ahokas2022-11-12 11:00:00
Author

Fler artiklar om Arsenal